Σχόλια
Ausencia
29/6/2020

Όπου και ο μεγάλος πόνος είναι, φαίνεται και λέγεται βουβός!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ΕυαγγελάτοςΌ
Για τα Καλλι-τεχνικά στα Σχολεία
24/6/2020

Μακάρι λέω κι' εγώ αλλά μην απελπίζεστε! Και αν σας εμποδίσουν, τα παιδάκια θα συνεχίζουν να ζωγραφίζουν και να πλάθουν όνειρα έστω και δύσκολα όπου σταθούν κι' όπου βρεθούν, όπως έκαναν εδώ και χιλιάδες χρόνια σ' αυτό το σταυροδρόμι των πολιτισμών που έφτιαξαν μια γλώσσα λειτουργική που αύξησε τον πλούτο τον υλικό και τον ξεπέρασε μαζί με τον εαυτό της, αναβαθμίστηκε σε εννοιολογική με τον ελεύθερο χρόνο, απλώθηκε παντού και ανέβηκε στους ουρανούς για να την αγκαλιάσουν όλοι! Τότε σμιλεύτηκαν και οι πτυχές στους χιτώνες των Καρυάτιδων υπογράφοντας την αθανασία της χώρας που έχουμε την τύχη να ζούμε! Οι εμποδιστές θα ξεχαστούν, θα σβήσουν σαν όνειρο κακό και θλιβερή παρένθεση...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Μια θέση στον Ήλιο
22/6/2020

Διάλειμμα.

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Όλοι θα βολτάρουμε ανέμελοι!
22/6/2020

Κάθε μεγαλόπνευστης σκέψης, προηγείται αυτή που μας γεννά το πρώτο σκόνταμμα των αισθήσεων έξω από την πόρτα μας!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Τα πλούτια
29/5/2020

Συμβαίνει συχνά αλλά αυτό είναι ο άνθρωπος: Ελεύθερος και απρόβλεπτος!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

Στην κηδεία ενός γνωστού αγνώστου

του Μπάμπη Δαμουλιάνου - Ευαγγελάτου

Συνδημότης! Δεν είχαμε συναντηθεί ποτέ, δεν τον γνώριζα εξ όψεως αν και ανήκαμε στην ίδια δημοτική παράταξη, την «Δράση για μια Άλλη Πόλη» στα Βριλήσσια. Ήξερα όμως πως ήταν ένα από τα πιο δραστήρια μέλη αλλά και πολύ απασχολημένος με την εργασία του. Ήταν εκδότης αλλά παράλληλα και βαριά άρρωστος. Το τελευταίο το πληροφορήθηκα μόλις το βράδυ της αποδημίας του από τον άκοσμο κόσμο μας την 12-2-2020. Λίγες μέρες πριν μας αφήσει χρόνους, είχα διαβάσει σε εφημερίδα μια όμορφη δισέλιδη συνέντευξη που είχε δώσει στην δημοσιογράφο Κυριακή Μπεϊλόγλου. Σάμης Γαβριηλίδης, εκδότης των ομώνυμων Εκδόσεων, Αγίας Ειρήνης 17, στο Μοναστηράκι. Μου έκανε εντύπωση η επικεφαλίδα, λόγια δικά του: «Θυμόμαστε, δεν χρησιμοποιούμε το Ολοκαύτωμα»! Εκεί έμαθα πως ήταν Έλληνας, συμπατριώτης μας Εβραίος, παιδί μητέρας σεφαραδίτισσας από τη Θεσσαλονίκη, μιας από τις λίγες που επέζησαν των στρατοπέδων του Άουσβιτς, του Νταχάου και Μπέργεν Μπέλσεν, με αριθμό στο χέρι 40382. Βρέθηκα μια φορά στον πολυχώρο του καταστήματος του για να επισκεφτώ μια έκθεση ζωγραφικής. Ζήτησα να τον γνωρίσω, απουσίαζε. Αν η πάρα πάνω συνέντευξη είχε προηγηθεί, θα επιδίωκα να τον συναντήσω οπωσδήποτε και να τον παρακαλέσω για την επικεφαλίδα της συνέντευξης που προφανώς απευθυνόταν στους ομόφυλους του να την περιορίσει εκεί και να αφήσει όλους εμάς τους άλλους τους αλλόφυλους να χρησιμοποιούμε το Ολοκαύτωμα, για να θυμόμαστε! Γιατί η μνήμη σήμερα διαπιστώνεται κοντή... Στις 15-2-2020 μαζί με τους πολλούς φίλους του από τον Δήμο μας και τον ευρύτερο πνευματικό χώρο της Αθήνας, τον συνοδεύσαμε για τελευταίο αποχαιρετισμό στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών, ενώσαμε την λύπη μας με εκείνη της συζύγου και του γιου τους, ενώ το έργο του και το παράδειγμά του θα συντροφεύει πολύ περισσότερους στην κοινή μας πατρίδα. Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος, Βριλήσσια.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Άρθρα
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Κάθε άγαλμα και οίκημα στον δρόμο μετονομάστηκε, κάθε ημερομηνία παραποιήθηκε. Και η διαδικασία συνεχίζεται μέρα με την μέρα και λεπτό με το λεπτό. Η Ιστορία έχει σταματήσει. Τίποτα δεν υπάρχει παρά ένα ατέρμονο παρόν μέσα στο οποίο το Κόμμα έχει πάντα δίκιο.

Orwell, 1984
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter