Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
16/2/2020

Στην κηδεία ενός γνωστού αγνώστου

του Μπάμπη Δαμουλιάνου - Ευαγγελάτου

Συνδημότης! Δεν είχαμε συναντηθεί ποτέ, δεν τον γνώριζα εξ όψεως αν και ανήκαμε στην ίδια δημοτική παράταξη, την «Δράση για μια Άλλη Πόλη» στα Βριλήσσια.

Ήξερα όμως πως ήταν ένα από τα πιο δραστήρια μέλη αλλά και πολύ απασχολημένος με την εργασία του. Ήταν εκδότης αλλά παράλληλα και βαριά άρρωστος. Το τελευταίο το πληροφορήθηκα μόλις το βράδυ της αποδημίας του από τον άκοσμο κόσμο μας την 12-2-2020.

Λίγες μέρες πριν μας αφήσει χρόνους, είχα διαβάσει σε εφημερίδα μια όμορφη δισέλιδη συνέντευξη που είχε δώσει στην δημοσιογράφο Κυριακή Μπεϊλόγλου. Σάμης Γαβριηλίδης, εκδότης των ομώνυμων Εκδόσεων, Αγίας Ειρήνης 17, στο Μοναστηράκι. Μου έκανε εντύπωση η επικεφαλίδα, λόγια δικά του: «Θυμόμαστε, δεν χρησιμοποιούμε το Ολοκαύτωμα»! Εκεί έμαθα πως ήταν Έλληνας, συμπατριώτης μας Εβραίος, παιδί μητέρας σεφαραδίτισσας από τη Θεσσαλονίκη, μιας από τις λίγες που επέζησαν των στρατοπέδων του Άουσβιτς, του Νταχάου και Μπέργεν Μπέλσεν, με αριθμό στο χέρι 40382.

Βρέθηκα μια φορά στον πολυχώρο του καταστήματος του για να επισκεφτώ μια έκθεση ζωγραφικής. Ζήτησα να τον γνωρίσω, απουσίαζε. Αν η πάρα πάνω συνέντευξη είχε προηγηθεί, θα επιδίωκα να τον συναντήσω οπωσδήποτε και να τον παρακαλέσω για την επικεφαλίδα της συνέντευξης που προφανώς απευθυνόταν στους ομόφυλους του να την περιορίσει εκεί και να αφήσει όλους εμάς τους άλλους τους αλλόφυλους να χρησιμοποιούμε το Ολοκαύτωμα, για να θυμόμαστε! Γιατί η μνήμη σήμερα διαπιστώνεται κοντή...

Στις 15-2-2020 μαζί με τους πολλούς φίλους του από τον Δήμο μας και τον ευρύτερο πνευματικό χώρο της Αθήνας, τον συνοδεύσαμε για τελευταίο αποχαιρετισμό στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών, ενώσαμε την λύπη μας με εκείνη της συζύγου και του γιου τους, ενώ το έργο του και το παράδειγμά του θα συντροφεύει πολύ περισσότερους στην κοινή μας πατρίδα.
Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος, Βριλήσσια.readers  266


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
ΜΙΣΕΛ ΤΟΥΡΝΙΕ
Δεν υπάρχει καμία οργάνωση που να μπορεί να προστατευτεί από έναν κόκκο άμμου.


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2020 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου