Σχόλια
Αλγηδόνα
26/5/2020

Κάποιοι μπερδεύουν τη διαβούλευση με την ανάκριση...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
6 προαπαιτούμενα για μια ουσιαστική διαβούλευση
26/5/2020

Έχοντας παρακολουθήσει τη χθεσινή διαδικτυακή συνεδρίαση του ΔΣ, θα ήθελα να πω τα εξής: Πόσο δύσκολο είναι να ξεκινήσει σήμερα ένας διάλογος στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, στην υπάρχουσα ηλεκτρονική πλατφόρμα ‘Democracy values for Youth Participation’; Παρεμπιπτόντως, υπάρχει διαχειριστής της πλατφόρμας; Ποιο είναι το κείμενο των 91 σελίδων (κανονισμός διαβούλευσης) που κατατέθηκε χθες προς έγκριση; Δεν έχουμε δικαίωμα οι δημότες να γνωρίζουμε ή κάποιοι θεωρούν πως το πόπολο δεν είναι σε θέση να το καταλάβει; Υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας με αυτό τον τρόπο. Γιατί τέτοια πρεμούρα να περάσει ομόφωνα χωρίς να είναι γνωστό σε ποια σημεία υπάρχουν αντιρρήσεις; Το «ξεκινάμε με ένα πλαίσιο και το βελτιώνουμε στη συνέχεια» είναι κάτι που όλοι γνωρίζουμε ότι ενέχει κινδύνους και νομοτελειακά οδηγεί στην κατάργησή της ίδιας της ιδέας της διαβούλευσης, αφού ο καθένας θα μπορεί να το τορπιλίσει και να το ακυρώσει. Προσωπικά θα ήθελα να διαβάσω τον προτεινόμενο κανονισμό και να ακούσω όλες τις αντιρρήσεις των παρατάξεων, αλλά και απόψεις δημοτών, ούτως ώστε μέσω μιας διαλεκτικής συζήτησης να προκύψει ευρύτερη συνθετική πρόταση που θα προάγει τον ουσιώδη δημοκρατικό διάλογο. Με ευχολόγια, δίκη προθέσεων και βερμπαλιστικούς αφορισμούς δεν πρόκειται να προχωρήσουμε το ένα βήμα παραπέρα. Κάντε τη διαβούλευση πραγματικότητα, ας μη μείνει μια δημοκρατική επίφαση.

Δημήτρης Καλαμπούκας
Μνήμες
21/5/2020

Ο χρόνος εξισώνει!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Μνήμες
20/5/2020

Χριστακο. Ετσι οπως γνωριζεις ξεκινανε τα αδιαβαστα. Παρτο και προχωρα.

ΝΙΚΟΣ ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ
Οδός Ρόδων
13/5/2020

Μάνα! Ο πλαστουργός με τη μήτρα (καλούπι) και το αίμα της, μιας νέας ζωής, της καινούργιας δικής της συνέχειας, του δικού της νέου εαυτού! Δικά της τα λάθη, γενναία η παραδοχή, δικό της και το καθήκον να τα διορθώσει. Μακρύς ο δρόμος... Είναι αντίθετα μ' αυτά που μας έχουν ταΐσει, το πρώτο φύλο, το ισχυρό! Δεύτερο φύλο ο άντρας, βοηθητικό και αναλώσιμο... Πικρή η αλήθεια!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

Ανακοίνωση του ΟΚΠΑ προς τους κατοίκους των Βριλησσίων

Διανομές στο σπίτι κατόπιν συνεννόησης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ 1) Ενημερώνουμε ότι από τις 08.00-14.00 μπορείτε να τηλεφωνείτε στα εξής νούμερα του ΟΚΠΑΔΒ 210-6135611, 210-8100224, 210-8045564, 210-8105052 για να σας εξυπηρετήσουμε σε ό,τι χρειάζεστε προκειμένου να μην μετακινήστε. 2) Μας ενημερώνετε τηλεφωνικά για ό,τι χρειάζεστε είτε αγορά φαρμάκων, είτε ψώνια, κλπ, και φροντίζουμε να σας εξυπηρετήσουμε άμεσα για να αποφεύγονται οι μετακινήσεις όλων. (όταν παραλαμβάνετε φοράτε γάντια μιας χρήσης) 3) Για συνταγογράφηση των μελών του ΚΑΠΗ μας, παρακαλούμε να δίνετε στον υπάλληλο που απαντά στο τηλέφωνο, το ΑΜΚΑ σας, στην συνέχεια εμείς το δίνουμε στον ιατρό μας και θα φροντίζουμε να παραλαμβάνετε τα φάρμακα σας άμεσα. 4) Το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι συνεχίζει κανονικά, και πέραν της εξυπηρέτησης του υπόλοιπου πληθυσμού. 5) Oι διανομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα γίνονται κανονικά κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας. 6) Οι διανομές μερίδων συσσιτίου συνεχίζονται κανονικά, μας υποστηρίζουν τα μαγαζιά εστίασης της πόλης μας και ευχαριστούμε πολύ για την άμεση ανταπόκριση τους. 7) Τα Δημοτικά και Κοινωνικά Ιατρεία: Τα ραντεβού με τους ιατρούς πραγματοποιούνται κανονικά όταν δεν είναι κάποιος εμπύρετος ή με βήχα. Mε συμπτώματα βήχα ή πυρετού, απευθύνεστε στα κέντρα αναφοράς των νοσοκομείων και όχι στα Ιατρεία του Δήμου. Οι συνεδρίες των ψυχολόγων συνεχίζονται και πραγματοποιούνται μόνο τηλεφωνικά, πρωί ή απόγευμα. Ολα τα άλλα προγράμματα αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας. 8) Για τα Κέντρα Κοινότητας ισχύει ό,τι έχουμε αναρτήσει εξ αρχής. Το προσωπικό του Κοινωνικού Οργανισμού με σωστή οργάνωση και αίσθημα ευθύνης, παραμένει στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης από την αρχή της πρωτόγνωρης αυτής κατάστασης ανταποκρινόμενο στους σκοπούς λειτουργίας του ΟΚΠΑΔΒ. Υπενθυμίζουμε ότι είμαστε ο πρώτος Δήμος που πήρε προληπτικά μέτρα και προγραμματίσαμε τις κινήσεις μας, αντιλαμβανόμενοι την σοβαρότητα της κατάστασης και το τι θα ακολουθήσει. Εξ΄αρχής στον ΟΚΠΑΔΒ, διευκολύναμε τα άτομα που έχουν προβλήματα υγείας ώστε να εργάζονται από το σπίτι τους,για μέρος της διοικητικής μας λειτουργίας, και περιορίσαμε τις ώρες λειτουργίας μας λαμβάνοντας τα μέτρα προφύλαξης για το προσωπικό που συνεχίζει την εργασία του, πάντα υπό την ευθύνη και τον συντονισμό μου σε συνεργασία με τον Δήμαρχο (και την Πολιτική Προστασία όταν χρειάζεται) σε καθημερινή βάση,ενώ αναστείλαμε άμεσα την λειτουργία δομών μας. Θερμή παράκληση σε όλους, περιορίστε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις σας,ή μείνετε σπίτι είναι το καλύτερο μέτρο, διότι είναι ατομική ευθύνη του καθενός μας η αντιμετώπιση μέσω της πρόληψης. Θα τα καταφέρουμε αρκεί να λειτουργήσουμε συνειδητά υπεύθυνα και ως ομάδα. Είμαστε ΕΔΩ. Β.ΑΡΣΕΝΗ -ΛΑΜΠΡΟΥ Πρόεδρος ΟΚΠΑΔΒ Αντιδ/ρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Αγωγής Υγείας

ΣΧΕΤΙΚΑ: Συμβαίνουν στην πόλη μας
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Ο άνθρωπος επέζησε ως τώρα επειδή αγνοούσε πώς να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες του. Τώρα που μπορεί να τις πραγματοποιήσει, είτε πρέπει να τις αλλάξει, είτε να αφανιστεί.

William Carlos Williams
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter