Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
11/3/2020

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου για την Ναυτική Βάση

Να μην χρησιμοποιηθεί ξανά σαν τόπος «μπάτε σκύλοι αλέστε»!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Συνάδελφοι,

Είναι γνωστό ότι η Ναυτική Βάση, ένας χώρος 52 περίπου στρεμμάτων, έχει χαρακτηριστεί εδώ και πολλά χρόνια σαν πάρκο αναψυχής, μετά από αγώνες των κατοίκων του Δήμου Βριλησσίων.

Μέχρι σήμερα και με ευθύνη των διοικούντων, όχι μόνο δεν λειτουργεί σαν πάρκο αλλά:

·Αποτελεί χώρο παρκαρίσματος των απορριμματοφόρων και άλλων οχημάτων, αποθηκευτικό σκουπιδότοπο, χωρίς να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους που απασχολούνται εκεί.

·Πρόσφατα είχαμε το απαράδεκτο περιστατικό όπου με την συγκατάθεση της Διοίκησης του Δήμου και χωρίς καμιά ενημέρωση των υπηρεσιακών παραγόντων, δόθηκε η άδεια σε εργολάβο για να κάνει «διαλογή σκουπιδιών», χυμένων στο χώρο, χωρίς φυσικά να τηρηθούν οι στοιχειώδης κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, οι οποίοι τα περισυνέλλεγαν με τα χέρια τους.


Ρωτάμε τη Διοίκηση του Δήμου:

· Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει διαμορφωθεί η Ναυτική Βάση ώστε να λειτουργήσει κατ΄ αποκλειστικότητα ως χώρος αναψυχής;

· Ποιοι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας τηρούνται, όταν ο χώρος της Ναυτικής Βάσης που εργάζονται οι συνάδελφοί μας στερείται τα στοιχειώδη, όπως τουαλέτες, είδη υγιεινής, παντελή έλλειψη κλιματισμού κλπ;

· Μήπως παραχωρώντας «δειλά-δειλά» το χώρο αυτό σε εργολάβους, τάχα για την υλοποίηση «πιλοτικών προγραμμάτων», είναι ένα παραπέρα βήμα για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών μας, όπως εξάλλου έχει κάνει τόσο η τωρινή Διοίκηση όσο και οι προκάτοχοί της, στο σύνολο των υπηρεσιών και στο όνομα της έλλειψης προσωπικού;


Απαιτούμε:

· Τη μεταφορά του στόλου των οχημάτων του Δήμου σε χώρο χαρακτηρισμένο για τέτοια χρήση, εντός του Δήμου Βριλησσίων, εξασφαλίζοντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους και την τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας που είναι αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης.

· Να αποδοθεί το σύνολο της Ναυτικής Βάσης στους δημότες ως χώρος αναψυχής.

· Να μην χρησιμοποιηθεί ξανά η Ναυτική Βάση σαν τόπος «μπάτε σκύλοι αλέστε», όπου ο κάθε εργολάβος θα κερδοσκοπεί σε βάρος των εργαζομένων αλλά και της πόλης μας.ΤΟ Δ.Σ.


readers  325


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
ΜΙΣΕΛ ΤΟΥΡΝΙΕ
Δεν υπάρχει καμία οργάνωση που να μπορεί να προστατευτεί από έναν κόκκο άμμου.


Τα σχόλια σας...


Δημοτικές Εκλογές 2019


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2020 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου