Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
11/11/2019

Ο Άγγλος νοσοκόμος!

του Μπάμπη Δαμουλιάνου - ΕυαγγελάτουΤο πρωί της 4ης του Μάρτη 1974 με βρήκε επιμελητή αναισθησιολόγο να πηγαίνω για την εργασία μου σε ένα Νοσ/μείο της περιοχής του Λάνκαστερ στην Αγγλία. Την ημέρα εκείνη στο Ηνωμένο ή όπως το γνώρισα Διηρημένο εθνικά και κοινωνικοπολιτικά Βασίλειο, είχαν βουλευτικές εκλογές όπου θα ανέδειχναν νικητή το Εργατικό κόμμα με αρχηγό τον Χάρολντ Ουίλσον.

Όταν έφθασα στον προαύλιο χώρο βρέθηκα σε μια κωμική σκηνή. Κάποιοι νοσοκόμοι και τραυματιοφορείς είχαν βάλει στη μέση έναν συνάδελφο τους και του έκαναν καζούρα. Αιτία το ημίψηλο καπέλο που φορούσε με τα χρώματα των Τόρις (συντηρητικών), αν θυμάμαι καλά με κάθετες μπλε, άσπρες και κόκκινες ρίγες. Με είδε σαν σανίδα σωτηρίας και με ρωτάει: Εσείς σερ αν ψηφίζατε εδώ τι θα ψηφίζατε;

Προσποιούμαι αμηχανία και του απαντώ ότι σαν ένας καταραμένος ξένος, νοιώθω στη χώρα του εργάτης. Κάηκε και συνεχίζει. Συγνώμη, τι μισθό παίρνετε; Με την ελπίδα προφανώς να μου υπενθυμίσει την κοινωνική μου θέση και να με ανεβάσει από το εκούσιο πέσιμο.

Του απαντώ αμέσως και κοφτά «διακόσιες τριάντα πέντε λίρες (έτος 1974)». Τότε μου αντιλέγει με θράσος ότι λέω ψέματα, με το επιχείρημα πως ένας ομόβαθμος μου Ινδός εκεί, αναφέρει το όνομα του, του είπε ότι πληρωνόταν διακόσιες ογδόντα λίρες και κάτι ψιλά...

Τσαντίζομαι, του δείχνω το υποκατάστημα δίπλα της τράπεζας από το οποίο μισθοδοτούμαστε και του λέω, προχθές πήγα εκεί, μου έδωσαν διακόσιες τριάντα πέντε λίρες και τις έβαλα στην τσέπη μου.

Στο άκουσμα «τσέπη μου» εξανίσταται, αναθάρρησε και μου παρατηρεί.
Στην τσέπη σας. Και ο φόρος; Οι άλλοι γύρω παρακολουθούν σιωπηλά. Τώρα νοιώθω εγώ στριμωγμένος με την διαφορετική μου λογική, δίνω τόπο στην οργή και τέλος στη συζήτηση με ένα συγνώμη ότι ξέχασα να προσθέσω και τον φόρο! Ήταν ώρα να πάω ν' αρχίσω δουλειά.

Πέρασαν σαράντα πέντε χρόνια από τότε και οι διαφορετικοί τρόποι σκέψης του Άγγλου νοσοκόμου και ο δικός μου, που παραμένει ο ίδιος και απαράλλακτος, απαιτούν εξήγηση, ανάλυση, σοβαρά επιχειρήματα και πειθώ για μια διαλεκτική σύνθεση, αιτούμενο σε κάθε αντιπαράθεση.
Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος, Βριλήσσιαreaders  253


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Τάσος Λειβαδίτης
Γι' αυτό σου λέω... πρέπει να βρεις έναν άλλο τρόπο να, ξεχωρίζεις τους ανθρώπους, όχι να περιμένεις την πράξη - είναι τότε αργά.


Τα σχόλια σας...
Έρχονται μισθοφόροι στα Βριλήσσια;6/12/2019 Λεωνίδας Μάρκογλου
Φύλαξη αντλιοστασίων, μάλιστα. Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, υπάρχει από τότε που κατασκευάστηκαν τα αντλιοστάσια. Εγώ θα μιλήσω για την δεξαμενή στην κορυφή του λόφου των Άνω Βριλησσίων. Επί διοίκησης Ιωαννίδη κάποια «καλόπαιδα» έσπασαν τον έναν από τους δύο αεραγωγούς της δεξαμενής και έριξαν μέσα στο νερό χώματα και πέτρες, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να αδειάσει τελείως η δεξαμενή για να καθαριστεί. Και καλά αυτοί έριξαν χώμα και πέτρες, εάν κάποιος «τρελαθεί» ή θέλει να κάνει κακό μπορεί να ρίξει οτιδήποτε θελήσει και να πάμε «αδιάβαστοι» όλοι εδώ στα Άνω Βριλήσσια. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στα άλλα αντλιοστάσια, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Το πρόβλημα είναι σοβαρότατο και δεν χωράνε παιχνίδια οποιουδήποτε είδους, έχει «μαλλιάσει» η γλώσσα μας ότι η δεξαμενή χρειάζεται περίφραξη άμεσα και τοποθέτηση αγκαθωτού για να μην μπορεί κανένας να πλησιάσει. Τώρα δεν ξέρω αν θα μπουν φρουροί ή κάτι άλλο, αλλά κάτι πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ.
Η σπασμένη «γραμμή του δημότη» και η διοίκηση Μανιατογιάννη2/12/2019 Λεωνίδας Μάρκογλου
Θέλω να κάνω ένα σχόλιο σχετικά με το Παροχή υπηρεσίας για την βελτιστοποίηση των διαδρομών αποκομιδής των απορριμματοφόρων» 4.960€. Δηλαδή ο διευθυντής, ο προϊστάμενος και οι τρεις επόπτες τι κάνουν; Δεν μπορούν να ρυθμίσουν τα προγράμματα των απορριμματοφόρων; Αυτή είναι η δουλειά τους.Ποιός ξέρει καλύτερα από αυτούς; Ξέρουν πόσους κάδους έχει ο κάθε δρόμος και πόσα χιλιόμετρα κάνει κάθε απορριμματοφόρο για τη συλλογή τους. Ήμαρτον δηλαδή.
Τι είδαμε στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας που έρχεται στα Βριλήσσια!30/11/2019 Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Οργισμένα νιάτα! Χωρίς βαθιές αναλύσεις για τα αίτια, μέσα στους κλειστούς δρόμους, τα αδιέξοδα και τρομερά διλήμματα, απλώνουν τις αλήθειες τους στο πανί όπως τις βλέπουν, όπως τις αισθάνονται και μας πετούν στα μούτρα: Την τύφλα μας στην Παιδαγωγική (Ο καραγκιόζης). Την οδυνηρή, την αβάσταχτη απόφαση (Index). Την κατά παραχώρηση κατανόηση και συγχώρηση (Μίλα). Το τι μας περιμένει (Στο δωμάτιο, Το βάρος της θάλασσας). Την γελοιοποίησή μας μέσα σε έναν επί γης και ιδιαίτερα στην πατρίδα μας παράδεισο (Κλεονίκη). Την ευσπλαχνία τους (Chopper). Την νοσταλγική ουτοπία μιας πρωτόγονης ζωής (Καρτ ποστάλ από το τέλος του κόσμου). Τον ζαλισμένο έρωτα από το ορμονικό μαστίγωμα στην εφηβεία μέσα σ’ έναν κόσμο «λαμέ» (I am Mackenzie). Τις ικανότητές τους στο κατώφλι της νιότης (Ο Μάγκας). Ας θυμηθούμε εδώ και «Τα παιδικά χρόνια του Ιβάν» του Ταρκόφσκι. Την αμοιβαία εξομολόγηση δύο θανάσιμων εχθρών από τον Κύπριο Ανδρέα Σιεηττάνη που ξέρει καλά το βαθύ πιστεύω ενός άρρωστου κομματιού του αγγλικού λαού να θεωρεί προέκταση της νησιωτικής του χώρας τις αποικίες βαφτισμένες κατά περίπτωση με διάφορα κίβδηλα ονόματα (Bόρειος Ιρλανδία, Ουαλία και Σκωτία στο Ηνωμένο Βασίλειο, Αυτοκυβέρνητες επικράτειες, Αυτόνομες αποικίες, Αποικίες του στέματος, Προτεκτοράτα κ.ά.) ομνύοντας όλες στον ίδιο βασιλιά ή βασίλισσα. Αυτό το κομμάτι ψήφισε σύσσωμο το Brexit. Tούτα τα λίγα για τα οργισμένα νιάτα, τους μικρομηκάδες στη Δράμα, από το μικρό μέρος της δουλειάς τους που είδαμε στις 21 και 22 Νοέμβρη 2019 στο ΤΥΠΕΤ. Που ίσως να μη μπαίνουν εύκολα στα γνωστά μας κουτάκια! Στις δεκαετίες ή πενταετίες που ακολουθούν με τις κατακλυσμιαίες αλλαγές που νομίζω ότι θα φέρουν, μάλλον είναι αδύνατο να προβλέψουμε την συμπεριφορά τους. Μεγάλη η συμπίεση και το μέλλον άδηλο. Πολύ άσχημο κόσμο τους παραδόσαμε…


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2019 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου