Σχόλια
Η αισθητική ως ζητούμενο στις παρεμβάσεις του Δήμου Βριλησσίων
20/1/2022

…Δεν ισχυρίζομαι ότι πρέπει να κοπούν οι ευκάλυπτοι. Κάθε άλλο, Αλλά, επιτρέψτε μου, θα περίμενα από τους βριλησσιώτες να επιδεικνύουν την ίδια, αν και περισσότερη ευαισθησία για την «αισθητική» κοιτώντας χαμηλά. Κοιτώντας την αισθητική των πεζοδρομίων της πολης που κατοικούν. Πεζοδρόμια που κατειλημμένα από ευκάλυπτους, πεύκα, στύλους ΟΤΕ, ΔΕΗ, κλπ, τους αναγκάζουν και κινδυνεύοντας, να περπατούν στον δρόμο — ας μη μιλήσουμε για τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα και όραση είτε για τους τους υπέργηρους, τα παιδικά καροτσάκια, κλπ. Ας μου επιτρέψετε, για μια ακόμη φορά, να συστήσω να δοθεί προτεραιότητα στην πολιτική πίεση ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ «κοιτώντας χαμηλά». Και όταν τα «χαμηλά» βελτιωθούν για την ασφάλεια και την κινητικότητα των πολιτών, τότε, θα έλθει και η σειρά για τα «υψηλά» — αν και, η αισθητική και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ βελτίωση των «χαμηλών» εμπεριέχει, αυτονόητα και την αισθητική των «υψηλών. …Σκεφτείτε το ΥΓ. Θα ήθελα να ξέρω σε τι διάσταση πεζοδρομιου είναι αυτοί οι 2 ευκάλυπτοι, και, εάν εξασφαλίζεται η ομαλή χρήση του πεζοδρομιου από τους πολίτες.

Σωτήρης Παπαδόπουλος
Η αισθητική ως ζητούμενο στις παρεμβάσεις του Δήμου Βριλησσίων
20/1/2022

Τη Δευτέρα το απόγευμα,κατά τις 4μ.μ. ,περπατούσα στην ''Ε. Αντιστάσεως'' .Ξαφνικά αντίκρυσα τη ''σοκαριστική'' εικόνα ενός κομμένου ευκαλύπτου!!! ΘΛΙΨΗ, ΘΥΜΌΣ, ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΟΡΓΗ! Ευτυχώς, σκέφτηκα, που δεν κόψανε και το διπλανό ευκάλυπτο! Που νάξερα τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα! Πολύ καλά κάνει η ''Δράση'', που, ''συν τοις άλλοις'' αναδεικνύει και προβάλλει τέτοια και τόσο σοβαρά θέματα! Είναι καιρός, επιτέλους, ο δήμος να σχεδιάζει τις παρεμβάσεις του στο φυσικό περιβάλλον και να μη λειτουργεί σπασμωδικά, προκειμένου να ''εξυπηρετήσει'' κάποια παράλογη απαίτηση του όποιου δημότη! Στόχος του δήμου πρέπει να είναι , διαχρονικά, η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών με ενημέρωση και ευαισθητοποίηση! ΟΙ πολίτες να ενεργοποιηθούν και να συμβάλλουν σε μια κοινή προσπάθεια!!!

Τάκης Μάτσας [Η αισθητική ως ζητούμενο ...]
Με τους εργαζόμενους, τους κατοίκους, για τα παιδιά!
13/1/2022

Μια απεργία σε ένα Νοσοκομείο Παίδων δεν γίνεται για ψύλλου πήδημα.!Δεν το συνηθίζουν. Η κήρυξή της σημαίνει ότι οι λειτουργοί της υγείας, με τις γνωστές σε όλους μας απαράδεκτες ελλείψεις σε έμψυχη στελέχωση και υλικό, έχουν φτάσει στο απροχώρητο! Τόσο οι δημοτικές αρχές των όμορων δήμων όσο και όλοι οι πολίτες τους, οφείλουν να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο. Η υγεία και κυρίως των παιδιών μας, του υποσχόμενου "αύριο", πάν' απ' όλα!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Το Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο
13/1/2022

Αγαπητέ κύριε Θωμάκο, Έχετε δίκιο ως προς την παρότρυνση σας σχετικά με την ενδοσκόπηση. Όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή, απαιτείται η καλλιέργεια ενός πνεύματος ισορροπίας μέσω της κοινωνικότητας, της εξωστρέφειας, της καλλιτεχνικής έκφρασης, της διασκέδασης ώστε να είναι η εξωστρέφεια γόνιμη και αποδοτική για τη ζωή του ανθρώπου και όχι αυτοκαταστροφική. Επίσης στη θεραπευτικη διαδικασία παροτρύνουμε τον άνθρωπο να ενδοσκοπεί υποστηριζόμενος από ένα συνεκτικό και συνάμα συμπονετικό επιστημονικό πλαίσιο, ώστε να λαμβάνει ωφέλεια, εμπιστοσυνη και ασφάλεια. Μια τελευταία μου σκέψη να βλέπουμε τη διασκέδαση σαν μια αυθόρμητη, πηγαία ανθρώπινη ανάγκη και όχι προκάλυμμα για να διασκορπίζουμε τον βαθύτερο εαυτό μας (διά + σκεδάννυμι) ώστε να αποφεύγουμε να μάθουμε και να εξελιχθούμε μέσα από τις ωδίνες και τα προσωπικά μας αδιέξοδα.

Μαριάννα Χρυσικακου
Για την μερική εφαρμογή κυκλοφορικών ρυθμίσεων που προβλέπονται από το ΣΒΑΚ
2/1/2022

[2/2]…Προσωπικά, θα ήθελα να εξεταστεί η περίπτωση του Δήμου Χαϊδαρίου, όπου εδώ και μερικούς μήνες έχει υλοποιήσει, σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ, το πιλοτικό πρόγραμμα smart bus, στο οποίο οι κάτοικοι κάνουν κράτηση θέσης σε άμεσο χρόνο, μέσω της εφαρμογής από κινητό τηλέφωνο. -www.cnn.gr/ellada/story/284390/oasa-xiliades-online-kratiseis-theseon-se-leoforeia-meso-toy-smartbus

Δημήτρης Καλαμπούκας

«Το Μανιφέστο των Λαμπράκηδων»

Διαδικτυακή Ημερίδα, Δευτέρα 24 Μαΐου, 7 - 9 το βράδυ

Διαδικτυακή ημερίδα με αφορμή την επανέκδοση του ιστορικού ντοκουμέντου «Το Μανιφέστο των Λαμπράκηδων», για τα 95 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη και τα 58 χρόνια από την δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, διοργανώνεται την Δευτέρα 24 Μαΐου 2021 από τις 7 έως τις 9 το βράδυ. Η επανέκδοση του ιστορικού ντοκουμέντου, εμπλουτισμένου με εξαιρετικό υλικό και με εισαγωγικό σημείωμα του Μίκη, έγινε από το «Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας» και τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα», που, μαζί με την εφημερίδα «Μακεδονία» και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης, είναι και οι διοργανωτές της ημερίδας. Ομιλητές της ημερίδας, θα είναι εκπρόσωποι των συντελεστών – διοργανωτών, μελετητές και ιστορικοί, άνθρωποι της τέχνης, του πολιτισμού και δημοσιογράφοι, με λόγο και ρόλο, σε μια συγκλονιστική στιγμή της πολιτικής ιστορίας της χώρας. Μια ιστορική στιγμή, που σημαδεύτηκε από μια πολιτική δολοφονία και κατάφερε, με την ψυχή και την φωνή του Μίκη, την δημιουργία ενός μεγάλου πολιτικού και πολιτιστικού κινήματος της νεολαίας της εποχής, με πάνω από 300.000 μέλη. Την ημερίδα υποστηρίζουν: οι Δήμοι, Γορτυνίας, Τρίπολης, Ίλιου, Νεάπολης Συκεών και η Αντιπεριφέρεια Αρκαδίας. Θα μιλήσουν: ο Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, Πρόεδρος του Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, η Αναστασία Βούλγαρη, συγγραφέας – επιμελήτρια συγγραφικών έργων του Μίκη Θεοδωράκη, η Υφυπουργός Μετανάστευσης – Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, κόρη του δημοσιογράφου, τότε της «Αυγής» Γιάννη Βούλτεψη, που συνέβαλε στην εξιχνίαση της δολοφονίας και στην αποκάλυψη της δράσης του παρακράτους, ο ποιητής, στιχουργός, συγγραφέας και δημοσιογράφος Φώντας Λάδης, ο Γιώργος Λογοθέτης, δημοσιογράφος και συγγραφέας με συγγραφικό και αρχειακό υλικό δεκαετιών του συνθέτη, ο δημοσιογράφος και πολιτικός Γιώργος Ρωμαίος, ο οποίος ως απεσταλμένος, τότε, των εφημερίδων «Βήμα» και «Νέα», συνέβαλε τα μέγιστα στο ξεσκέπασμα των παρακρατικών και στην εξιχνίαση της δολοφονίας του Λαμπράκη και ο Λαοκράτης Λευτέρης Χαλβατζής, γραμματέας της Νεολαίας Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη, αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας. Την παρουσίαση και τον συντονισμό θα κάνει η δημοσιογράφος Σμαρώ Γεωργιάδου. Η ημερίδα θα μεταδοθεί απευθείας: 1. από το κανάλι Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας και τη σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/mikistheodorakis.museum 2. To portal της εφημερίδας «Μακεδονία» https://www.makthes.gr/ 3. Το Δημοτικό Ραδιόφωνο της Τρίπολης 91,5 – https://www.drt915.gr/ 4. Και το web radio Mikis https://mikisradio.gr Το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, βρίσκεται στο ομώνυμο παραδοσιακό χωριό της Γορτυνίας του νομού Αρκαδίας, όπου ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν για δύο χρόνια εκτοπισμένος από την Χούντα. Στεγάζεται στο παραδοσιακό πέτρινο σχολείο του χωριού. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 2006. Εδώ και δύο χρόνια λειτουργεί ως νέο νομικό πρόσωπο, στην προσπάθεια ανασυγκρότησης και αναβάθμισης του. Ήδη, σε συνεργασία με το Δήμο Γορτυνίας, προωθείται η οργάνωση Ψηφιακού Μουσείου και με τον Δήμο Ίλιου στην Αθήνα, η λειτουργία παραρτήματος του Μουσείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Συμβαίνουν και αλλού
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Βαδίζοντας προς το μέλλον επιστρέφουμε στο παρελθόν. Έτσι σιγά σιγά - ανυποψίαστα - Ανταμωνόμαστε.

ΧΡΉΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΎΣΙΟΣ
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter