Σχόλια
Τα πλούτια
29/5/2020

Συμβαίνει συχνά αλλά αυτό είναι ο άνθρωπος: Ελεύθερος και απρόβλεπτος!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Σταγιάτες: Η ομορφιά θα νικήσει!
29/5/2020

Νοιώθω συνδημότης σας!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Τα πλούτια
29/5/2020

Ναι. Χρηστακο. Γλαφυρο. Δθνατες εικονες. Προχωραμε.!!!!!

Νικος βυθουλκας
Σταγιάτες: Η ομορφιά θα νικήσει!
29/5/2020

Για αυτό το γαλατικό χωριό είχε αφιέρωμα πριν 2 χρόνια η ΕΡΤ3, στην εκπομπή Αντιδραστήριο (webtv.ert.gr/ert3/antidrastirio/11ion2018-antidrastirio-stagiates-pilioy-ena-aytodiacheirizomeno-chorio). Περίληψη: Εδώ και εννέα χρόνια, κάτοικοι του χωριού εργάζονται για να ξαναφυτέψουν το σπόρο του κοινοτικού τρόπου ζωής. Μέσα από συνελεύσεις του χωριού, αποφασίζουν και υλοποιούν από κοινού δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, την προάσπιση και δημοκρατική διαχείριση των κοινών αγαθών, την αλληλεγγύη και τον πολιτισμό, με στόχο, η κοινότητα να αυτοδιαχειρίζεται τα εγχειρήματά της, μέσα από την ενδυνάμωση και τη συμμετοχή όλων.

Δημήτρης Καλαμπούκας
6 προαπαιτούμενα για μια ουσιαστική διαβούλευση
26/5/2020

Κάποιοι μπερδεύουν τη διαβούλευση με την ανάκριση...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

"Πρωτομαγιά 1944"

Ηλία Σιμόπουλου

"Πρωτομαγιά 1944" Ηλίας Σιμόπουλος. "Διακόσια παλικάρια τραγουδήσαν σαν σήμερα τον ερχομό του Μάη. Το τραγούδι τους πυρπόλησε τους ορίζοντες της Καισαριανής. Τ’ ακούσαν οι γερόντισσες και στήσαν όλες το χορό κι ανάστησαν το Ζάλογγο κι αγκάλιασαν τον κόσμον όλο. Τ’ ακούσανε και οι δήμιοι και πισωπάτησαν τρομαγμένοι με μια πελώρια σιωπή στο στόμα. Διακόσια παλικάρια τραγούδησαν σήμερα τον ερχομό του Μάη! Σταθείτε ολόρθοι, σύντροφοι. Συντρόφισσες στο πόδι. Στις πολιτείες, στα χωριά, στους κάμπους, στ’ ακροβούνια, συντρόφοι και συντρόφισσες, σταθείτε ορθοί. Και στρέψετε το βλέμμα σας προς την Καισαριανή τη λεβεντιά για ν’ ανταμώσει. Διακόσια παλικάρια τραγουδήσαν σήμερα... Στο πλατύ μέτωπο και στα μαλλιά και στα μεγάλα εκφραστικά τους μάτια διαβάσαμε το μήνυμα: Η άνοιξη πως φτάνει! Χαρά σε σας, τιμή στα παλικάρια μας, χαρά στον κόσμον όλο. Δέστε σφιχτά - σφιχτά τα χέρια σας και πλέχτε μιαν απέραντη αλυσίδα, να πιάνει απ’ την Κρήτη, το Μωριά κι από τη Ρούμελη κι από τη Θεσσαλία ίσαμε κει ψηλά στην Ήπειρος, ίσαμε κει μακριά στη Θράκη, ν’ αρχίσουν τον Καλαματιανό και να χορέψουνε τον τσάμικο, που να τραντάξει όλη η γη και να καεί το πελεκούδι. Μα προσοχή συντρόφοι, ουτ’ ένα δάκρυ. Όπως εκείνοι μας αποχαιρέτησαν περήφανοι, όμοια κι εμείς περήφανοι να τους ξεπροβοδίσουμε ταιριάζει. Μα προσοχή, συντρόφοι, ουτ’ ένας στεναγμός, να μη λερώσουμε τη μνήμη των ηρώων. Όπως εκείνοι δε φοβήθηκαν το θάνατο, πρέπει κι εμείς να μην τον φοβηθούμε. Διακόσια παλικάρια τραγούδησαν σήμερα. Διακόσια παλικάρια τραγουδήσαν, διακόσια παλικάρια..." Χαρακτική: Τάσσος.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Συμβαίνουν και αλλού
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Ο άνθρωπος επέζησε ως τώρα επειδή αγνοούσε πώς να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες του. Τώρα που μπορεί να τις πραγματοποιήσει, είτε πρέπει να τις αλλάξει, είτε να αφανιστεί.

William Carlos Williams
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter