Σχόλια
Ο Κοινοβουλευτισμός και ο Κομματισμός στην αποικία
16/1/2021

...Περιμένουμε την περικεφαλαία με το δάκτυλο και τον άταφο με τον μαύρο σκούφο...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Ο Κοινοβουλευτισμός και ο Κομματισμός στην αποικία
15/1/2021

Οι απόψεις μου για τα συγκεκριμένα θέματα,που θίγονται στο άρθρο του Γιάννη του Τσίχλα, είναι,σχεδόν, ταυτόσημες. Μια μικρή αλλά ουσιαστική,κατα τη γνώμη μου, διαφοροποιηση στον ""κινηματικό αντίποδα"". ""Θέλουν( ; ) να τα αλλάξουν όλα χωρίς να αλλάξουν οι ίδιοι"" Ο αιρετικός Ραφαηλίδης δίνει την καλύτερη ερμηνεία!

Τάκης Μάτσας
Κατά - Θέσεις
15/1/2021

Πολύ ωραίο.

Μπράβο Χρήστο
Κατά - Θέσεις
14/1/2021

Ας υπάρχουν τουλάχιστον οι απορίες πού και πού, κάπου, κάπου...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Σύστημα Γενικευμένης Διαπλοκής
10/1/2021

Όντως πολύ ύποπτη η σπουδή της Κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει τους 11 Δήμους που οφείλουν στην ΕΥΔΑΠ. Μάλλον σχετίζεται με την πώληση της ΕΥΔΑΠ!!!

Τάσος Χρηστάκης

Το Αγώι

του Χρήστου Ι. Βατούσιου

Άιντε Μιχαλιό, παρ' τα ποδάρια σου. Μεσοχείμωνο κινήσαμε, κατακαλόκαιρο θ' αράξουμε. Πορπάτα διάβολε και ματανυχτώνει. - Τι φταίω εγώ αφέντη...; - Τι φταις... Δε φταις εσύ, δε φταίγω εγώ, δε φταιν μαθές τα μουλάρια...Τότενες τι φταίει; Τι φταίει και τυραννιόμαστε δυο μερόνυχτα μες τα βουνά και τις λαγκάδες, Ε; Τι φταίει; Να σου πω εγώ ρε ζαβάδι, ανάθεμα την ώρα που πήρα αυτό τ' αγώι, ανάθεμάτηνε τη μαύρη την ώρα που 'πα το ναι• που να με πάρει και να με σηκώσει, για δυο βρωμοπαράδες, να πάγω λέει τα προικιά τους στα μεσοχώρια να προκάμουν το γάμο... Να προκάμουν αυτοί, να μη προκάμω εγώ να ξαποστάσω μαθές, να χαρώ το βιός μου...Που χαρές και χαΐρια να μην ιδούνε στο διάβα τους, έτσι που βιάζουν τα στερνά μου. - Ντροπή αφέντη... - Σκασμός ρε, προχώρα! Ντροπή δική τους, που ζώνουν γέρον άνθρωπο να χαλαλίσει τις μέρες του πάνω στα καταράχια, ανάθεμα την ώρα... - ...Μα γιατί, γιατί αφέντη το 'πες το ναι, γιατί; - Γιατί ο παράς δε ξέρει το όχι ρε ζαβό, δε το ξέρει, περπάτα. ΧΡΉΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΥΣΙΟΣ ΠΊΝΑΚΑΣ: Konstantin Korovin, Χειμώνας. 1894.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
    4 Ιανουαρίου 2021, 21:06

    Αυτή 'ναι η κατάντια μας. Να κάνουμε τον παρά αφέντη μας σε τούτο τον ντουνιά!

Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Στόχος της πολιτικής δεν είναι η ευτυχία, αλλά η ελευθερία.

Κ. Καστοριάδης
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter