Σχόλια
Αλγηδόνα
26/5/2020

Κάποιοι μπερδεύουν τη διαβούλευση με την ανάκριση...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
6 προαπαιτούμενα για μια ουσιαστική διαβούλευση
26/5/2020

Έχοντας παρακολουθήσει τη χθεσινή διαδικτυακή συνεδρίαση του ΔΣ, θα ήθελα να πω τα εξής: Πόσο δύσκολο είναι να ξεκινήσει σήμερα ένας διάλογος στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, στην υπάρχουσα ηλεκτρονική πλατφόρμα ‘Democracy values for Youth Participation’; Παρεμπιπτόντως, υπάρχει διαχειριστής της πλατφόρμας; Ποιο είναι το κείμενο των 91 σελίδων (κανονισμός διαβούλευσης) που κατατέθηκε χθες προς έγκριση; Δεν έχουμε δικαίωμα οι δημότες να γνωρίζουμε ή κάποιοι θεωρούν πως το πόπολο δεν είναι σε θέση να το καταλάβει; Υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας με αυτό τον τρόπο. Γιατί τέτοια πρεμούρα να περάσει ομόφωνα χωρίς να είναι γνωστό σε ποια σημεία υπάρχουν αντιρρήσεις; Το «ξεκινάμε με ένα πλαίσιο και το βελτιώνουμε στη συνέχεια» είναι κάτι που όλοι γνωρίζουμε ότι ενέχει κινδύνους και νομοτελειακά οδηγεί στην κατάργησή της ίδιας της ιδέας της διαβούλευσης, αφού ο καθένας θα μπορεί να το τορπιλίσει και να το ακυρώσει. Προσωπικά θα ήθελα να διαβάσω τον προτεινόμενο κανονισμό και να ακούσω όλες τις αντιρρήσεις των παρατάξεων, αλλά και απόψεις δημοτών, ούτως ώστε μέσω μιας διαλεκτικής συζήτησης να προκύψει ευρύτερη συνθετική πρόταση που θα προάγει τον ουσιώδη δημοκρατικό διάλογο. Με ευχολόγια, δίκη προθέσεων και βερμπαλιστικούς αφορισμούς δεν πρόκειται να προχωρήσουμε το ένα βήμα παραπέρα. Κάντε τη διαβούλευση πραγματικότητα, ας μη μείνει μια δημοκρατική επίφαση.

Δημήτρης Καλαμπούκας
Μνήμες
21/5/2020

Ο χρόνος εξισώνει!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Μνήμες
20/5/2020

Χριστακο. Ετσι οπως γνωριζεις ξεκινανε τα αδιαβαστα. Παρτο και προχωρα.

ΝΙΚΟΣ ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ
Οδός Ρόδων
13/5/2020

Μάνα! Ο πλαστουργός με τη μήτρα (καλούπι) και το αίμα της, μιας νέας ζωής, της καινούργιας δικής της συνέχειας, του δικού της νέου εαυτού! Δικά της τα λάθη, γενναία η παραδοχή, δικό της και το καθήκον να τα διορθώσει. Μακρύς ο δρόμος... Είναι αντίθετα μ' αυτά που μας έχουν ταΐσει, το πρώτο φύλο, το ισχυρό! Δεύτερο φύλο ο άντρας, βοηθητικό και αναλώσιμο... Πικρή η αλήθεια!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου για την Ναυτική Βάση

Να μην χρησιμοποιηθεί ξανά σαν τόπος «μπάτε σκύλοι αλέστε»!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ Συνάδελφοι, Είναι γνωστό ότι η Ναυτική Βάση, ένας χώρος 52 περίπου στρεμμάτων, έχει χαρακτηριστεί εδώ και πολλά χρόνια σαν πάρκο αναψυχής, μετά από αγώνες των κατοίκων του Δήμου Βριλησσίων. Μέχρι σήμερα και με ευθύνη των διοικούντων, όχι μόνο δεν λειτουργεί σαν πάρκο αλλά: ·Αποτελεί χώρο παρκαρίσματος των απορριμματοφόρων και άλλων οχημάτων, αποθηκευτικό σκουπιδότοπο, χωρίς να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους που απασχολούνται εκεί. ·Πρόσφατα είχαμε το απαράδεκτο περιστατικό όπου με την συγκατάθεση της Διοίκησης του Δήμου και χωρίς καμιά ενημέρωση των υπηρεσιακών παραγόντων, δόθηκε η άδεια σε εργολάβο για να κάνει «διαλογή σκουπιδιών», χυμένων στο χώρο, χωρίς φυσικά να τηρηθούν οι στοιχειώδης κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, οι οποίοι τα περισυνέλλεγαν με τα χέρια τους. Ρωτάμε τη Διοίκηση του Δήμου: · Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει διαμορφωθεί η Ναυτική Βάση ώστε να λειτουργήσει κατ΄ αποκλειστικότητα ως χώρος αναψυχής; · Ποιοι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας τηρούνται, όταν ο χώρος της Ναυτικής Βάσης που εργάζονται οι συνάδελφοί μας στερείται τα στοιχειώδη, όπως τουαλέτες, είδη υγιεινής, παντελή έλλειψη κλιματισμού κλπ; · Μήπως παραχωρώντας «δειλά-δειλά» το χώρο αυτό σε εργολάβους, τάχα για την υλοποίηση «πιλοτικών προγραμμάτων», είναι ένα παραπέρα βήμα για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών μας, όπως εξάλλου έχει κάνει τόσο η τωρινή Διοίκηση όσο και οι προκάτοχοί της, στο σύνολο των υπηρεσιών και στο όνομα της έλλειψης προσωπικού; Απαιτούμε: · Τη μεταφορά του στόλου των οχημάτων του Δήμου σε χώρο χαρακτηρισμένο για τέτοια χρήση, εντός του Δήμου Βριλησσίων, εξασφαλίζοντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους και την τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας που είναι αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης. · Να αποδοθεί το σύνολο της Ναυτικής Βάσης στους δημότες ως χώρος αναψυχής. · Να μην χρησιμοποιηθεί ξανά η Ναυτική Βάση σαν τόπος «μπάτε σκύλοι αλέστε», όπου ο κάθε εργολάβος θα κερδοσκοπεί σε βάρος των εργαζομένων αλλά και της πόλης μας. ΤΟ Δ.Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Δημοτικό Συμβούλιο
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Ο άνθρωπος επέζησε ως τώρα επειδή αγνοούσε πώς να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες του. Τώρα που μπορεί να τις πραγματοποιήσει, είτε πρέπει να τις αλλάξει, είτε να αφανιστεί.

William Carlos Williams
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter