Σχόλια
Το σπίτι στην κατηφοριά
15/6/2021

Νοσταλγία και συγκίνηση! Κείμενο και γραφή εξαιρετικά!!!

Τάκης Μάτσας
Αμάχες
28/4/2021

Ναι ΧΡηστακο!!!!

Νικος βυθουλκας
Ένας θησαυρός στα συρτάρια του Δήμου!
24/4/2021

Λόγω καιρού σήμερα δε δυσκολεύτηκα να βρω σύννεφο για να πέσω! Τέλος πάντων, είναι ευτυχές που, έστω και από καραμπόλα, μάθαμε για τη συγκεκριμένη μελέτη. Θεωρώ πως όλοι στα Βριλήσσια θα πρέπει να τη διαβάσουμε και από κει πέρα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Προτείνω: 1. Να ανοίξει επιτέλους μια πλατφόρμα διαβούλευσης, όπου όλοι οι δημότες, αλλά και συλλογικοί φορείς, να καταθέσουν την άποψή τους ώστε, μέσω ενός εποικοδομητικού διαλόγου, να αναδειχθούν και να αποτυπωθούν οι ανάγκες, ιδέες και προτάσεις της τοπικής κοινωνίας. 2. Εάν το θέλει η κα Σταθοπούλου, να παρουσιάσει τη μελέτη της σε διαδικτυακή συζήτηση, όπου θα μπορούν να λυθούν οι όποιες απορίες. 3. Εάν είναι δυνατόν, να προκύψει μια συλλογική απόφαση (όπως οι 178 συμπολίτες μας που συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο αποτέλεσαν τη μαγιά για τη συγγραφή της μελέτης, κάτι αντίστοιχο να γίνει σε ευρεία κλίμακα μέσω της συμμετοχικής διαδικασίας) που θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για το Δημοτικό Συμβούλιο. Democracy values αδέλφια!

Δημήτρης Καλαμπούκας
ΈΚΘΕΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ
16/4/2021

Λήδα, για μια, ακόμα, φορά μας συγκίνησες! Σ' ευχαριστούμε πολύ! Νάσαι καλά με τις ευαι σθησίες σου αλλά παράλληλα και με τη δύναμή σου!!!

Τάκης Μάτσας
Πεζοδρόμια και δέντρα - Απόψεις: Η μεγάλη ευκαιρία που χάνεται
29/3/2021

Συμφωνώ απολύτως με τη γνώμη του κ. Δαμουλιάνου - Ευαγγελάτου. Δεν έχουμε πεζοδρόμια, έχουμε άσφαλτο με πλαϊνά από δένδρα γέρικα με ρίζες που προεξέχουν και εμποδίζουν το περπάτημα.. Όχι μόνο οι γονείς με τα καροτσάκια, αλλά ούτε οι πεζοί, ιδίως μεγάλης ηλικίας, μπορούμε να περπατήσουμε, με αποτέλεσμα να περπατάμε στην άσφαλτο. Μένω στην οδό Δημ. Βερνάρδου και είμαι υποχρεωμένη να περπατώ στον δρόμο και να σταματώ κάθε στιγμή που περνά αυτοκίνητο. Είμαι υπέρ της προστασίας των δέντρων, όμως αυτή η στάση δεν μπορεί να αναχθεί σε ιδεολόγημα. Όλες οι πολυκατοικίες έχουν μεγάλη πρασιά. Ας φυτέψουν δέντρα αντί για γκαζόν, θα κάνουν οικονομία και στην ύδρευση. Το πράσινο δεν θα λείψει σε ένα καταπράσινο προάστιο, αλλά θα το καταστήσει φιλικότερο στους κατοίκους του.

Ιωάννα Τσιβάκου - Ζαχαρέα

Στο YouTube το 3ο διαδικτυακό μάθημα με την Ιωάννα Τσιβάκου

Παρακολουθείστε το μαζί με τα δύο προηγούμενα μαθήματα!

Στο κανάλι της ΔΡΑΣΗΣ στο YouTube έχει αναρτηθεί το βίντεο από το 3ο και τελευταίο διαδικτυακό μάθημα αυτής της σειράς που διοργάνωσε η ΔΡΑΣΗ με την καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου Ιωάννα Τσιβάκου. Παρακολουθείστε το στη διεύθυνση: https://youtu.be/aU6E4bgASIU ή πατώντας το εικονίδιο του YouTube από την αρχική σελίδα της ιστοσελίδας μας. Στο τρίτο αυτό μάθημα, με τίτλο «Ο Έλληνας στην ψηφιακή εποχή», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Μαρτίου, εξηγήθηκαν: - Οι αλλαγές στη σύγχρονη επιχείρηση παραγωγής του δυτικού κόσμου: από τη βιομηχανική οργάνωση στην ψηφιακή και στις υπηρεσίες. - Η μεταβολή στο ιδεολογικό και πολιτικό πεδίο: από τον κλασικό φιλελευθερισμό στη μαζική δημοκρατία ή στον νεοφιλελευθερισμό. - Οι συνέπειές τους στον σύγχρονο άνθρωπο, με εστίαση στο ήθος και στις αντιλήψεις του Έλληνα. - Οι νέες μορφές οικονομικής δράσης στην Ελλάδα: startups και κοινότητες. Υπενθυμίζουμε ότι τα τρία διαδικτυακά μαθήματα υπό τον γενικό τίτλο «Διαφορές και συγκλίσεις μεταξύ του Έλληνα και του δυτικού ατόμου» πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Επικέντρωσαν στην ανάδειξη των πολιτισμικών και κοινωνικών συνιστωσών που διαμόρφωσαν το ελληνικό υποκείμενο κατά τη στιγμή της εθνικής επανάστασης και αυτές που το διαμορφώνουν σήμερα, επιχειρώντας δηλαδή, μια συμβολή στον εορτασμό, όχι μέσω μιας εξιστόρησης των γεγονότων, αλλά της πολιτισμικής και θεσμικής ανάλυσης της εποχής και του επαναστατημένου λαού. Η Ιωάννα Τσιβάκου είναι ομότιμη καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου στην κοινωνιολογία των οργανώσεων. Πολλά από τα θέματα που εθίγησαν στη διάρκεια του κύκλου αυτών των μαθημάτων έχουν αναπτυχθεί στα βιβλία της: «Το Γραφειοκρατικό Σκότος: Ο Χρόνος του Νόμου», «Ο ΗΓΕΤΗΣ: ως ενσάρκωση του θεσμού», «Ατομικισμός και Φιλία: Η Ταυτότητα των Νέων Ελλήνων». (εκδόσεις Ι. Σιδέρης) Στο πιο πρόσφατο από αυτά, την πραγματεία υπό τον τίτλο «Συναίσθημα και Ορθολογικότητα: η ελληνική εμπειρία», που παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2020 στο «στέκι» της ΔΡΑΣΗΣ, αναλύονται οι διακυμάνσεις της διαφοράς «συναίσθημα-ορθολογικότητα» και οι προϋποθέσεις και οι τρόποι που καθορίζουν την υπερίσχυση πότε του ενός και πότε του άλλου πόλου αυτής της διαφοράς. Στη συνέχεια η συγγραφέας προχωρεί σε ανασκόπηση της νεοελληνικής εθνικής και κοινωνικής συνείδησης και ταυτότητας, προβάλλοντας τις ιδιαιτερότητές τους, τις οποίες αντιπαραβάλλει στην κυρίαρχη μέχρι στιγμής «εκσυγχρονιστική» αντίληψη περί ελληνικής ταυτότητας. (Συναίσθημα και ορθολογικότητα. Η ελληνική εμπειρία, Ιωάννα Τσιβάκου, Αθήνα, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης, 2019).

ΣΧΕΤΙΚΑ: Συμβαίνουν στην πόλη μας
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Πιστεύω σε ένα κόσμο που δεν υπάρχει. Μα πιστεύοντας τον, τον δημιουργώ.

Ν. Καζαντζάκης
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter