Σχόλια
Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ
20/11/2021

''Και να αδελφέ μου, που μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα, ήσυχα κι απλά. Καταλαβαινόμαστε τώρα. δε χρειάζονται περσότερα! Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ,αδελφέ μου, απ' τον κόσμο. Εμείς τραγουδάμε για να ΣΜΙΞΟΥΜΕ τον κόσμο,! [Γ. ΡΙΤΣΟΣ ]

Τάκης Μάτσας [Το Πολυτεχνείο ζει]
Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Γιώργος Κοντογιώργης στα Βριλήσσια
7/11/2021

Δύο χρόνια μετά την ομιλία του κ. Κοντογιώργη, την οποία παρακολούθησα δια ζώσης, είδα ξανά το βίντεο, τα ερωτήματα παραμένουν: Δημοκρατία ή εκλόγιμη μοναρχία; Γενικό συμφέρον ή το συμφέρον της κοινωνίας; Πολιτική ως φαινόμενο ή ως θέσμιση; Ποιο είναι σήμερα το αξιακό σύστημα της κοινωνίας; Πως αντιλαμβανόμαστε το ρόλο της κοινωνίας, ως ιδιώτη ή ως εταίρο της κοινωνίας; Τι είναι ο Δημοσκοπικός Δήμος, και γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε επίπεδο δήμου ή γειτονιάς; Τι ακριβώς σημαίνει μεταβολή της Πολιτείας; Γιατί δεν υπάρχει συμμετοχή των πολιτών, τη στιγμή που συντελείται ένας βίαιος κοινωνικός μετασχηματισμός; Είναι στραβός ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε; Πριν αρχίσουμε να αναζητούμε τις Απαντήσεις, δεν αρκεί μόνο να προβάλουμε τις Αρνήσεις, μα και να συστηματοποιήσουμε τις καίριες Ερωτήσεις, οι οποίες, όταν δεν είναι ξεκάθαρες, τότε ίσως θα πρέπει να αναζητούνται στις αντιρρήσεις των άλλων. Αυτό είναι μια διαρκής διαδικασία που προϋποθέτει τη διαλογική συζήτηση των εμπλεκόμενων υποκειμένων, όπου πρέπει να μιλήσεις αλλά και να ακούσεις. Όχι την αντιπαράθεση/διαλογικό μονόλογο, όπου ο καθένας λέει αυτό που πιστεύει αλλά απορρίπτει τον άλλον, χωρίς καν να τον ακούει. Δυστυχώς, δεν υπάρχει δημόσιος διάλογος σε κανένα επίπεδο.

Δημήτρης Καλαμπούκας
ΤΟ ΔΩΡΟ
31/10/2021

Πολύ δυνατή γραφή, στίχος ''κοφτερό μαχαίρι''! Λήδα σ' ευχαριστούμε! Νάσαι πάντα καλά! Έχεις πολλά να μας δώσεις ακόμα! Το ''δώρο'' σου ΔΩΡΟ για μας!!!

Τάκης Μάτσας
28η Οκτωβρίου
28/10/2021

Και τα πατήματα και τη νύχτα ατέλειωτη μια ζωή θυμάμαι...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Ω, Κόσμε
14/10/2021

Η διαλεκτική της ύπαρξης.

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

Βιβλιοθήκη του Δήμου: Μια συζήτηση που ΔΕΝ έγινε.

του Μάρκου Κρητικού

Στην τελευταία συνεδρίαση του Αθλητικού & Πολιτιστικού Οργανισμού Βριλησσίων (ΠΑΟΔΗΒ), έγινε ενημέρωση από την Πρόεδρο, για την πρόοδο των εργασιών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη που στεγάζεται στο κτήριο της οδού Ολύμπου & Ροδόπης, έπειτα από ερώτηση της κας Φένιας Αδαμίδη, δημοτικής συμβούλου και μέλους του Δ.Σ. του ΠΟΔΗΒ. Έτσι, μάθαμε ότι οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου προχωρούν, στήνονται ράφια και προσλαμβάνεται προσωπικό για να υποστηρίξει τη λειτουργία της. Μάθαμε όμως επίσης ότι η βιβλιοθήκη, ελλείψει χώρου, θα λειτουργεί μόνον ως δανειστική, χωρίς ηλεκτρονική υποστήριξη. Χαρακτηριστικά όπως ειπώθηκε... «ξεκινάμε έτσι και μετά, βλέποντας και κάνοντας». Το εγχείρημα έτσι όπως εξελίσσεται, υπονομεύει την όποια προσπάθεια. Αντί να διαμορφωθεί ένας χώρος ζωντανός, μελέτης, έρευνας, ίσως ικανός να φιλοξενήσει συζητήσεις, εκδηλώσεις, χώρος που θα αναζωογονήσει την πνευματική λειτουργία στο προάστιο, θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των πολιτών και κυρίως των νέων για το βιβλίο, έρχεται να εμφανιστεί μια κατάσταση μίζερη, φτωχή. Για να δικαιολογηθεί η πινακίδα που μήνες τώρα έχει αναρτηθεί, «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ». Όμως το θέμα δεν σταματάει εδώ. Σε προηγούμενη συνεδρίαση από την πλευρά μας είχαμε επισημάνει τα μεγάλα προβλήματα πρόσβασης στο χώρο. Ας θεωρήσουμε ότι κάποιος, παρά τα παραπάνω, έχει την επιθυμία να επισκεφθεί το χώρο, όχι μόνο για τη βιβλιοθήκη, αλλά έχει την ατυχία να έχει κινητικά προβλήματα. Μπορεί; Δεν χρειάζεται μεταπτυχιακό ή διδακτορικό μηχανικού για να διαπιστώσει κανείς ότι η πρόσβαση στο χώρο για άτομα με κινητικά προβλήματα είναι Αδύνατη. Κοινή λογική χρειάζεται. Στο σημείο του χώρου η υψομετρική διαφορά πεζοδρόμιου-δρόμου είναι περί τα 30 εκατοστά! Ούτε ράμπα έχει προβλεφθεί, ούτε άλλος τρόπος πρόσβασης υπάρχει. Κι ας υποθέσουμε ότι ο ενδιαφερόμενος κατορθώνει και «πετάει» κι ανέβει στο πεζοδρόμιο. Η είσοδος προς την ράμπα, που έστησε ο πρώην ιδιοκτήτης, κατόπιν δικής μας διαμαρτυρίας και πίεσης, βρίσκεται μπροστά ακριβώς από ένα δέντρο! Είναι πολύ αμφίβολο αν τα ειδικά καροτσάκια δύνανται να κάνουν τους απαραίτητους ελιγμούς ώστε να μπουν στο χώρο. Ράμπα όμως τοποθετήθηκε. Για να φαίνεται αλλά να μην χρησιμοποιείται... Βέβαια δεν μιλάμε για τη δημιουργία τουαλέτας ΑΜΕΑ που είναι υποχρεωτική για δημόσιους ή δημοτικούς χώρους.(Ν.4067/2012, «Σχεδιάζοντας για όλους» ΥΠΕΧΩΔΕ κλπ) Διερωτώμαι, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου συναινεί με την εικόνα αυτή; Ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών τι γνώμη έχει; Ο Δήμος, αντί να ανατρέψει τη συνθήκη που δυσκολεύει την πρόσβαση ων ανθρώπων που έχουν ανάγκη, μετατρέπεται σε εκείνον ακριβώς τον παράγοντα που την εμποδίζει. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για διορθωτικές κινήσεις. Μάρκος Κρητικός, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Βριλησσίων, εκπρόσωπος της ΔΡΑΣΗΣ στο Δ.Σ. του ΠΑΟΔΗΒ

ΣΧΕΤΙΚΑ: Δημοτικό Συμβούλιο
ΣΧΟΛΙΑ
  1. Δημήτρης Καλαμπούκας
    7 Φεβρουαρίου 2021, 12:33

    Αυτό που πραγματικά με εξοργίζει δεν είναι η αδιαφορία των διοικούντων αλλά ο μιθριδατισμός που μας χαρακτηρίζει εμάς τους ίδιους τους πολίτες. Κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, άρθρο 6: «Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ' αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη.». Γιατί δε γίνεται χρήση; Τόσο δύσκολο είναι να μαζευτούνε 25 υπογραφές στα Βριλήσσια από δημότες που ενδιαφέρονται πραγματικά για την πόλη και δεν αναλίσκονται απλά σε βερμπαλιστικές κορώνες και ξεκατινιάσματα στην αρένα των σόσιαλ μύδια (τρομάρα μας!) μεταξύ εγκάθετων κλακαδόρων της διοικούσας αρχής, που με αλαζονικό ύφος χλευάζουν τον οποιοδήποτε ασκήσει κριτική, και των άλλων εγκάθετων της αντιπολιτευόμενης πλευράς που θα προσπαθήσουν να ακυρώσουν την οποιαδήποτε θετική προσπάθεια πάει να γίνει; Ας μην αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί δεν έγινε συζήτηση για τη βιβλιοθήκη, για τον φωτισμό στους δρόμους, για τα σπασμένα πεζοδρόμια, για τα λευκώματα που κοστίζουν ένα σωρό πεταμένα λεφτά, για τα χρέη στην ΕΥΔΑΠ, για τους κάδους ανακύκλωσης, για την πρώην Ναυτική Βάση, για…. Κουράστηκα από τη μίρλα. Το γαρ πολύ της θλίψεως… Το συγκεκριμένο σχόλιο απαντάει εμμέσως και στο άρθρο «Δεν θέλουν την κοινωνία στα πόδια τους».

Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Υπάρχουν στους ανθρώπους περισσότερα πράγματα να θαυμάσουμε, παρά να περιφρονήσουμε.

Αλμπέρ Καμύ
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter