Σχόλια
Μακριά
26/1/2023

...Και με τα μάτια κλειστά ή ανοιχτά και το φως σβηστό η αναμμένο στα πέρατα του νου!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ευαγγελάτος
Απεβίωσε ο Αιμίλιος Ζαχαρέας
21/1/2023

Συλλυπητήρια στη σύζυγό του και συνδημότισσά μας Ιωάννα Τσιβάκου.

Χαράλαμπος Λαζάνης
Πάντα να ανταμώνουμε με ανοιχτές καρδιές !
11/1/2023

Μαζί για μια ΠΟΛΗ ΑΛΛΗ, διαφορετική, καλύτερη ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, με ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ
19/11/2022

...με ρίζες βαθιές και ασύνορες ελπίδες...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
H επίδραση της Τραγωδίας στο σινεμά και την τηλεόραση
14/9/2022

Έξοχη η παρέμβασή σας. Συμπληρώσατε ιδανικά το μικρό μου κείμενο και δώσατε αυτήν την διαλεκτική διάσταση της εξέλιξης του σινεμά που δεν τόνισα επαρκώς. Βεβαίως η κριτική στάση είναι σημαντικότατη, στην εξέλιξη συμμετέχουν ισότιμα δημιουργοί και θεατές. Από τη μεριά μου οφείλω να διευκρινίσω ότι δεν παίρνω θέση υπέρ των τραγικών ποιητών ή του Πλάτωνος, όπως δεν παίρνω θέση ας πούμε υπέρ της αποστασιοποίησης του Μπρεχτ. Όλες αυτές οι θέσεις και αντιθέσεις συμβάλλουν στην εξέλιξη, όπως, σε άλλη ασφαλώς κλίμακα, συμβάλλει και ο διάλογος από αυτό το βήμα. Ευχαριστώ εσάς και την Δράση για την ευκαιρία.

Γιώργος Σκιάνης

«Έγκλημα» στη Λ. Πεντέλης!

Κόπηκαν όλα τα κυπαρίσσια στο οικόπεδο της οδού Πάρνηθος

Σήμερα το πρωί, Σάββατο 14 Ιανουαρίου ξεριζωθήκαν ολοκληρωτικά τα μεγάλα αιωνόβια κυπαρίσσια του ελεύθερου οικοπέδου της οδού Πάρνηθος, στη συμβολή της με την Λ. Πεντέλης, απέναντι από την οδό Σισμανογλείου. Σύμφωνα με ενημέρωση που ζητήσαμε και λάβαμε άμεσα από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Αλέξη Μαυραγάνη, επρόκειτο για νόμιμη ενέργεια του μισθωτή του οικοπέδου, (το οποίο προορίζεται για πλυντήριο αυτοκινήτων), ο οποίος επέδειξε άδεια κοπής πέντε κυπαρισσιών «με υποχρέωση να τα αντικαταστήσει» (!), υπογεγραμμένη από την αρμόδια Περιφέρεια Αττικής. Κόπηκαν βέβαια και όλα τα υπάρχοντα λέιλαντ, αλλά γι’ αυτά δεν απαιτείται άδεια. Δυστυχώς για τον Δήμο Βριλησσίων, διαχρονικά για τις διοικήσεις του από το 2010, όταν συζητιόταν η αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης (Γ.Π.Σ.), το πρόβλημα δεν είναι μόνο η σταδιακή καταστροφή του φυτικού του κεφαλαίου, για την οποία αδυνατεί να προνοήσει αναλόγως. Ακόμη χειρότερα, είναι η απώλεια κάποιων κομβικών ελεύθερων οικοπέδων, τα οποία θα μπορούσαν και θα έπρεπε να είχαν αξιοποιηθεί για κοινωφελή σκοπό και όχι για μια ακόμη «επένδυση» επί της κορεσμένης Λ. Πεντέλης, μάλιστα στη συμβολή της με την οδό Σισμανογλείου, με όποια κυκλοφοριακά προβλήματα συνεπάγεται αυτό. Έχουμε και στο παρελθόν αναφερθεί στην ανάγκη το συγκεκριμένο οικόπεδο, το οποίο δεν ανήκει σε ιδιώτη αλλά είναι κληροδότημα ιδιοκτησίας Δημόσιου επαρχιακού νοσοκομείου (!), να είχε δεσμευτεί από τον Δήμο Βριλησσίων, ακόμη και με την μορφή μακροχρόνιας μίσθωσης, για την αξιοποίησή του ως δημοτικού χώρου στάθμευσης. Διότι πώς μπορεί και το μισθώνει ένας ιδιώτης και όχι ο Δήμος; Μάλιστα, το 2010 οι μελετητές του Γ.Π.Σ. είχαν εισηγηθεί στον Δήμο την κατάργηση τμήματος της οδού Πάρνηθος μεταξύ των οδών Γράμμου και Λ. Πεντέλης, (δηλαδή του συγκεκριμένου οικοπέδου και τμήματος του απέναντι προς τα MacDonald’s), για την κατασκευή πολυώροφου γκαράζ και χώρων διοίκησης, επιφανείας 2278 μ2 και χωρητικότητας έως 300 οχημάτων, ώστε να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες των καταστημάτων της Λ. Πεντέλης και μελλοντικά του σταθμού του μετρό. Φυσικά, τίποτε από αυτά δεν έγινε. Πλέον και τα δέντρα κόπηκαν, και στη θέση ενός χρήσιμου για τον Δήμο χώρου, θα λειτουργήσει μια «οχλούσα» δραστηριότητα. Αλλά τι το αναφέρουμε; Τώρα έχει ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος, είναι ώρα νέων υποσχέσεων όχι απολογισμών, ποιος ασχολείται... Μόνο κάποιοι «ευαίσθητοι» δημότες ανησυχούν... Φωτογραφία: Βαρβάρα Κωνσταντακοπούλου

ΣΧΕΤΙΚΑ: Συμβαίνουν στην πόλη μας
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Πολλές φορές στου δειλινού τη μυστική την ώρα, Όταν γυρνώ με την ψυχή βαριά συλλογισμένη, Πολλές φορές στην ερημιά βγαίνει μια άυλη χώρα, Μια χώρα πάντα σιωπηλή και πάντα θαμπωμένη.

Λάμπρος Πορφύρας, Η θαμπωμένη χώρα
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Ξεκινάμε! ΚΥΡΙΑΚΗ πρωί στο ΤΥΠΕΤ. Η πρώτη προεκλογική εκδήλωση της ΔΡΑΣΗΣ. Πρώτες σκέψεις, οπτικές, απολογισμοί, κάλεσμα, γιορτή!

Newsletter