Σχόλια
Μακριά
26/1/2023

...Και με τα μάτια κλειστά ή ανοιχτά και το φως σβηστό η αναμμένο στα πέρατα του νου!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ευαγγελάτος
Απεβίωσε ο Αιμίλιος Ζαχαρέας
21/1/2023

Συλλυπητήρια στη σύζυγό του και συνδημότισσά μας Ιωάννα Τσιβάκου.

Χαράλαμπος Λαζάνης
Πάντα να ανταμώνουμε με ανοιχτές καρδιές !
11/1/2023

Μαζί για μια ΠΟΛΗ ΑΛΛΗ, διαφορετική, καλύτερη ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, με ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ
19/11/2022

...με ρίζες βαθιές και ασύνορες ελπίδες...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
H επίδραση της Τραγωδίας στο σινεμά και την τηλεόραση
14/9/2022

Έξοχη η παρέμβασή σας. Συμπληρώσατε ιδανικά το μικρό μου κείμενο και δώσατε αυτήν την διαλεκτική διάσταση της εξέλιξης του σινεμά που δεν τόνισα επαρκώς. Βεβαίως η κριτική στάση είναι σημαντικότατη, στην εξέλιξη συμμετέχουν ισότιμα δημιουργοί και θεατές. Από τη μεριά μου οφείλω να διευκρινίσω ότι δεν παίρνω θέση υπέρ των τραγικών ποιητών ή του Πλάτωνος, όπως δεν παίρνω θέση ας πούμε υπέρ της αποστασιοποίησης του Μπρεχτ. Όλες αυτές οι θέσεις και αντιθέσεις συμβάλλουν στην εξέλιξη, όπως, σε άλλη ασφαλώς κλίμακα, συμβάλλει και ο διάλογος από αυτό το βήμα. Ευχαριστώ εσάς και την Δράση για την ευκαιρία.

Γιώργος Σκιάνης

Πάντα να ανταμώνουμε με ανοιχτές καρδιές !

Επιτυχημένη η γιορτή του Cine - Δράση

Μια γιορτή είναι πάντα μια γιορτή. Μπορεί να είναι μια από τα ίδια, μπορεί και να διαφέρει. Να έχει κάτι ξεχωριστό. Δικό της. Όπως ξεχωριστή ήταν η γιορτή με την οποία η Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων Cine Δράση καλωσόρισε το 2023 την Κυριακή 8 Ιανουαρίου. Σε ένα γεμάτο ΤΥΠΕΤ, οι παρόντες απόλαυσαν μια ταινία μικρού μήκους, ζωντανή μουσική και τραγούδι από τον Δημήτρη και Αινεία Μαργαρίτη, κεράσματα που φτιάχτηκαν με αγάπη από πολλά διαφορετικά χέρια και άφθονο ποτό. Ό,τι ακριβώς χρειαζόταν για να δημιουργηθεί άνετο, φιλικό κλίμα, να λυθούν οι γλώσσες στα πηγαδάκια, να γεμίσει ο τόπος ευχές και συζητήσεις προσωπικές και πολιτικές, να αρχίσουν οι χοροί. Υπήρχε ακόμα βασιλόπιτα που το φλουρί που αντιστοιχούσε σε 3 κινηματογραφικά βιβλία (εκδόσεις Αιγόκερως). Τυχερή της χρονιάς η οικογένεια Βούλγαρη. Στο σύντομο χαιρετισμό της η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου, πρόεδρος του Cine - Δράση, αφού αναφέρθηκε στις δυσκολίες που περιμένουν όλους μας στην καινούρια χρονιά, επεσήμανε ότι κάθε πολίτης έχει δύο όπλα με τα οποία μπορεί να επιδράσει καθοριστικά και να αλλάξει προς όφελος του το κλίμα. Το ένα η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση του ενός προς τον έναν. «Κανένας δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα του μόνος του» ανέφερε, «καθένας μας έχει ανάγκη τους άλλους». Το δεύτερο είναι το δικαίωμα της ψήφου, το οποίο θα κληθεί κάθε πολίτης να ασκήσει, δύο φορές τουλάχιστον, το 2023. Στις εθνικές και τις δημοτικές εκλογές. «Δεν θέλουμε ούτε είναι η δουλειά μας να σας πούμε τι θα ψηφίσετε, αυτό το αποφασίζετε εσείς και κανένας άλλος». «Aυτό που χρειάζεται είναι να πάτε στις κάλπες με άλλα κριτήρια». «Να μην ψηφίσετε μια από τα ίδια, το παλιό που εμφανίζεται με νέο πρόσωπο, αλλά το πραγματικό, το ουσιαστικά διαφορετικό. Όχι αυτούς που τάζουν διορισμούς ή να μετατρέψουν το προάστιο σε παράδεισο επί της γης, αλλά αυτούς που ξεχωρίζουν για το ύφος, το ήθος, τις ικανότητες, την αποτελεσματικότητα τους». «Αυτούς που δεν σας τάζουν ότι θα λύσουν τα προβλήματα «πριν από εσάς για εσάς», αλλά εκείνους που σας καλούν μαζί να αποφασίσετε το γιατί και πώς θέλετε την πόλη και τη χώρα, και μαζί να προσπαθήσετε να κάνετε το όραμα σας πραγματικότητα».

ΣΧΕΤΙΚΑ: Συμβαίνουν στην πόλη μας
ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
    11 Ιανουαρίου 2023, 17:48

    Μαζί για μια ΠΟΛΗ ΑΛΛΗ, διαφορετική, καλύτερη ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, με ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Πολλές φορές στου δειλινού τη μυστική την ώρα, Όταν γυρνώ με την ψυχή βαριά συλλογισμένη, Πολλές φορές στην ερημιά βγαίνει μια άυλη χώρα, Μια χώρα πάντα σιωπηλή και πάντα θαμπωμένη.

Λάμπρος Πορφύρας, Η θαμπωμένη χώρα
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Ξεκινάμε! ΚΥΡΙΑΚΗ πρωί στο ΤΥΠΕΤ. Η πρώτη προεκλογική εκδήλωση της ΔΡΑΣΗΣ. Πρώτες σκέψεις, οπτικές, απολογισμοί, κάλεσμα, γιορτή!

Newsletter