Σχόλια
Τα πλούτια
29/5/2020

Συμβαίνει συχνά αλλά αυτό είναι ο άνθρωπος: Ελεύθερος και απρόβλεπτος!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Σταγιάτες: Η ομορφιά θα νικήσει!
29/5/2020

Νοιώθω συνδημότης σας!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Τα πλούτια
29/5/2020

Ναι. Χρηστακο. Γλαφυρο. Δθνατες εικονες. Προχωραμε.!!!!!

Νικος βυθουλκας
Σταγιάτες: Η ομορφιά θα νικήσει!
29/5/2020

Για αυτό το γαλατικό χωριό είχε αφιέρωμα πριν 2 χρόνια η ΕΡΤ3, στην εκπομπή Αντιδραστήριο (webtv.ert.gr/ert3/antidrastirio/11ion2018-antidrastirio-stagiates-pilioy-ena-aytodiacheirizomeno-chorio). Περίληψη: Εδώ και εννέα χρόνια, κάτοικοι του χωριού εργάζονται για να ξαναφυτέψουν το σπόρο του κοινοτικού τρόπου ζωής. Μέσα από συνελεύσεις του χωριού, αποφασίζουν και υλοποιούν από κοινού δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, την προάσπιση και δημοκρατική διαχείριση των κοινών αγαθών, την αλληλεγγύη και τον πολιτισμό, με στόχο, η κοινότητα να αυτοδιαχειρίζεται τα εγχειρήματά της, μέσα από την ενδυνάμωση και τη συμμετοχή όλων.

Δημήτρης Καλαμπούκας
6 προαπαιτούμενα για μια ουσιαστική διαβούλευση
26/5/2020

Κάποιοι μπερδεύουν τη διαβούλευση με την ανάκριση...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται

Υπόθεση Ναυτική Βάση: Κάτι να θυμίζει!

Άνοιξη του 2001 στα Βριλήσσια. Ο σημερινός δήμαρχος, μέλος της τότε πλειοψηφίας. Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Το θέμα της Ναυτικής Βάσης στην επικαιρότητα. Το προάστιο σε αναβρασμό επί μήνες. Οξύτητα, αντεγκλήσεις, πόλωση. Επιτροπή Κατοίκων και Άρειος Πάγος. Ολυμπιακοί Αγώνες, το Υπουργείο Άμυνας, η Βουλή. Διαπραγματεύσεις για τον υποσταθμό της ΔΕΗ. Νίκη των κατοίκων. Μπουλντόζες. Δημοτικές εκλογές 2002. Τα χρόνια περνούν, οι ασάφειες παραμένουν. Ο σταθμός της ΔΕΗ υπό νομιμοποίηση. Στο προάστιο η ανοικοδόμηση εκτοξεύεται, οι ελεύθεροι χώροι πολύτιμοι. 20 χρόνια μετά, κάποιοι αναπολούν τα χαμένα αντισταθμιστικά για έργα που θα μπορούσαν να είχαν γίνει. Είναι, λένε, δικαιωμένοι. Αλλά τους διαφεύγει η «λεπτομέρεια». Ότι το θέμα δεν «παίχτηκε» στις διαφορετικές προτάσεις, όσο στο φύλλο συκής που δεν κρατήθηκε. Ακόμη και για ένα αμφιλεγόμενης ποιότητας δημοτικό συμβούλιο, οι μυστικές διαπραγματεύσεις με την τότε κυβέρνηση, εν μέσω καλοκαιριού, δεν θα γίνονταν ανεκτές. Και δεν έγιναν. Χριστούγεννα του 2019. Η δημοτική αρχή βρίσκεται ήδη 6 χρόνια στην τοπική εξουσία. Υπόσχεται -πιεζόμενη- ότι θα φέρει σε αποκλειστική συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα των απορριμματοφόρων. Άνοιξη του 2020. Εν πλήρη αγνοία του δημοτικού συμβουλίου, η Ναυτική Βάση περιλαμβάνεται στο νέο νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη. Παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου. Παρά το ότι πρόκειται για απόπειρα νομιμοποίησης μιας παρανομίας. Ποιοι μίλησαν με τον Υπουργό Περιβάλλοντος; Τετάρτη 22 Απριλίου. Ο δήμαρχος ερωτάται από τις παρατάξεις της μείζονος αντιπολίτευσης (που πολιτικά εκφράζονται από την Ν.Δ.) για το θέμα των απορριμματοφόρων και των προστίμων που έχουν καταλογισθεί σε βάρος του Δήμου. Απαντά ότι βρίσκεται σε συζήτηση με τον γειτονικό δήμαρχο για να βρεθεί οικόπεδο στον Γέρακα για μια από κοινού λύση. Την Παρασκευή τα 8,1 στρέμματα της Ναυτικής Βάσης εντάσσονται στο Σχέδιο Νόμου. Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Για 5+1 χρόνια. Προσωρινά. Με προσωρινής ποιότητας εγκαταστάσεις. Με προσωρινά μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους. Με προσωρινές αποχετεύσεις για το πλύσιμο των απορριμματοφόρων. Με προσωρινή προστασία του δάσους. Προσωρινή κοροϊδία. Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται. Γιάννης Τσούτσιας

ΣΧΕΤΙΚΑ: Άρθρα
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Ο άνθρωπος επέζησε ως τώρα επειδή αγνοούσε πώς να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες του. Τώρα που μπορεί να τις πραγματοποιήσει, είτε πρέπει να τις αλλάξει, είτε να αφανιστεί.

William Carlos Williams
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter