Σχόλια
Τα πλούτια
29/5/2020

Συμβαίνει συχνά αλλά αυτό είναι ο άνθρωπος: Ελεύθερος και απρόβλεπτος!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Σταγιάτες: Η ομορφιά θα νικήσει!
29/5/2020

Νοιώθω συνδημότης σας!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Τα πλούτια
29/5/2020

Ναι. Χρηστακο. Γλαφυρο. Δθνατες εικονες. Προχωραμε.!!!!!

Νικος βυθουλκας
Σταγιάτες: Η ομορφιά θα νικήσει!
29/5/2020

Για αυτό το γαλατικό χωριό είχε αφιέρωμα πριν 2 χρόνια η ΕΡΤ3, στην εκπομπή Αντιδραστήριο (webtv.ert.gr/ert3/antidrastirio/11ion2018-antidrastirio-stagiates-pilioy-ena-aytodiacheirizomeno-chorio). Περίληψη: Εδώ και εννέα χρόνια, κάτοικοι του χωριού εργάζονται για να ξαναφυτέψουν το σπόρο του κοινοτικού τρόπου ζωής. Μέσα από συνελεύσεις του χωριού, αποφασίζουν και υλοποιούν από κοινού δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, την προάσπιση και δημοκρατική διαχείριση των κοινών αγαθών, την αλληλεγγύη και τον πολιτισμό, με στόχο, η κοινότητα να αυτοδιαχειρίζεται τα εγχειρήματά της, μέσα από την ενδυνάμωση και τη συμμετοχή όλων.

Δημήτρης Καλαμπούκας
6 προαπαιτούμενα για μια ουσιαστική διαβούλευση
26/5/2020

Κάποιοι μπερδεύουν τη διαβούλευση με την ανάκριση...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

Έγκλειστος

της Λήδας Παπαγεωργίου

Και ξαφνικά το δωμάτιό σου έγινε το κέντρο του κόσμου. Το κρεβάτι το γραφείο με τα αραδιασμένα γραπτά το τασάκι με τα αποτσίγαρα και το μικρό ραδιόφωνο η μόνη σου σύνδεση με τον έξω κόσμο. Υπάρχουν στιγμές που μονολογείς πως έτσι ασκητική αξίζει να,ναι η ζωή του ποιητή. Μα καθώς είσαι σκυμμένος πάνω από τις αγαπημένες σου λέξεις θυμάσαι το χαμόγελό της νιώθεις το απαλό το χάδι στο ανέγγιχτό σου σώμα. Οι λέξεις τότε μεγαλώνουν παραμορφώνονται γίνονται αδηφάγα θεριά που θέλουν να σε κατασπαράξουν. Το δωμάτιο σε πλακώνει σχεδόν σε πνίγει. Στα αυτιά σου από το μικροσκοπικό ραδιόφωνο φτάνει η μελωδία που τραγουδούσε όταν ήταν ευτυχισμένη. Η πόρτα είναι σφαλισμένη. Το δωμάτιο είναι για σένα το κέντρο του κόσμου. Κι αυτός ο κόσμος είναι απέραντα θλιβερός και άσχημος χωρίς εκείνη. Λήδα Παπαγεωργίου

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
    11 Απριλίου 2020, 21:30

    ...Χωρίς όλους τους άλλους και τις άλλες!

Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Ο άνθρωπος επέζησε ως τώρα επειδή αγνοούσε πώς να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες του. Τώρα που μπορεί να τις πραγματοποιήσει, είτε πρέπει να τις αλλάξει, είτε να αφανιστεί.

William Carlos Williams
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter