Σχόλια
Ο Κοινοβουλευτισμός και ο Κομματισμός στην αποικία
16/1/2021

...Περιμένουμε την περικεφαλαία με το δάκτυλο και τον άταφο με τον μαύρο σκούφο...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Ο Κοινοβουλευτισμός και ο Κομματισμός στην αποικία
15/1/2021

Οι απόψεις μου για τα συγκεκριμένα θέματα,που θίγονται στο άρθρο του Γιάννη του Τσίχλα, είναι,σχεδόν, ταυτόσημες. Μια μικρή αλλά ουσιαστική,κατα τη γνώμη μου, διαφοροποιηση στον ""κινηματικό αντίποδα"". ""Θέλουν( ; ) να τα αλλάξουν όλα χωρίς να αλλάξουν οι ίδιοι"" Ο αιρετικός Ραφαηλίδης δίνει την καλύτερη ερμηνεία!

Τάκης Μάτσας
Κατά - Θέσεις
15/1/2021

Πολύ ωραίο.

Μπράβο Χρήστο
Κατά - Θέσεις
14/1/2021

Ας υπάρχουν τουλάχιστον οι απορίες πού και πού, κάπου, κάπου...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Σύστημα Γενικευμένης Διαπλοκής
10/1/2021

Όντως πολύ ύποπτη η σπουδή της Κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει τους 11 Δήμους που οφείλουν στην ΕΥΔΑΠ. Μάλλον σχετίζεται με την πώληση της ΕΥΔΑΠ!!!

Τάσος Χρηστάκης

Η παραψυχολογία

του Μπάμπη Δαμουλιάνου - Ευαγγελάτου

Η παραψυχολογία Των Β.Ν. Πούσκιν και Α.Π. Ντουμπρόφ. Από τις εκδόσεις Α.Π. Καπόπουλος. Χωρίς να είμαι γλωσσολόγος, η πρόθεση «παρά» στον δικό μου τουλάχιστον αξιακό κόσμο παραπέμπει σε κάτι το παρακατιανό, στον υποβιβασμό της έννοιας που ακολουθεί σε μια σύνθετη με αυτήν την πρόθεση λέξη. Φέρνω για παράδειγμα τα ζεύγη: Κράτος- παρακράτος, οικονομία-παραοικονομία, εμπόριο - παραεμπόριο, Φιλολογία - παραφιλολογία κ.ο.κ. Έτσι στην περίπτωση της σοβαρής επιστήμης της ψυχολογίας –στοιχεία της οποίας μας δίδασκαν κάποτε στην Ε’ τάξη του εξαταξίου Γυμνασίου- οι ασχολούμενοι με την Παραψυχολογία επιδεικτικά αγνοούνταν. Στα συνέδρια των ψυχολόγων δεν προσκαλούνταν. Από την άλλη μεριά οι παραψυχολόγοι που έχουν αντικείμενο τα αρκετά παράξενα φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα στην κοινωνική ζωή με αδιαμφισβήτητη αλήθεια και χειροπιαστά αποτελέσματα όπως π.χ. ο αντίθετος με την παραδοσιακή ιατρική βελονισμός με τις θεραπευτικές του ιδιότητες από γνώστες που κατέχουν την μέθοδο, διαγνώσεις εσωτερικών παθήσεων με πλησίασμα των χειρών στην πάσχουσα περιοχή από ειδικά προικισμένα προς τούτο άτομα, ο επηρεασμός στην βλάστηση και καρποφορία φυτών με την ίδια μέθοδο, η τηλεπάθεια, η τηλεκινησία, η μεταβίβαση σκέψης κ.α. ισχυρίζονται πως οι μέθοδες των φυσικών επιστημών και της επιστήμης της Ψυχολογίας εδώ συγκεκριμένα, είναι ακατάλληλες για την ερμηνεία των φαινομένων τούτων, που αποτελούν μια άλλη πραγματικότητα. Διαπιστώνουμε εδώ δύο εγωισμούς σε μία διελκυστίνδα με αντίθετες κατευθύνσεις. Οι συγγραφείς του βιβλίου που αναφέρω στην αρχή, οπαδοί της υλιστικής διαλεκτικής φιλοσοφίας, δεν γράφουν και θεωρητικολογούν από απόσταση. Απορρίπτουν και τους δύο εγωισμούς, αγκαλιάζουν το θέμα, γίνονται ακτιβιστές, πληροφορούνται, πειραματίζονται και προσπαθούν να ρίξουν γέφυρες για να εξηγήσουν τα ανεξήγητα. Δεν ξέρω πια ακριβώς χρονολογία γράφτηκε το βιβλίο αυτό. Μικρό, με 177 σελίδες όλες κι’ όλες με εμφανή μια καλή μετάφραση, ευκολοδιάβατο, κατανοητό κυρίως σε όσους έχουν κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις των φυσικών επιστημών, με τα μεγάλα ανατρεπτικά τους άλματα τον 20ό αιώνα και την επακόλουθη τεχνολογική πρόοδο. Τερματίζει με αρκετά τεκμηριωμένες αισιόδοξες προβλέψεις θαυμαστών ανακαλύψεων, ελπίζω για μια ζωή ομορφότερη για όλους. Το αγόρασα πριν αρκετά χρόνια για να δω τη λένε και αυτοί που καταπιάστηκαν με ένα τέτοιο θέμα. Ο τίτλος του δεν με ενθουσίασε και το άφησα παράμερα. Η 2η καραντίνα με τον κορωνοϊό, το έφερε στο τραπέζι. Το διάβασα μονορούφι και θα το επαναλάβω. Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

ΣΧΕΤΙΚΑ: Άρθρα
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Στόχος της πολιτικής δεν είναι η ευτυχία, αλλά η ελευθερία.

Κ. Καστοριάδης
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter