Σχόλια
Θέσεις
27/10/2020

Κοσμικός ξομολόγος.

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Μια διετία γεμάτη μαγεία, συντροφικότητα και πολλές δράσεις!
26/10/2020

Αν και δεν είμαι δημότης Βριλησσίων,στο σινε δράση αισθάνομαι όπως στη γειτονιά μου και κάθε προβολή είναι μια ξεχωριστή εμπειρία!

Γεωργία Τσορου
«Η θέση του Βαγγέλη και του κάθε Βαγγέλη είναι στο σχολείο του»
26/10/2020

Καλημέρα, Έχουμε κάποια ενημέρωση, τι έγινε με τη δίκη του μαθητή;

Γιάννης Παρασκευόπουλος
Η Νέα πυρηνική ομπρέλα του Ιράν
26/10/2020

Το κείμενο φωτίζει σημαντικές πτυχές, που ελάχιστα συζητιούνται στη χώρα μας. Ισραήλ, Σαουδική Αραβία και Εμιράτα, θεωρούνται εδώ "φίλοι" μας, καθώς τάχθηκαν έμπρακτα εναντίον του Ερντογάν στην πρόσφατη καλοκαιρινή ένταση στη Μεσόγειο. Αυτό που δεν αναφέρεται στο άρθρο, είναι η διάσταση των αμερικανικών εκλογών, όπου οι Δημοκρατικοί είχαν αμφισβητήσει την επιλογή Τραμπ να καταγγείλει τις συμφωνίες με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα και να επιδιώξει την εκμηδένιση του καθεστώτος. Αν λοιπόν μια κυβέρνηση Μπάιντεν επιλέξει αύριο την επαναπροσέγγιση με το Ιραν, τι θα γίνει με τους αντιπάλους του τελευταίου στη Μέση Ανατολή και πόσο ανθεκτικές θα είναι οι συμμαχίες όπου έχουμε ποντάρει;

Γιάννης Παρασκευόπουλος
446.400 ψευδαισθήσεις...
18/10/2020

Η δημοτική Αρχή και η αντιπολίτευσή της λειτουργούν σαν μυωπικοί διαχειριστές της κρίσης των δημοτών. Δεν προβληματίζονται που οι κοινόχρηστοι χώροι και λειτουργίες φτωχαίνουν, κακοσυντηρούνται και βανδαλίζονται, για τις αιτίες της οικονομικής και κοινωνικής ερήμωσης, για το αίσθημα αποξένωσης των δημοτών από την ίδια την καθημερινότητά τους ή για τη δυσκολία συμφιλίωσης των νέων με τούτη την απόκοσμη συνθήκη. Ούτε βέβαια διερευνούν για τοπικές πολιτικές για την αναστροφή της. Απλά ζητούν και συζητούν να μειώσουν την ανασφάλεια που η συνθήκη αυτή γεννά στους δημότες εστιάζοντας στην κατανάλωση προϊόντων και υπηρεσιών ασφαλείας. Οποία σοφία! Και με διαβατήριο αυτή τη σοφία προσβλέπουν να στελεχώσουν αργότερα Περιφέρειες, Βουλή, υπουργεία... Πότε οι δημότες θα καταλάβουμε πως η κρίση-μας μας ανήκει; Και πως χρειαζόμαστε μόνο λίγο θάρρος και τιμιότητα για να την αναλάβουμε;

Χαραλ. Λαζάνης

Συναγωνιστές και ανταγωνιστές

του Μπάμπη Δαμουλιάνου - Ευαγγελάτου

Δεν θυμάμαι ημερομηνία αλλά μόνο εποχή και τόπο. Την τοποθετώ περίπου μέσα στην τελευταία δεκαετία του περασμένου αιώνα. Λίγο πριν, λίγο μετά δεν έχει σημασία και το γεγονός, χωρίς ιδιαίτερη σπουδαιότητα για τους πολλούς, συνέβη ενώπιο αρκετών, κάποιων συγκεντρωμένων γι’ αυτό και άλλων που βρεθήκαμε εκεί κατά τύχη. Καλοκαίρι, αδειούχος στον τόπο που πρωτογνώρισα το φως στη Δυτική Κεφαλονιά. Και είχα κατέβει στην παραλία του Ληξουριού για καφέ. Είδα κόσμο συγκεντρωμένο ν’ αγναντεύει προς την είσοδο του λιμανιού. Πλησίασα. Περίμεναν τους κολυμβητές που επιχειρούσαν το πέραμα κατά την είσοδο του κόλπου που εισχωρεί βαθειά στο νησί μας και μας χωρίζει από τους απέναντι. Αφετηρία η ακτή του ακρωτηρίου των Αγίων Θεοδώρων, όπου οι καταβόθρες και ο χαρακτηριστικός φάρος με το περιστύλιο, αντίκρυ μας. Τέρμα το σημείο που στεκομαστε, δίπλα στην αποβάθρα των φέρι μποτ της συγκοινωνίας Ληξούρι-Αργοστόλι. Στο έμπα του λιμανιού άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα κεφάλια και οι απλωτές σε κάποια μεταξύ τους απόσταση. Κουραστικό το αγώνισμα και κοντά στο τέλος του δεν περιμέναμε ανατροπές. Με κάθε άγγιγμα της παραλίας και το σχετικό χειροκρότημα, όταν ξαφνικά μετά τους πρώτους φιναλίστες τρία κεφάλια είδαμε σε ευθεία γραμμή παράλληλη με το τέρμα συντονισμένη, να πλησιάζουν. Μαζί άγγιξαν την παραλία και το χειροκρότημα δεν υστερούσε των προηγούμενων. Ο μεσαίος ήταν μονόχειρας! Χαλάλι η ασκεπής προσμονή μου τόση ώρα στον ήλιο. Τα φιλαράκια δεν τα γνώριζα και δεν μου έμενε καιρός να τα γνωρίσω. Ήταν η τελευταία μέρα της αδείας μου. Χάρηκα όμως γιατί εν δυνάμει και το επαναλαμβάνω εν δυνάμει, ανήκαν σε έναν άλλο κόσμο. Αυτόν του συναγωνισμού για τα επιτεύγματα του είδους μας, στη θέση του ανταγωνισμού και της ανθρωποφαγίας. Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος, Βριλήσσια.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Είχα πάει ολομόναχος στο Σούνιο· ήλιος καφτός, είχε μπει το καλοκαίρι, τα πληγωμένα πεύκα έχυναν το ρετσίνι τους κι ο αγέρας μοσχοβολούσε· ένα τζιτζίκι ήρθε και κάθισε στον ώμο μου και κάμποση ώρα οδοιπορούσαμε μαζί· μύριζα όλος σαν πεύκο, είχα γίνει πεύκο, κι άξαφνα, ως ξεπρόβαινα από τον πευκώνα, είδα τις άσπρες κολόνες του ναού του Ποσειδώνα, κι ανάμεσά τους, στραφταλιστή, σκούρα γαλάζια, την άγια θάλασσα. Τα γόνατά μου κόπηκαν, στάθηκα· ετούτη είναι η Ομορφιά, συλλογίστηκα, ετούτη είναι η αφτέρουγη Νίκη, η κορφή της χαράς, πιο απάνω δεν μπορεί να φτάσει ό άνθρωπος. Ετούτη είναι η Ελλάδα.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ. Αναφορά στον Γκρέκο.
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter