Σχόλια
Ξημέρωσε 21η Απριλίου...
21/4/2021

Τους χρωστάμε και θα τους χρωστάμε!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ΕυαγγελάτοςT
Βασίλης Δημάκης: Αγάπη και λαχτάρα για τη ζωή
20/4/2021

Συγχαρητήρια για τον αγώνα σου!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
«Ιδανικές μορφές»
19/4/2021

Καλώς όρισες στον αγνωστικισμό μας φίλε Χρήστο, ποιητή μας! Και ας χαιρετίσουμε μαζί την ασίγαστη των ματιών μας αλλαγή, στο κυνήγι μιας αντικειμενικότητας που σαν χέλι από τα χέρια μας αδιάκοπα γλιστράει... Αναρωτήθηκες ποτέ μήπως και αυτό περιέχει ένα νόημα, έναν σκοπό ζωής;

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
ΈΚΘΕΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ
16/4/2021

Λήδα, για μια, ακόμα, φορά μας συγκίνησες! Σ' ευχαριστούμε πολύ! Νάσαι καλά με τις ευαι σθησίες σου αλλά παράλληλα και με τη δύναμή σου!!!

Τάκης Μάτσας
Τα πουλιά
8/4/2021

Η ομορφιά της απομόνωσης έχει το κόστος της! Λέγεται φυγή...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

Στο YouTube το 3ο διαδικτυακό μάθημα με την Ιωάννα Τσιβάκου

Παρακολουθείστε το μαζί με τα δύο προηγούμενα μαθήματα!

Στο κανάλι της ΔΡΑΣΗΣ στο YouTube έχει αναρτηθεί το βίντεο από το 3ο και τελευταίο διαδικτυακό μάθημα αυτής της σειράς που διοργάνωσε η ΔΡΑΣΗ με την καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου Ιωάννα Τσιβάκου. Παρακολουθείστε το στη διεύθυνση: https://youtu.be/aU6E4bgASIU ή πατώντας το εικονίδιο του YouTube από την αρχική σελίδα της ιστοσελίδας μας. Στο τρίτο αυτό μάθημα, με τίτλο «Ο Έλληνας στην ψηφιακή εποχή», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Μαρτίου, εξηγήθηκαν: - Οι αλλαγές στη σύγχρονη επιχείρηση παραγωγής του δυτικού κόσμου: από τη βιομηχανική οργάνωση στην ψηφιακή και στις υπηρεσίες. - Η μεταβολή στο ιδεολογικό και πολιτικό πεδίο: από τον κλασικό φιλελευθερισμό στη μαζική δημοκρατία ή στον νεοφιλελευθερισμό. - Οι συνέπειές τους στον σύγχρονο άνθρωπο, με εστίαση στο ήθος και στις αντιλήψεις του Έλληνα. - Οι νέες μορφές οικονομικής δράσης στην Ελλάδα: startups και κοινότητες. Υπενθυμίζουμε ότι τα τρία διαδικτυακά μαθήματα υπό τον γενικό τίτλο «Διαφορές και συγκλίσεις μεταξύ του Έλληνα και του δυτικού ατόμου» πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Επικέντρωσαν στην ανάδειξη των πολιτισμικών και κοινωνικών συνιστωσών που διαμόρφωσαν το ελληνικό υποκείμενο κατά τη στιγμή της εθνικής επανάστασης και αυτές που το διαμορφώνουν σήμερα, επιχειρώντας δηλαδή, μια συμβολή στον εορτασμό, όχι μέσω μιας εξιστόρησης των γεγονότων, αλλά της πολιτισμικής και θεσμικής ανάλυσης της εποχής και του επαναστατημένου λαού. Η Ιωάννα Τσιβάκου είναι ομότιμη καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου στην κοινωνιολογία των οργανώσεων. Πολλά από τα θέματα που εθίγησαν στη διάρκεια του κύκλου αυτών των μαθημάτων έχουν αναπτυχθεί στα βιβλία της: «Το Γραφειοκρατικό Σκότος: Ο Χρόνος του Νόμου», «Ο ΗΓΕΤΗΣ: ως ενσάρκωση του θεσμού», «Ατομικισμός και Φιλία: Η Ταυτότητα των Νέων Ελλήνων». (εκδόσεις Ι. Σιδέρης) Στο πιο πρόσφατο από αυτά, την πραγματεία υπό τον τίτλο «Συναίσθημα και Ορθολογικότητα: η ελληνική εμπειρία», που παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2020 στο «στέκι» της ΔΡΑΣΗΣ, αναλύονται οι διακυμάνσεις της διαφοράς «συναίσθημα-ορθολογικότητα» και οι προϋποθέσεις και οι τρόποι που καθορίζουν την υπερίσχυση πότε του ενός και πότε του άλλου πόλου αυτής της διαφοράς. Στη συνέχεια η συγγραφέας προχωρεί σε ανασκόπηση της νεοελληνικής εθνικής και κοινωνικής συνείδησης και ταυτότητας, προβάλλοντας τις ιδιαιτερότητές τους, τις οποίες αντιπαραβάλλει στην κυρίαρχη μέχρι στιγμής «εκσυγχρονιστική» αντίληψη περί ελληνικής ταυτότητας. (Συναίσθημα και ορθολογικότητα. Η ελληνική εμπειρία, Ιωάννα Τσιβάκου, Αθήνα, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης, 2019).

ΣΧΕΤΙΚΑ: Συμβαίνουν στην πόλη μας
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Πιστεύω σε ένα κόσμο που δεν υπάρχει. Μα πιστεύοντας τον, τον δημιουργώ.

Ν. Καζαντζάκης
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter