Σχόλια
Αλγηδόνα
26/5/2020

Κάποιοι μπερδεύουν τη διαβούλευση με την ανάκριση...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
6 προαπαιτούμενα για μια ουσιαστική διαβούλευση
26/5/2020

Έχοντας παρακολουθήσει τη χθεσινή διαδικτυακή συνεδρίαση του ΔΣ, θα ήθελα να πω τα εξής: Πόσο δύσκολο είναι να ξεκινήσει σήμερα ένας διάλογος στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, στην υπάρχουσα ηλεκτρονική πλατφόρμα ‘Democracy values for Youth Participation’; Παρεμπιπτόντως, υπάρχει διαχειριστής της πλατφόρμας; Ποιο είναι το κείμενο των 91 σελίδων (κανονισμός διαβούλευσης) που κατατέθηκε χθες προς έγκριση; Δεν έχουμε δικαίωμα οι δημότες να γνωρίζουμε ή κάποιοι θεωρούν πως το πόπολο δεν είναι σε θέση να το καταλάβει; Υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας με αυτό τον τρόπο. Γιατί τέτοια πρεμούρα να περάσει ομόφωνα χωρίς να είναι γνωστό σε ποια σημεία υπάρχουν αντιρρήσεις; Το «ξεκινάμε με ένα πλαίσιο και το βελτιώνουμε στη συνέχεια» είναι κάτι που όλοι γνωρίζουμε ότι ενέχει κινδύνους και νομοτελειακά οδηγεί στην κατάργησή της ίδιας της ιδέας της διαβούλευσης, αφού ο καθένας θα μπορεί να το τορπιλίσει και να το ακυρώσει. Προσωπικά θα ήθελα να διαβάσω τον προτεινόμενο κανονισμό και να ακούσω όλες τις αντιρρήσεις των παρατάξεων, αλλά και απόψεις δημοτών, ούτως ώστε μέσω μιας διαλεκτικής συζήτησης να προκύψει ευρύτερη συνθετική πρόταση που θα προάγει τον ουσιώδη δημοκρατικό διάλογο. Με ευχολόγια, δίκη προθέσεων και βερμπαλιστικούς αφορισμούς δεν πρόκειται να προχωρήσουμε το ένα βήμα παραπέρα. Κάντε τη διαβούλευση πραγματικότητα, ας μη μείνει μια δημοκρατική επίφαση.

Δημήτρης Καλαμπούκας
Μνήμες
21/5/2020

Ο χρόνος εξισώνει!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Μνήμες
20/5/2020

Χριστακο. Ετσι οπως γνωριζεις ξεκινανε τα αδιαβαστα. Παρτο και προχωρα.

ΝΙΚΟΣ ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ
Οδός Ρόδων
13/5/2020

Μάνα! Ο πλαστουργός με τη μήτρα (καλούπι) και το αίμα της, μιας νέας ζωής, της καινούργιας δικής της συνέχειας, του δικού της νέου εαυτού! Δικά της τα λάθη, γενναία η παραδοχή, δικό της και το καθήκον να τα διορθώσει. Μακρύς ο δρόμος... Είναι αντίθετα μ' αυτά που μας έχουν ταΐσει, το πρώτο φύλο, το ισχυρό! Δεύτερο φύλο ο άντρας, βοηθητικό και αναλώσιμο... Πικρή η αλήθεια!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

ΠεζοΔΡΑΣΗ: Κυριακή 16 Φεβρουαρίου η 2η πεζοπορία!

Οδός Λιθαγωγίας - Σπήλαιο Πεντέλης (σπηλιά Νταβέλη)

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου Οδός Λιθαγωγίας - Σπήλαιο Πεντέλης (σπηλιά Νταβέλη) Συνάντηση στη πλατεία της Παλαιάς Πεντέλης (πλατεία Αγ. Τριάδας) μπροστά στη ταβέρνα του Κρυστάλλη στις 9.30. https://www.google.gr/maps/place/%CE%9A%CF%81%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%82/@38.0553515,23.8695712,19z/data=!4m5!3m4!1s0x14a19c1a8084edb5:0xc3be6c38663edbb0!8m2!3d38.0554169!4d23.8701381?hl=el&authuser=0 Θα ξεκινήσουμε από το ανώτερο τμήμα του ρέματος Χαλανδρίου και θα ανηφορίσουμε την οδό της λιθαγωγίας, τον δρόμο από τον οποίο κατέβαζαν τα πεντελικά μάρμαρα από τα αρχαία λατομεία, μέχρι την εντυπωσιακή σπηλιά του Νταβέλη. Θα επιστρέψουμε, περίπου, από την ίδια διαδρομή. Η διαδρομή μας κινείται στα εξαντλημένα νταμάρια-ανοιχτές πληγές της Πεντέλης, όπου ο χρόνος σταμάτησε στα τέλη της δεκαετίας του 70 όταν έπαυσε η λατόμηση μαρμάρου. Χρονική διάρκεια: 3,5 ώρες Η υψομετρική διαφορά είναι 300 μέτρα. Φορέστε αρβυλάκια (προτιμότερα) ή αθλητικό παπούτσι, πάρτε μαζί σας ένα σνάκ και νερό. Προτιμάμε να περπατάμε με ελαφριά, ζεστά ρούχα και να έχουμε ένα αδιάβροχο μπουφάν στο σακίδιό μας για τις στάσεις. Χρήσιμα μπορεί να φανούν σκούφος και γάντια. ΠεζοΔΡΑΣΗ: ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΜΑΔΑΣ Η ομάδα μας γεννήθηκε από μια παρέα στα Βριλήσσια ώστε να έρθουμε σε επαφή με τη φύση, τους τόπους που βρίσκονται γύρω μας και την ιστορία τους. Πεζοπορούμε και απολαμβάνουμε όλα αυτά που είναι δίπλα μας αλλά στη καθημερινότητά μας μοιάζουν μακρινά. Για την συμμετοχή δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση, αρκεί μόνο η καλή διάθεση! Η διεύθυνση της ομάδας στο facebook: https://www.facebook.com/groups/474751656767008/ (Φωτογραφία - ΠΗΓΉ: ΕΡΤ)

ΣΧΕΤΙΚΑ: Συμβαίνουν στην πόλη μας
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Ο άνθρωπος επέζησε ως τώρα επειδή αγνοούσε πώς να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες του. Τώρα που μπορεί να τις πραγματοποιήσει, είτε πρέπει να τις αλλάξει, είτε να αφανιστεί.

William Carlos Williams
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter