Σχόλια
Ο Κοινοβουλευτισμός και ο Κομματισμός στην αποικία
16/1/2021

...Περιμένουμε την περικεφαλαία με το δάκτυλο και τον άταφο με τον μαύρο σκούφο...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Ο Κοινοβουλευτισμός και ο Κομματισμός στην αποικία
15/1/2021

Οι απόψεις μου για τα συγκεκριμένα θέματα,που θίγονται στο άρθρο του Γιάννη του Τσίχλα, είναι,σχεδόν, ταυτόσημες. Μια μικρή αλλά ουσιαστική,κατα τη γνώμη μου, διαφοροποιηση στον ""κινηματικό αντίποδα"". ""Θέλουν( ; ) να τα αλλάξουν όλα χωρίς να αλλάξουν οι ίδιοι"" Ο αιρετικός Ραφαηλίδης δίνει την καλύτερη ερμηνεία!

Τάκης Μάτσας
Κατά - Θέσεις
15/1/2021

Πολύ ωραίο.

Μπράβο Χρήστο
Κατά - Θέσεις
14/1/2021

Ας υπάρχουν τουλάχιστον οι απορίες πού και πού, κάπου, κάπου...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Σύστημα Γενικευμένης Διαπλοκής
10/1/2021

Όντως πολύ ύποπτη η σπουδή της Κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει τους 11 Δήμους που οφείλουν στην ΕΥΔΑΠ. Μάλλον σχετίζεται με την πώληση της ΕΥΔΑΠ!!!

Τάσος Χρηστάκης

Στοιχειώδης αισθητική

του Μπάμπη Δαμουλιάνου - Ευαγγελάτου

Ένα μικρό (153 σελ.), φθηνό και ωφέλιμο βιβλίο κατά την γνώμη μου. Ακόμη στην κυκλοφορία! Το συστήνω ανεπιφύλακτα για μοναχική ή παρεΐστικη στις μέρες μας ανάγνωση, σε όλους τους φίλους και τις φίλες. Γιατί η αισθητική μας αφορά όλους. Ιδιαίτερα στα χρόνια και τον τόπο που ζούμε τώρα, όπου η εισβολή της ασχήμιας, του ψεύτικου και του κιτς περισσεύουν. Γιατί από τις βραχογραφίες των σπηλαίων μέχρι το στήσιμο στην ουρά μια μπλακ Φραϊντέυ για ένα καινούργιο κινητό, όσον αφορά την ομορφιά του χώρου και από την πρώτη όρχηση μέχρι την πρόσφατη έκδοση του τελευταίου σιντί μιας αγαπημένης αοιδού για το ευχάριστο σμίλευμα του χρόνου, το είδος μας δεν αρκείται μόνο στου στομαχιού το γέμισμα και την βουβή περίπτυξη για την συνέχιση του. Επιζητεί επιπρόσθετα την τέρψη των αισθήσεων με πλούτισμα και στόλισμα του νου, στο σύντομο μας διάβα. Και εδώ ο ακούραστος κυνηγός της γνώσης με ατσιγκούνευτη την εκλαΐκευση της Βασίλης Ραφαηλίδης, έγραψε το σύντομο τούτο πόνημα με αθόλωτη τάξη. Με αφοπλιστική ειλικρινή αναφορά στο σχετικό λήμμα από την παλιά Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια Πυρσού σαν βασικό κορμό και τις κατά καιρούς σταχυολογημένες σημειώσεις από πολλά διαβάσματα, χώρισε την ύλη σε τέσσαρες ενότητες και τις παρουσιάζει με θαυμαστή αλληλουχία πρόσληψης στον καταδεχτικό αναγνώστη. Χωρίς να σπανίζει βέβαια και εδώ το γνωστό του χιούμορ, οι παρομοιώσεις και η θαρρετή του ντομπροσύνη για φίλους και ενάντιους. Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

ΣΧΕΤΙΚΑ: Άρθρα
ΣΧΟΛΙΑ
  1. Δημήτρης Καλαμπούκας
    5 Ιανουαρίου 2021, 18:09

    Τεράστιο κεφάλαιο ο Ραφαηλίδης, τι να πρωτοπεί κανείς, τα βιβλία του μιλάνε από μόνα τους. Όσον αφορά στην αφοπλιστική ειλικρίνειά του και την ντομπροσύνη του, παραπέμπω σε ένα απολαυστικό άρθρο του στο Έθνος το 1991, όπου μιλάει για την επιχορήγηση του «Σύγχρονου Κινηματογράφου» από το ίδρυμα Φορντ. Δημοσιεύτηκε το 2005 στο περιοδικό Άρδην, τ. 56, με τίτλο «Η δύσκολη ζωή ενός Έλληνα». Ψάξτε το στο διαδίκτυο ως «Η δύσκολη ζωή ενός Έλληνα – Άρδην – Ρήξη».

Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Στόχος της πολιτικής δεν είναι η ευτυχία, αλλά η ελευθερία.

Κ. Καστοριάδης
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter