Σχόλια
Τα πλούτια
29/5/2020

Συμβαίνει συχνά αλλά αυτό είναι ο άνθρωπος: Ελεύθερος και απρόβλεπτος!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Σταγιάτες: Η ομορφιά θα νικήσει!
29/5/2020

Νοιώθω συνδημότης σας!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Τα πλούτια
29/5/2020

Ναι. Χρηστακο. Γλαφυρο. Δθνατες εικονες. Προχωραμε.!!!!!

Νικος βυθουλκας
Σταγιάτες: Η ομορφιά θα νικήσει!
29/5/2020

Για αυτό το γαλατικό χωριό είχε αφιέρωμα πριν 2 χρόνια η ΕΡΤ3, στην εκπομπή Αντιδραστήριο (webtv.ert.gr/ert3/antidrastirio/11ion2018-antidrastirio-stagiates-pilioy-ena-aytodiacheirizomeno-chorio). Περίληψη: Εδώ και εννέα χρόνια, κάτοικοι του χωριού εργάζονται για να ξαναφυτέψουν το σπόρο του κοινοτικού τρόπου ζωής. Μέσα από συνελεύσεις του χωριού, αποφασίζουν και υλοποιούν από κοινού δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, την προάσπιση και δημοκρατική διαχείριση των κοινών αγαθών, την αλληλεγγύη και τον πολιτισμό, με στόχο, η κοινότητα να αυτοδιαχειρίζεται τα εγχειρήματά της, μέσα από την ενδυνάμωση και τη συμμετοχή όλων.

Δημήτρης Καλαμπούκας
6 προαπαιτούμενα για μια ουσιαστική διαβούλευση
26/5/2020

Κάποιοι μπερδεύουν τη διαβούλευση με την ανάκριση...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

Στην κηδεία ενός γνωστού αγνώστου

του Μπάμπη Δαμουλιάνου - Ευαγγελάτου

Συνδημότης! Δεν είχαμε συναντηθεί ποτέ, δεν τον γνώριζα εξ όψεως αν και ανήκαμε στην ίδια δημοτική παράταξη, την «Δράση για μια Άλλη Πόλη» στα Βριλήσσια. Ήξερα όμως πως ήταν ένα από τα πιο δραστήρια μέλη αλλά και πολύ απασχολημένος με την εργασία του. Ήταν εκδότης αλλά παράλληλα και βαριά άρρωστος. Το τελευταίο το πληροφορήθηκα μόλις το βράδυ της αποδημίας του από τον άκοσμο κόσμο μας την 12-2-2020. Λίγες μέρες πριν μας αφήσει χρόνους, είχα διαβάσει σε εφημερίδα μια όμορφη δισέλιδη συνέντευξη που είχε δώσει στην δημοσιογράφο Κυριακή Μπεϊλόγλου. Σάμης Γαβριηλίδης, εκδότης των ομώνυμων Εκδόσεων, Αγίας Ειρήνης 17, στο Μοναστηράκι. Μου έκανε εντύπωση η επικεφαλίδα, λόγια δικά του: «Θυμόμαστε, δεν χρησιμοποιούμε το Ολοκαύτωμα»! Εκεί έμαθα πως ήταν Έλληνας, συμπατριώτης μας Εβραίος, παιδί μητέρας σεφαραδίτισσας από τη Θεσσαλονίκη, μιας από τις λίγες που επέζησαν των στρατοπέδων του Άουσβιτς, του Νταχάου και Μπέργεν Μπέλσεν, με αριθμό στο χέρι 40382. Βρέθηκα μια φορά στον πολυχώρο του καταστήματος του για να επισκεφτώ μια έκθεση ζωγραφικής. Ζήτησα να τον γνωρίσω, απουσίαζε. Αν η πάρα πάνω συνέντευξη είχε προηγηθεί, θα επιδίωκα να τον συναντήσω οπωσδήποτε και να τον παρακαλέσω για την επικεφαλίδα της συνέντευξης που προφανώς απευθυνόταν στους ομόφυλους του να την περιορίσει εκεί και να αφήσει όλους εμάς τους άλλους τους αλλόφυλους να χρησιμοποιούμε το Ολοκαύτωμα, για να θυμόμαστε! Γιατί η μνήμη σήμερα διαπιστώνεται κοντή... Στις 15-2-2020 μαζί με τους πολλούς φίλους του από τον Δήμο μας και τον ευρύτερο πνευματικό χώρο της Αθήνας, τον συνοδεύσαμε για τελευταίο αποχαιρετισμό στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών, ενώσαμε την λύπη μας με εκείνη της συζύγου και του γιου τους, ενώ το έργο του και το παράδειγμά του θα συντροφεύει πολύ περισσότερους στην κοινή μας πατρίδα. Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος, Βριλήσσια.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Άρθρα
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Ο άνθρωπος επέζησε ως τώρα επειδή αγνοούσε πώς να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες του. Τώρα που μπορεί να τις πραγματοποιήσει, είτε πρέπει να τις αλλάξει, είτε να αφανιστεί.

William Carlos Williams
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter