Σχόλια
Lyubov
18/5/2022

Ο καλλιεργημένος ανθρωπισμός δίνει τις εξετάσεις του την στιγμή του αβάστακτου πόνου! Και ας θυμόμαστε: Η κάρτα της δωρεάς οργάνων να συντροφεύει πάντα την αστυνομική μας ταυτότητα στην ίδια θήκη...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Συλλυπητήρια στον Αργύρη Ντινόπουλο
3/5/2022

Συλληπητήρια στην οικογένεια του Αργύρη Ντινόπουλου. Η μητέρα του σφράγισε με την αξιοπρέπεια της μια ολόκληρη γενιά μαθητών και μαθητριών στα Βριλήσσια. Να ζήσουν να θυμούνται πάντα το παλικάρι τους με αγάπη.

Μαριάννα Χρυσικάκου
H 7η Αντιδήμαρχος: Κινήσεις τακτικής εν αναμονή μιας υποψηφιότητας
2/5/2022

... Δεν ξέρω, δεν γνωρίζω και ούτε με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια των ζήτουλων ψήφων. Κρατώ μόνο την φράση: "Tα προβήματα βέβαια είναι ακόμη εδώ...".

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Με αιχμάλωτη τη φαντασία
20/3/2022

'' Η φαντασία στην εξουσία''. ''... ίσως κάποια στιγμή ξεπηδήσει η ΑΓΡΙΕΜΕΝΗ ΘΕΛΗΣΗ των κορεσμένων ατόμων να αναλάβουν μια οποιαδήποτε δράση, έξω απ' το σπίτι τους και έξω απ' το μυαλό τους''!!! ''Λίγο να περπατήσει η βούληση και η γραμμή του μέλλοντος χαράζεται πάλι'.' Για πολλοστή φορά, ο νουνεχής και σπουδαίος Καραποστόλης, ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ, καταθέτοντας προτάσεις με τον εξαιρετικό του τρόπο και τη γλαφυρή γραφή του!

Τάκης Μάτσας [Με αιχμάλωτη τη φαντασία]
Πεζοδρόμια στα Βριλήσσια: Ευτυχώς ο Δήμαρχος... βλέπει. (Kαι δεν χρειάζεται και σκιά το καλοκαίρι)
9/3/2022

.. Την Κισσάβου.. ρωτάμε απλά για να το προγραμματίσει ο δημ/ος μας .. μήπως κ έρθει να δει τα ανύπαρκτα τα κατεστραμενα η κ φυτεμένα πεζοδρόμια...

Το Gps έχει..

Η αισθητική ως ζητούμενο στις παρεμβάσεις του Δήμου Βριλησσίων

Άλλοι δύο ευκάλυπτοι «θύματα» της μεθόδου κλαδέματος «α λα Βριλήσσια»

Θα πει ίσως κάποιος, μπροστά σε όσα συμβαίνουν, με τι ασχολούμαστε... Κι’ όμως. Η εικόνα είναι ενδεικτική της ποιότητας των απαντήσεων που δίνουμε ως οργανωμένος Δήμος και ως κοινότητα απέναντι στα προβλήματα, μικρά ή μεγάλα. «Κατόπιν αιτήματος δημότη», ο οποίος ανησύχησε ότι τα δέντρα είχαν πάρει ύψος κλπ κλπ, συνεργεία της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βριλησσίων από 6-7 υπαλλήλους με γερανοφόρο όχημα, «κλάδεψαν», δηλαδή κατέστρεψαν, επί δύο ημέρες, στις 17 και 18 Ιανουαρίου, πρώτα τον ένα και μετά τον άλλο ευκάλυπτο που βρίσκεται επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, μπροστά σε οικόπεδο λίγο πριν τη διασταύρωση με την οδό Κύπρου, οι οποίοι και ευθυτενείς ήταν και πρόβλημα δεν φαινόταν να προκαλούν, αφήνοντας τα δέντρα στην κατάσταση που εικονίζεται στην φωτογραφία. Αυτή είναι η δουλειά της υπηρεσίας, η οποία διεκπεραιώθηκε χωρίς την παρουσία «υψηλόβαθμου» αρμοδίου διοικητικού και μη υπαλλήλου. Το ζήτημα θα μπορούσε να αποτελεί μια αστοχία, αλλά δυστυχώς είναι επαναλαμβανόμενο. Έτσι κλαδεύει ο Δήμος Βριλησσίων! Αυτός είναι ο τρόπος του. Όποτε περνάει συνεργείο, αφήνει πίσω του αγκωνάρια. «Οι ευκάλυπτοι μεγαλώνουν γρήγορα» θα μας πουν! Ωραία. Τότε να τους κόβουμε ακόμη περισσότερο να μην απασχολούμε συνεργεία παρά ανά δεκαετία. Ακούστε κύριοι. Γεωπόνοι δεν είμαστε, ούτε θα γίνουμε. Δεν ξέρουμε βέβαια, εκ του αποτελέσματος, εάν υπάρχει και στον δήμο γεωπόνος που να επιβλέπει αυτές τις εργασίες. Αλλά δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ δικαιολογία, ό,τι και να σκαρφιστεί κανείς, που να δικαιολογεί ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ αυτό το αποτέλεσμα. Όταν παρεμβαίνουμε στον δημόσιο χώρο, στον καλύτερο πεζόδρομο της πόλης, τότε η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ, που τόσο πολύ παραγνωρίζει σε κάθε της έργο η σημερινή διοίκηση, οφείλει να συμπεριλαμβάνεται στις παραμέτρους της εκάστοτε παρέμβασης. Και κάτι ακόμη, που θα επιδιώξουμε να διερευνήσουμε στο δημοτικό συμβούλιο: Ποιος αποφασίζει, με ποια κριτήρια και με ποια διαδικασία, να «κλαδεύει» δέντρα και να σπαταλά κατά το δοκούν εργατοώρες στο προάστειο;

ΣΧΕΤΙΚΑ: Συμβαίνουν στην πόλη μας
ΣΧΟΛΙΑ
  1. Σωτήρης Παπαδόπουλος
    20 Ιανουαρίου 2022, 16:15

    …Δεν ισχυρίζομαι ότι πρέπει να κοπούν οι ευκάλυπτοι. Κάθε άλλο, Αλλά, επιτρέψτε μου, θα περίμενα από τους βριλησσιώτες να επιδεικνύουν την ίδια, αν και περισσότερη ευαισθησία για την «αισθητική» κοιτώντας χαμηλά. Κοιτώντας την αισθητική των πεζοδρομίων της πολης που κατοικούν. Πεζοδρόμια που κατειλημμένα από ευκάλυπτους, πεύκα, στύλους ΟΤΕ, ΔΕΗ, κλπ, τους αναγκάζουν και κινδυνεύοντας, να περπατούν στον δρόμο — ας μη μιλήσουμε για τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα και όραση είτε για τους τους υπέργηρους, τα παιδικά καροτσάκια, κλπ. Ας μου επιτρέψετε, για μια ακόμη φορά, να συστήσω να δοθεί προτεραιότητα στην πολιτική πίεση ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ «κοιτώντας χαμηλά». Και όταν τα «χαμηλά» βελτιωθούν για την ασφάλεια και την κινητικότητα των πολιτών, τότε, θα έλθει και η σειρά για τα «υψηλά» — αν και, η αισθητική και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ βελτίωση των «χαμηλών» εμπεριέχει, αυτονόητα και την αισθητική των «υψηλών. …Σκεφτείτε το ΥΓ. Θα ήθελα να ξέρω σε τι διάσταση πεζοδρομιου είναι αυτοί οι 2 ευκάλυπτοι, και, εάν εξασφαλίζεται η ομαλή χρήση του πεζοδρομιου από τους πολίτες.

  2. Τάκης Μάτσας [Η αισθητική ως ζητούμενο ...]
    20 Ιανουαρίου 2022, 00:20

    Τη Δευτέρα το απόγευμα,κατά τις 4μ.μ. ,περπατούσα στην ''Ε. Αντιστάσεως'' .Ξαφνικά αντίκρυσα τη ''σοκαριστική'' εικόνα ενός κομμένου ευκαλύπτου!!! ΘΛΙΨΗ, ΘΥΜΌΣ, ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΟΡΓΗ! Ευτυχώς, σκέφτηκα, που δεν κόψανε και το διπλανό ευκάλυπτο! Που νάξερα τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα! Πολύ καλά κάνει η ''Δράση'', που, ''συν τοις άλλοις'' αναδεικνύει και προβάλλει τέτοια και τόσο σοβαρά θέματα! Είναι καιρός, επιτέλους, ο δήμος να σχεδιάζει τις παρεμβάσεις του στο φυσικό περιβάλλον και να μη λειτουργεί σπασμωδικά, προκειμένου να ''εξυπηρετήσει'' κάποια παράλογη απαίτηση του όποιου δημότη! Στόχος του δήμου πρέπει να είναι , διαχρονικά, η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών με ενημέρωση και ευαισθητοποίηση! ΟΙ πολίτες να ενεργοποιηθούν και να συμβάλλουν σε μια κοινή προσπάθεια!!!

Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Μπροστά στη ράχη της Σέριφος, όταν ανεβαίνει ο ήλιος, τα πυροβόλα όλων των μεγάλων κοσμοθεωριών παθαίνουν αφλογιστία. Ο νους ξεπερνιέται από μερικά κύματα και λίγες πέτρες - κάτι παράλογο ίσως, παρ' όλα αυτά ικανό να φέρνει τον άνθρωπο στις πραγματικές του διαστάσεις. Επειδή, τι άλλο θα του ήτανε πιο χρήσιμο για να ζήσει; Αν του αρέσει να ξεκινά λάθος, είναι γιατί δεν θέλει ν' ακούσει. Ερήμην του το Αιγαίο λέει και ξαναλέει, εδώ και χιλιάδες χρόνια, με το στόμα του φλοίσβου, σ' ένα μήκος ακτών απέραντο: αυτός είσαι!

Οδυσσέας Ελύτης, Εν Λευκώ
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter