Σχόλια
Αλγηδόνα
26/5/2020

Κάποιοι μπερδεύουν τη διαβούλευση με την ανάκριση...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
6 προαπαιτούμενα για μια ουσιαστική διαβούλευση
26/5/2020

Έχοντας παρακολουθήσει τη χθεσινή διαδικτυακή συνεδρίαση του ΔΣ, θα ήθελα να πω τα εξής: Πόσο δύσκολο είναι να ξεκινήσει σήμερα ένας διάλογος στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, στην υπάρχουσα ηλεκτρονική πλατφόρμα ‘Democracy values for Youth Participation’; Παρεμπιπτόντως, υπάρχει διαχειριστής της πλατφόρμας; Ποιο είναι το κείμενο των 91 σελίδων (κανονισμός διαβούλευσης) που κατατέθηκε χθες προς έγκριση; Δεν έχουμε δικαίωμα οι δημότες να γνωρίζουμε ή κάποιοι θεωρούν πως το πόπολο δεν είναι σε θέση να το καταλάβει; Υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας με αυτό τον τρόπο. Γιατί τέτοια πρεμούρα να περάσει ομόφωνα χωρίς να είναι γνωστό σε ποια σημεία υπάρχουν αντιρρήσεις; Το «ξεκινάμε με ένα πλαίσιο και το βελτιώνουμε στη συνέχεια» είναι κάτι που όλοι γνωρίζουμε ότι ενέχει κινδύνους και νομοτελειακά οδηγεί στην κατάργησή της ίδιας της ιδέας της διαβούλευσης, αφού ο καθένας θα μπορεί να το τορπιλίσει και να το ακυρώσει. Προσωπικά θα ήθελα να διαβάσω τον προτεινόμενο κανονισμό και να ακούσω όλες τις αντιρρήσεις των παρατάξεων, αλλά και απόψεις δημοτών, ούτως ώστε μέσω μιας διαλεκτικής συζήτησης να προκύψει ευρύτερη συνθετική πρόταση που θα προάγει τον ουσιώδη δημοκρατικό διάλογο. Με ευχολόγια, δίκη προθέσεων και βερμπαλιστικούς αφορισμούς δεν πρόκειται να προχωρήσουμε το ένα βήμα παραπέρα. Κάντε τη διαβούλευση πραγματικότητα, ας μη μείνει μια δημοκρατική επίφαση.

Δημήτρης Καλαμπούκας
Μνήμες
21/5/2020

Ο χρόνος εξισώνει!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Μνήμες
20/5/2020

Χριστακο. Ετσι οπως γνωριζεις ξεκινανε τα αδιαβαστα. Παρτο και προχωρα.

ΝΙΚΟΣ ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ
Οδός Ρόδων
13/5/2020

Μάνα! Ο πλαστουργός με τη μήτρα (καλούπι) και το αίμα της, μιας νέας ζωής, της καινούργιας δικής της συνέχειας, του δικού της νέου εαυτού! Δικά της τα λάθη, γενναία η παραδοχή, δικό της και το καθήκον να τα διορθώσει. Μακρύς ο δρόμος... Είναι αντίθετα μ' αυτά που μας έχουν ταΐσει, το πρώτο φύλο, το ισχυρό! Δεύτερο φύλο ο άντρας, βοηθητικό και αναλώσιμο... Πικρή η αλήθεια!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

Ο Άγγλος νοσοκόμος!

του Μπάμπη Δαμουλιάνου - Ευαγγελάτου

Το πρωί της 4ης του Μάρτη 1974 με βρήκε επιμελητή αναισθησιολόγο να πηγαίνω για την εργασία μου σε ένα Νοσ/μείο της περιοχής του Λάνκαστερ στην Αγγλία. Την ημέρα εκείνη στο Ηνωμένο ή όπως το γνώρισα Διηρημένο εθνικά και κοινωνικοπολιτικά Βασίλειο, είχαν βουλευτικές εκλογές όπου θα ανέδειχναν νικητή το Εργατικό κόμμα με αρχηγό τον Χάρολντ Ουίλσον. Όταν έφθασα στον προαύλιο χώρο βρέθηκα σε μια κωμική σκηνή. Κάποιοι νοσοκόμοι και τραυματιοφορείς είχαν βάλει στη μέση έναν συνάδελφο τους και του έκαναν καζούρα. Αιτία το ημίψηλο καπέλο που φορούσε με τα χρώματα των Τόρις (συντηρητικών), αν θυμάμαι καλά με κάθετες μπλε, άσπρες και κόκκινες ρίγες. Με είδε σαν σανίδα σωτηρίας και με ρωτάει: Εσείς σερ αν ψηφίζατε εδώ τι θα ψηφίζατε; Προσποιούμαι αμηχανία και του απαντώ ότι σαν ένας καταραμένος ξένος, νοιώθω στη χώρα του εργάτης. Κάηκε και συνεχίζει. Συγνώμη, τι μισθό παίρνετε; Με την ελπίδα προφανώς να μου υπενθυμίσει την κοινωνική μου θέση και να με ανεβάσει από το εκούσιο πέσιμο. Του απαντώ αμέσως και κοφτά «διακόσιες τριάντα πέντε λίρες (έτος 1974)». Τότε μου αντιλέγει με θράσος ότι λέω ψέματα, με το επιχείρημα πως ένας ομόβαθμος μου Ινδός εκεί, αναφέρει το όνομα του, του είπε ότι πληρωνόταν διακόσιες ογδόντα λίρες και κάτι ψιλά... Τσαντίζομαι, του δείχνω το υποκατάστημα δίπλα της τράπεζας από το οποίο μισθοδοτούμαστε και του λέω, προχθές πήγα εκεί, μου έδωσαν διακόσιες τριάντα πέντε λίρες και τις έβαλα στην τσέπη μου. Στο άκουσμα «τσέπη μου» εξανίσταται, αναθάρρησε και μου παρατηρεί. Στην τσέπη σας. Και ο φόρος; Οι άλλοι γύρω παρακολουθούν σιωπηλά. Τώρα νοιώθω εγώ στριμωγμένος με την διαφορετική μου λογική, δίνω τόπο στην οργή και τέλος στη συζήτηση με ένα συγνώμη ότι ξέχασα να προσθέσω και τον φόρο! Ήταν ώρα να πάω ν' αρχίσω δουλειά. Πέρασαν σαράντα πέντε χρόνια από τότε και οι διαφορετικοί τρόποι σκέψης του Άγγλου νοσοκόμου και ο δικός μου, που παραμένει ο ίδιος και απαράλλακτος, απαιτούν εξήγηση, ανάλυση, σοβαρά επιχειρήματα και πειθώ για μια διαλεκτική σύνθεση, αιτούμενο σε κάθε αντιπαράθεση. Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος, Βριλήσσια

ΣΧΕΤΙΚΑ: Άρθρα
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.