Σχόλια
Ξημέρωσε 21η Απριλίου...
21/4/2021

Τους χρωστάμε και θα τους χρωστάμε!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ΕυαγγελάτοςT
Βασίλης Δημάκης: Αγάπη και λαχτάρα για τη ζωή
20/4/2021

Συγχαρητήρια για τον αγώνα σου!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
«Ιδανικές μορφές»
19/4/2021

Καλώς όρισες στον αγνωστικισμό μας φίλε Χρήστο, ποιητή μας! Και ας χαιρετίσουμε μαζί την ασίγαστη των ματιών μας αλλαγή, στο κυνήγι μιας αντικειμενικότητας που σαν χέλι από τα χέρια μας αδιάκοπα γλιστράει... Αναρωτήθηκες ποτέ μήπως και αυτό περιέχει ένα νόημα, έναν σκοπό ζωής;

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
ΈΚΘΕΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ
16/4/2021

Λήδα, για μια, ακόμα, φορά μας συγκίνησες! Σ' ευχαριστούμε πολύ! Νάσαι καλά με τις ευαι σθησίες σου αλλά παράλληλα και με τη δύναμή σου!!!

Τάκης Μάτσας
Τα πουλιά
8/4/2021

Η ομορφιά της απομόνωσης έχει το κόστος της! Λέγεται φυγή...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

Στοιχειώδης αισθητική

του Μπάμπη Δαμουλιάνου - Ευαγγελάτου

Ένα μικρό (153 σελ.), φθηνό και ωφέλιμο βιβλίο κατά την γνώμη μου. Ακόμη στην κυκλοφορία! Το συστήνω ανεπιφύλακτα για μοναχική ή παρεΐστικη στις μέρες μας ανάγνωση, σε όλους τους φίλους και τις φίλες. Γιατί η αισθητική μας αφορά όλους. Ιδιαίτερα στα χρόνια και τον τόπο που ζούμε τώρα, όπου η εισβολή της ασχήμιας, του ψεύτικου και του κιτς περισσεύουν. Γιατί από τις βραχογραφίες των σπηλαίων μέχρι το στήσιμο στην ουρά μια μπλακ Φραϊντέυ για ένα καινούργιο κινητό, όσον αφορά την ομορφιά του χώρου και από την πρώτη όρχηση μέχρι την πρόσφατη έκδοση του τελευταίου σιντί μιας αγαπημένης αοιδού για το ευχάριστο σμίλευμα του χρόνου, το είδος μας δεν αρκείται μόνο στου στομαχιού το γέμισμα και την βουβή περίπτυξη για την συνέχιση του. Επιζητεί επιπρόσθετα την τέρψη των αισθήσεων με πλούτισμα και στόλισμα του νου, στο σύντομο μας διάβα. Και εδώ ο ακούραστος κυνηγός της γνώσης με ατσιγκούνευτη την εκλαΐκευση της Βασίλης Ραφαηλίδης, έγραψε το σύντομο τούτο πόνημα με αθόλωτη τάξη. Με αφοπλιστική ειλικρινή αναφορά στο σχετικό λήμμα από την παλιά Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια Πυρσού σαν βασικό κορμό και τις κατά καιρούς σταχυολογημένες σημειώσεις από πολλά διαβάσματα, χώρισε την ύλη σε τέσσαρες ενότητες και τις παρουσιάζει με θαυμαστή αλληλουχία πρόσληψης στον καταδεχτικό αναγνώστη. Χωρίς να σπανίζει βέβαια και εδώ το γνωστό του χιούμορ, οι παρομοιώσεις και η θαρρετή του ντομπροσύνη για φίλους και ενάντιους. Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

ΣΧΕΤΙΚΑ: Άρθρα
ΣΧΟΛΙΑ
  1. Δημήτρης Καλαμπούκας
    5 Ιανουαρίου 2021, 18:09

    Τεράστιο κεφάλαιο ο Ραφαηλίδης, τι να πρωτοπεί κανείς, τα βιβλία του μιλάνε από μόνα τους. Όσον αφορά στην αφοπλιστική ειλικρίνειά του και την ντομπροσύνη του, παραπέμπω σε ένα απολαυστικό άρθρο του στο Έθνος το 1991, όπου μιλάει για την επιχορήγηση του «Σύγχρονου Κινηματογράφου» από το ίδρυμα Φορντ. Δημοσιεύτηκε το 2005 στο περιοδικό Άρδην, τ. 56, με τίτλο «Η δύσκολη ζωή ενός Έλληνα». Ψάξτε το στο διαδίκτυο ως «Η δύσκολη ζωή ενός Έλληνα – Άρδην – Ρήξη».

Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Πιστεύω σε ένα κόσμο που δεν υπάρχει. Μα πιστεύοντας τον, τον δημιουργώ.

Ν. Καζαντζάκης
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter