Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
20/6/2019

Εκ βαθέων (εκλογικού πάτου)

του Γιάννη Τσίχλα

Φίλε μου καλέ,

...Πίστευα πως, η εποχή των εκλογικών εκβιασμών πέρασε ανεπιστρεπτί μετά από κείνες τις περήφανες πρώτη φορά αριστερές κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις δύο βουλευτικές και μία περήφανη δημοψηφική του 2015.

Πίστευα πως στην νέα εποχή που ανέτειλε θα ψήφιζα με βάση τις πολιτικές μου επιλογές και όχι σύμφωνα με αποπολιτικοποιημένους μικροϋπολογισμούς περί του «μικρότερου κακού», όπως τα τελευταία 30 - 40 χρόνια, και στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Πίστευα πως, δεν θα ξαναζήσω τον εφιάλτη να ψηφίζω φορτωμένος με ηθικές ενοχές που, σαν ιστός αράχνης με περιτυλίγουν για να βαδίζω προς τη κάλπη σαν μούμια με μόνα ελεύθερα τα χέρια μου να ρίξω το ψηφοδέλτιο... άντε και να κάνω το σταυρό μου.

Φίλε μου καλέ,

...Αναζητώ εναγωνίως αναχώματα γύρω απ’ την εξασθενισμένη εκλογολογική μου καθ’ ότι συνειδητοποιώ πως μ’ αυτά και μ’ αυτά κάψαμε το τόπο ενώ, γίνομαι άλλη μια φορά κολυμπήθρα ξεπλύματος αμαρτωλών πολιτικών που επανέρχονται εξαγνισμένες σε επόμενες εκλογές.

Οι εκλογές είναι τοπίο σε ομίχλη με κομματικούς διαφορισμούς δυσδιάκριτους έως αόρατους. Με ομιχλώδη σκέψη απ’ το σύνολο των ασαφών διεξόδων –τι άλλο να κάνω- υιοθετώ την ποιο σαφή δηλαδή την... υπαρξιακή: Να ζει κανείς ή να μη ζει; Βρίσκω συμπαθή την ιστορικολογοτεχνικοφιλοσοφική αυτή απονενοημένη παρακαταθήκη. Συμπάσχων, συμπαρατάσσομαι στην άκρη του κενού με προηγούμενους και επόμενους χιλιάδες απονενοημένους διαβηματίες συμπατριώτες μου.

Φίλε μου σώσε με,

Τραγικές επιρροές ξεφυτρώνουν σαν ατίθασα αγριόχορτα στις ρωγμές του μέσα μου υποσυνείδητου εαυτού προκαλώντας τα απονενοημένα που λέγαμε...

Απάνω μου έχω πάντοτε στη ζώνη μου σφιγμένο ένα παλιό ατσάλινο που αγόρασα χωρίς να ξέρω πώς και γιατί. Ο γέρο ναυτικός είπε πως είχε ηρωικό παρελθόν περνώντας απ’ τα χέρια των: Δον Μπαζίλιο, Κόντε Αντόνιο, ενός αράπη και ενός ναύτη Ιταλού. Έτσι μοιραία, χέρι από χέρι ξέπεσε και στα δικά μου χέρια.

Αυτοί βέβαια ήξεραν πώς, πού και γιατί να το καρφώσουν και έγραψαν ιστορία. Εγώ τώρα το χαϊδεύω στοργικά... φοβάμαι κάποια μέρα μην το στρέψω στον εαυτό μου.

Και ο φόβος γίνεται τρόμος καθώς πλησιάζει η 7 Ιούλη 2019...

Αριστερός που δεν ξεχνά - Τι σημαίνει Δεξιά
Πάει σκεφτικός για κάλπη - Της ζωής του το κιτάπι
Ψηφοδέλτιο στο ‘να χέρι - Τ’ άλλο στο μαχαίρι...
Τσίχλας Γιάννηςreaders  523


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Τάσος Λειβαδίτης
Γι' αυτό σου λέω... πρέπει να βρεις έναν άλλο τρόπο να, ξεχωρίζεις τους ανθρώπους, όχι να περιμένεις την πράξη - είναι τότε αργά.


Τα σχόλια σας...
Έρχονται μισθοφόροι στα Βριλήσσια;6/12/2019 Λεωνίδας Μάρκογλου
Φύλαξη αντλιοστασίων, μάλιστα. Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, υπάρχει από τότε που κατασκευάστηκαν τα αντλιοστάσια. Εγώ θα μιλήσω για την δεξαμενή στην κορυφή του λόφου των Άνω Βριλησσίων. Επί διοίκησης Ιωαννίδη κάποια «καλόπαιδα» έσπασαν τον έναν από τους δύο αεραγωγούς της δεξαμενής και έριξαν μέσα στο νερό χώματα και πέτρες, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να αδειάσει τελείως η δεξαμενή για να καθαριστεί. Και καλά αυτοί έριξαν χώμα και πέτρες, εάν κάποιος «τρελαθεί» ή θέλει να κάνει κακό μπορεί να ρίξει οτιδήποτε θελήσει και να πάμε «αδιάβαστοι» όλοι εδώ στα Άνω Βριλήσσια. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στα άλλα αντλιοστάσια, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Το πρόβλημα είναι σοβαρότατο και δεν χωράνε παιχνίδια οποιουδήποτε είδους, έχει «μαλλιάσει» η γλώσσα μας ότι η δεξαμενή χρειάζεται περίφραξη άμεσα και τοποθέτηση αγκαθωτού για να μην μπορεί κανένας να πλησιάσει. Τώρα δεν ξέρω αν θα μπουν φρουροί ή κάτι άλλο, αλλά κάτι πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ.
Η σπασμένη «γραμμή του δημότη» και η διοίκηση Μανιατογιάννη2/12/2019 Λεωνίδας Μάρκογλου
Θέλω να κάνω ένα σχόλιο σχετικά με το Παροχή υπηρεσίας για την βελτιστοποίηση των διαδρομών αποκομιδής των απορριμματοφόρων» 4.960€. Δηλαδή ο διευθυντής, ο προϊστάμενος και οι τρεις επόπτες τι κάνουν; Δεν μπορούν να ρυθμίσουν τα προγράμματα των απορριμματοφόρων; Αυτή είναι η δουλειά τους.Ποιός ξέρει καλύτερα από αυτούς; Ξέρουν πόσους κάδους έχει ο κάθε δρόμος και πόσα χιλιόμετρα κάνει κάθε απορριμματοφόρο για τη συλλογή τους. Ήμαρτον δηλαδή.
Τι είδαμε στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας που έρχεται στα Βριλήσσια!30/11/2019 Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Οργισμένα νιάτα! Χωρίς βαθιές αναλύσεις για τα αίτια, μέσα στους κλειστούς δρόμους, τα αδιέξοδα και τρομερά διλήμματα, απλώνουν τις αλήθειες τους στο πανί όπως τις βλέπουν, όπως τις αισθάνονται και μας πετούν στα μούτρα: Την τύφλα μας στην Παιδαγωγική (Ο καραγκιόζης). Την οδυνηρή, την αβάσταχτη απόφαση (Index). Την κατά παραχώρηση κατανόηση και συγχώρηση (Μίλα). Το τι μας περιμένει (Στο δωμάτιο, Το βάρος της θάλασσας). Την γελοιοποίησή μας μέσα σε έναν επί γης και ιδιαίτερα στην πατρίδα μας παράδεισο (Κλεονίκη). Την ευσπλαχνία τους (Chopper). Την νοσταλγική ουτοπία μιας πρωτόγονης ζωής (Καρτ ποστάλ από το τέλος του κόσμου). Τον ζαλισμένο έρωτα από το ορμονικό μαστίγωμα στην εφηβεία μέσα σ’ έναν κόσμο «λαμέ» (I am Mackenzie). Τις ικανότητές τους στο κατώφλι της νιότης (Ο Μάγκας). Ας θυμηθούμε εδώ και «Τα παιδικά χρόνια του Ιβάν» του Ταρκόφσκι. Την αμοιβαία εξομολόγηση δύο θανάσιμων εχθρών από τον Κύπριο Ανδρέα Σιεηττάνη που ξέρει καλά το βαθύ πιστεύω ενός άρρωστου κομματιού του αγγλικού λαού να θεωρεί προέκταση της νησιωτικής του χώρας τις αποικίες βαφτισμένες κατά περίπτωση με διάφορα κίβδηλα ονόματα (Bόρειος Ιρλανδία, Ουαλία και Σκωτία στο Ηνωμένο Βασίλειο, Αυτοκυβέρνητες επικράτειες, Αυτόνομες αποικίες, Αποικίες του στέματος, Προτεκτοράτα κ.ά.) ομνύοντας όλες στον ίδιο βασιλιά ή βασίλισσα. Αυτό το κομμάτι ψήφισε σύσσωμο το Brexit. Tούτα τα λίγα για τα οργισμένα νιάτα, τους μικρομηκάδες στη Δράμα, από το μικρό μέρος της δουλειάς τους που είδαμε στις 21 και 22 Νοέμβρη 2019 στο ΤΥΠΕΤ. Που ίσως να μη μπαίνουν εύκολα στα γνωστά μας κουτάκια! Στις δεκαετίες ή πενταετίες που ακολουθούν με τις κατακλυσμιαίες αλλαγές που νομίζω ότι θα φέρουν, μάλλον είναι αδύνατο να προβλέψουμε την συμπεριφορά τους. Μεγάλη η συμπίεση και το μέλλον άδηλο. Πολύ άσχημο κόσμο τους παραδόσαμε…


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2019 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου