Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
11/11/2019

Ο Άγγλος νοσοκόμος!

του Μπάμπη Δαμουλιάνου - ΕυαγγελάτουΤο πρωί της 4ης του Μάρτη 1974 με βρήκε επιμελητή αναισθησιολόγο να πηγαίνω για την εργασία μου σε ένα Νοσ/μείο της περιοχής του Λάνκαστερ στην Αγγλία. Την ημέρα εκείνη στο Ηνωμένο ή όπως το γνώρισα Διηρημένο εθνικά και κοινωνικοπολιτικά Βασίλειο, είχαν βουλευτικές εκλογές όπου θα ανέδειχναν νικητή το Εργατικό κόμμα με αρχηγό τον Χάρολντ Ουίλσον.

Όταν έφθασα στον προαύλιο χώρο βρέθηκα σε μια κωμική σκηνή. Κάποιοι νοσοκόμοι και τραυματιοφορείς είχαν βάλει στη μέση έναν συνάδελφο τους και του έκαναν καζούρα. Αιτία το ημίψηλο καπέλο που φορούσε με τα χρώματα των Τόρις (συντηρητικών), αν θυμάμαι καλά με κάθετες μπλε, άσπρες και κόκκινες ρίγες. Με είδε σαν σανίδα σωτηρίας και με ρωτάει: Εσείς σερ αν ψηφίζατε εδώ τι θα ψηφίζατε;

Προσποιούμαι αμηχανία και του απαντώ ότι σαν ένας καταραμένος ξένος, νοιώθω στη χώρα του εργάτης. Κάηκε και συνεχίζει. Συγνώμη, τι μισθό παίρνετε; Με την ελπίδα προφανώς να μου υπενθυμίσει την κοινωνική μου θέση και να με ανεβάσει από το εκούσιο πέσιμο.

Του απαντώ αμέσως και κοφτά «διακόσιες τριάντα πέντε λίρες (έτος 1974)». Τότε μου αντιλέγει με θράσος ότι λέω ψέματα, με το επιχείρημα πως ένας ομόβαθμος μου Ινδός εκεί, αναφέρει το όνομα του, του είπε ότι πληρωνόταν διακόσιες ογδόντα λίρες και κάτι ψιλά...

Τσαντίζομαι, του δείχνω το υποκατάστημα δίπλα της τράπεζας από το οποίο μισθοδοτούμαστε και του λέω, προχθές πήγα εκεί, μου έδωσαν διακόσιες τριάντα πέντε λίρες και τις έβαλα στην τσέπη μου.

Στο άκουσμα «τσέπη μου» εξανίσταται, αναθάρρησε και μου παρατηρεί.
Στην τσέπη σας. Και ο φόρος; Οι άλλοι γύρω παρακολουθούν σιωπηλά. Τώρα νοιώθω εγώ στριμωγμένος με την διαφορετική μου λογική, δίνω τόπο στην οργή και τέλος στη συζήτηση με ένα συγνώμη ότι ξέχασα να προσθέσω και τον φόρο! Ήταν ώρα να πάω ν' αρχίσω δουλειά.

Πέρασαν σαράντα πέντε χρόνια από τότε και οι διαφορετικοί τρόποι σκέψης του Άγγλου νοσοκόμου και ο δικός μου, που παραμένει ο ίδιος και απαράλλακτος, απαιτούν εξήγηση, ανάλυση, σοβαρά επιχειρήματα και πειθώ για μια διαλεκτική σύνθεση, αιτούμενο σε κάθε αντιπαράθεση.
Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος, Βριλήσσιαreaders  390


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Ράινερ Μαρία Ρίλκε
Το ωραίο δεν είναι τίποτε άλλο παρά η Αρχή του Τρομερού.


Τα σχόλια σας...
Πορεία -εν χαρά και δημιουργία- μέσα σε έρημο!13/1/2020 Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Λόγος βαθιά ελληνικός με ρίζες που πάνε πίσω δυόμισι χιλιάδες χρόνια και πλέον. Όταν σ’ αυτόν τον τόπο που σήμερα πατούμε ζούσαν και τον έκτιζαν έλληνες πολίτες με έργα, λόγια γραφτά που έμειναν και θυσίες! Και εννοούμε τους πολίτες και όχι τους ιδιώτες με την έννοια που επέζησε στη γλώσσα την αγγλική. Και να σκεφτεί κανείς πως αυτό γινότανε όχι σε τριακόσιους περίπου δήμους που αριθμούμε σήμερα αλλά πολύ περισσότερους. Πάνω από χίλιες «πόλεις – κράτη» τότε ελληνικά, όπως πρόσφατα πληροφορήθηκα από χρονογράφημα πασίγνωστου στον κόσμο δημοσιογράφου μας , που η Δημοκρατία εδώ κι’ αλλού πολλά του οφείλει… Και η συλλογικότητα μας «Δράση για μια Άλλη Πόλη» επιμένει! Κι’ αν βαδίζουμε μέσα στην έρημο κατά τον ηγήτορα μας Γιάννη Τσούσια, άλλος δρόμος σωστός και όμορφος για μας δεν υπάρχει.


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2020 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου