Σχόλια
Ξημέρωσε 21η Απριλίου...
21/4/2021

Τους χρωστάμε και θα τους χρωστάμε!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ΕυαγγελάτοςT
Βασίλης Δημάκης: Αγάπη και λαχτάρα για τη ζωή
20/4/2021

Συγχαρητήρια για τον αγώνα σου!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
«Ιδανικές μορφές»
19/4/2021

Καλώς όρισες στον αγνωστικισμό μας φίλε Χρήστο, ποιητή μας! Και ας χαιρετίσουμε μαζί την ασίγαστη των ματιών μας αλλαγή, στο κυνήγι μιας αντικειμενικότητας που σαν χέλι από τα χέρια μας αδιάκοπα γλιστράει... Αναρωτήθηκες ποτέ μήπως και αυτό περιέχει ένα νόημα, έναν σκοπό ζωής;

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
ΈΚΘΕΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ
16/4/2021

Λήδα, για μια, ακόμα, φορά μας συγκίνησες! Σ' ευχαριστούμε πολύ! Νάσαι καλά με τις ευαι σθησίες σου αλλά παράλληλα και με τη δύναμή σου!!!

Τάκης Μάτσας
Τα πουλιά
8/4/2021

Η ομορφιά της απομόνωσης έχει το κόστος της! Λέγεται φυγή...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

Το Αγώι

του Χρήστου Ι. Βατούσιου

Άιντε Μιχαλιό, παρ' τα ποδάρια σου. Μεσοχείμωνο κινήσαμε, κατακαλόκαιρο θ' αράξουμε. Πορπάτα διάβολε και ματανυχτώνει. - Τι φταίω εγώ αφέντη...; - Τι φταις... Δε φταις εσύ, δε φταίγω εγώ, δε φταιν μαθές τα μουλάρια...Τότενες τι φταίει; Τι φταίει και τυραννιόμαστε δυο μερόνυχτα μες τα βουνά και τις λαγκάδες, Ε; Τι φταίει; Να σου πω εγώ ρε ζαβάδι, ανάθεμα την ώρα που πήρα αυτό τ' αγώι, ανάθεμάτηνε τη μαύρη την ώρα που 'πα το ναι• που να με πάρει και να με σηκώσει, για δυο βρωμοπαράδες, να πάγω λέει τα προικιά τους στα μεσοχώρια να προκάμουν το γάμο... Να προκάμουν αυτοί, να μη προκάμω εγώ να ξαποστάσω μαθές, να χαρώ το βιός μου...Που χαρές και χαΐρια να μην ιδούνε στο διάβα τους, έτσι που βιάζουν τα στερνά μου. - Ντροπή αφέντη... - Σκασμός ρε, προχώρα! Ντροπή δική τους, που ζώνουν γέρον άνθρωπο να χαλαλίσει τις μέρες του πάνω στα καταράχια, ανάθεμα την ώρα... - ...Μα γιατί, γιατί αφέντη το 'πες το ναι, γιατί; - Γιατί ο παράς δε ξέρει το όχι ρε ζαβό, δε το ξέρει, περπάτα. ΧΡΉΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΥΣΙΟΣ ΠΊΝΑΚΑΣ: Konstantin Korovin, Χειμώνας. 1894.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
    4 Ιανουαρίου 2021, 21:06

    Αυτή 'ναι η κατάντια μας. Να κάνουμε τον παρά αφέντη μας σε τούτο τον ντουνιά!

Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Πιστεύω σε ένα κόσμο που δεν υπάρχει. Μα πιστεύοντας τον, τον δημιουργώ.

Ν. Καζαντζάκης
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter