Σχόλια
Τα πλούτια
29/5/2020

Συμβαίνει συχνά αλλά αυτό είναι ο άνθρωπος: Ελεύθερος και απρόβλεπτος!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Σταγιάτες: Η ομορφιά θα νικήσει!
29/5/2020

Νοιώθω συνδημότης σας!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Τα πλούτια
29/5/2020

Ναι. Χρηστακο. Γλαφυρο. Δθνατες εικονες. Προχωραμε.!!!!!

Νικος βυθουλκας
Σταγιάτες: Η ομορφιά θα νικήσει!
29/5/2020

Για αυτό το γαλατικό χωριό είχε αφιέρωμα πριν 2 χρόνια η ΕΡΤ3, στην εκπομπή Αντιδραστήριο (webtv.ert.gr/ert3/antidrastirio/11ion2018-antidrastirio-stagiates-pilioy-ena-aytodiacheirizomeno-chorio). Περίληψη: Εδώ και εννέα χρόνια, κάτοικοι του χωριού εργάζονται για να ξαναφυτέψουν το σπόρο του κοινοτικού τρόπου ζωής. Μέσα από συνελεύσεις του χωριού, αποφασίζουν και υλοποιούν από κοινού δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, την προάσπιση και δημοκρατική διαχείριση των κοινών αγαθών, την αλληλεγγύη και τον πολιτισμό, με στόχο, η κοινότητα να αυτοδιαχειρίζεται τα εγχειρήματά της, μέσα από την ενδυνάμωση και τη συμμετοχή όλων.

Δημήτρης Καλαμπούκας
6 προαπαιτούμενα για μια ουσιαστική διαβούλευση
26/5/2020

Κάποιοι μπερδεύουν τη διαβούλευση με την ανάκριση...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

Καλό Πάσχα!

Ευχές από το Συντονιστικό της ΔΡΑΣΗΣ

Πάνε βδομάδες τώρα, που ο κόσμος όλος παρακολουθεί με αγωνία και δέος την εξέλιξη της νέας επικίνδυνης ασθένειας. Οι εργαζόμενοι στο χώρο της Δημόσιας Υγείας υπερβάλλουν εαυτόν για να σώσουν και να φροντίσουν χιλιάδες συνανθρώπους μας. Ανεπάρκειες και ελλείψεις αποκαλύπτονται, συνήθως με τραγικό τρόπο σε κάθε χώρα. Από την άλλη, νέα μέτρα στην οικονομία και στην κοινωνία, χωρίς ουδείς να γνωρίζει αν αυτά θα αποσυρθούν όταν δεν θα είναι απαραίτητα. Το κράτος – επιτηρητής δυναμώνει. Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν ήδη τη δουλειά τους και χιλιάδες άλλοι φτωχοποιούνται γι’ άλλη μια φορά προκειμένου να σωθούν οι επιχειρήσεις που ΘΑ δώσουν δουλειά αύριο(;), που ΘΑ επαναφέρουν(;) τις συνθήκες και τις αμοιβές στα προηγούμενα επίπεδα. Πολλοί μιλούν για το «μετά». Αλλά δεν έχουμε φθάσει ακόμη εκεί. Εξακολουθεί να μετράει η στάση που κρατάει κανείς τώρα, εν μέσω έκτακτων συνθηκών. Δεν ζούμε ένα διάλειμμα από κάποια «κανονικότητα» που θα επιστρέψει. Η αγωνιούσα κοινωνία, εδώ και καιρό, απεχθάνεται τη μικροπολιτική, την πολιτική υστεροβουλία και τα κομματικά παιχνίδια. Παρακολουθεί με προσοχή τις συμπεριφορές και επιβραβεύει τις μαχόμενες και ανιδιοτελείς καταστάσεις. Επιδιώκει να μετέχει προσφέροντας, όχι μόνο να υπακούει. Σ’ αυτή τη θετική ανάγνωση της συγκυρίας παραμένουμε κι εμείς ως συλλογικότητα στραμμένοι. Εν όψει της Κυριακής του Πάσχα που πλησιάζει, που δεν θα μοιάζει με καμία προηγούμενη, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η ενίσχυση της κοινωνικότητας, ιδίως στην Πόλη, παραμένει ο πιο κρίσιμος όρος για κάθε μικρή ή μεγάλη μάχη που μέλλει να δοθεί. Και στην Αυτοδιοίκηση και παντού. Καλό Πάσχα! Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη Φωτογραφία: REUTERS / ANDREW KELLY. Η χορεύτρια και περφόρμερ Ashlee Montague χορεύει στην άδεια πλατεία Times Square της Νέας Υόρκης η οποία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω Covid-19.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Συμβαίνουν στην πόλη μας
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Ο άνθρωπος επέζησε ως τώρα επειδή αγνοούσε πώς να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες του. Τώρα που μπορεί να τις πραγματοποιήσει, είτε πρέπει να τις αλλάξει, είτε να αφανιστεί.

William Carlos Williams
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter