Σχόλια
Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ
20/11/2021

''Και να αδελφέ μου, που μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα, ήσυχα κι απλά. Καταλαβαινόμαστε τώρα. δε χρειάζονται περσότερα! Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ,αδελφέ μου, απ' τον κόσμο. Εμείς τραγουδάμε για να ΣΜΙΞΟΥΜΕ τον κόσμο,! [Γ. ΡΙΤΣΟΣ ]

Τάκης Μάτσας [Το Πολυτεχνείο ζει]
Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Γιώργος Κοντογιώργης στα Βριλήσσια
7/11/2021

Δύο χρόνια μετά την ομιλία του κ. Κοντογιώργη, την οποία παρακολούθησα δια ζώσης, είδα ξανά το βίντεο, τα ερωτήματα παραμένουν: Δημοκρατία ή εκλόγιμη μοναρχία; Γενικό συμφέρον ή το συμφέρον της κοινωνίας; Πολιτική ως φαινόμενο ή ως θέσμιση; Ποιο είναι σήμερα το αξιακό σύστημα της κοινωνίας; Πως αντιλαμβανόμαστε το ρόλο της κοινωνίας, ως ιδιώτη ή ως εταίρο της κοινωνίας; Τι είναι ο Δημοσκοπικός Δήμος, και γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε επίπεδο δήμου ή γειτονιάς; Τι ακριβώς σημαίνει μεταβολή της Πολιτείας; Γιατί δεν υπάρχει συμμετοχή των πολιτών, τη στιγμή που συντελείται ένας βίαιος κοινωνικός μετασχηματισμός; Είναι στραβός ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε; Πριν αρχίσουμε να αναζητούμε τις Απαντήσεις, δεν αρκεί μόνο να προβάλουμε τις Αρνήσεις, μα και να συστηματοποιήσουμε τις καίριες Ερωτήσεις, οι οποίες, όταν δεν είναι ξεκάθαρες, τότε ίσως θα πρέπει να αναζητούνται στις αντιρρήσεις των άλλων. Αυτό είναι μια διαρκής διαδικασία που προϋποθέτει τη διαλογική συζήτηση των εμπλεκόμενων υποκειμένων, όπου πρέπει να μιλήσεις αλλά και να ακούσεις. Όχι την αντιπαράθεση/διαλογικό μονόλογο, όπου ο καθένας λέει αυτό που πιστεύει αλλά απορρίπτει τον άλλον, χωρίς καν να τον ακούει. Δυστυχώς, δεν υπάρχει δημόσιος διάλογος σε κανένα επίπεδο.

Δημήτρης Καλαμπούκας
ΤΟ ΔΩΡΟ
31/10/2021

Πολύ δυνατή γραφή, στίχος ''κοφτερό μαχαίρι''! Λήδα σ' ευχαριστούμε! Νάσαι πάντα καλά! Έχεις πολλά να μας δώσεις ακόμα! Το ''δώρο'' σου ΔΩΡΟ για μας!!!

Τάκης Μάτσας
28η Οκτωβρίου
28/10/2021

Και τα πατήματα και τη νύχτα ατέλειωτη μια ζωή θυμάμαι...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Ω, Κόσμε
14/10/2021

Η διαλεκτική της ύπαρξης.

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

Αυτοψία της Περιφέρειας Αττικής στη ρεματιά

Ανακοίνωση του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και της Ρεματιάς Πεντέλης- Χαλανδρίου

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10/10/2020 επίσκεψη της Περιφέρειας Αττικής στη Ρεματιά Πεντέλης Χαλανδρίου, προκειμένου να εξετάσουν και καταγράψουν τα σημεία που έχουν υποδειχθεί και χρήζουν παρεμβάσεων. Από την Περιφέρεια ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής κα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα αντιπλημμυρικού σχεδιασμού κος Θανάσης Κατσιγιάννης. Από τον σύλλογο Νέου Αμαρουσίου ο κος Δημήτρης Σταμέλος και από τον σύλλογό μας η πρόεδρος Δ.Σ. Μαρίνα Σμαραγδή και ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Αλέξανδρος Αργυρόπουλος. Μπήκαμε από τη γέφυρα της Σισμανογλείου φτάνοντας μετά από 2 περίπου ώρες στο τεχνικό ανάντι της Αττικής Οδού. Μετά περάσαμε από το περιφραγμένο σημείο της οδού Ροδοδάφνης όπου είναι σε εξέλιξη αποκόλληση του πρανούς και καταπτώσεις. Η ρωγμή στο φρύδι συνεχώς μεγαλώνει...Κατόπιν περάσαμε από το αιωρούμενο μονοπάτι στο πλατωμα του προφήτη Ηλία. Η περιφέρεια προτείνει να μην βάλουν σαρζανέτ αλλά να γκρεμίσουν το μονοπάτι που βρίσκεται στον αέρα και να αφήσουν τη φύση να κάνει τα υπόλοιπα. Εκεί τελείωσε και η ξενάγηση αυτή. Η γενική εντύπωση είναι ότι το ρέμα μας (ως προστατευόμενος σχηματισμός) είναι σε καλή κατάσταση σε σχέση με άλλα ρέματα της Αττικής, όπου δεν ισχύει ειδικό καθεστώς προστασίας. Παρόλα αυτά απαιτούνται παρεμβάσεις καθαρισμών και αντιστήριξης πρανών με οικολογική τεχνολογία σε επιλεγμένα σημεία. Από μεριάς του συλλόγου μας επισημάνθηκαν τα παρακάτω: 1. Η ανάγκη κατασκευής έργων ανάσχεσης της ροής, όπως προβλέπεται και από τη σχετική μελέτη του καθηγητή Δ.Π.Θ. κ. Νίκου Κωτσοβίνου 2. Η ανάγκη κατασκευής έργων συγκράτησης κορμών και κλαδιών ώστε να μην φράσσουν τον οχετό της οδού Σολωμού 3. Η ανάγκη βελτίωσης της ασφάλειας στα φρύδια των πρανών και τέλος 4. Η ανάγκη βελτίωσης της προσβασιμότητας στη ρεματιά με μονοπάτια και σκαλάκια Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης- Χαλανδρίου https://sosrematia.blogspot.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ: Συμβαίνουν και αλλού
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Υπάρχουν στους ανθρώπους περισσότερα πράγματα να θαυμάσουμε, παρά να περιφρονήσουμε.

Αλμπέρ Καμύ
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter