Οδός Ρόδων

του Χρήστου Ι. Βατούσιου

Μμμ μαμά, δεν θέλω...Εχθές θα φάω... - Εχθές θα φας; ...! - Ναι, όπως αύριο που πήγα σχολείο... Αλήθεια σου λέω, θα φάω εχθές... - Καλά, φάε τώρα και χθες ξανατρώς. - ... Μμμ, δε θέλω, εχθές σου είπα... - Έλα Φίλιππε, άσε τις γκρίνιες τώρα... Έλα, μια κουταλιά, για την αγάπη μας. - Εντάξει...Κι εσύ όμως... Να σου πω κάτι... Μαμά, να σου πω κάτι! - Ναι παιδί μου, κατάπιε πρώτα και πες μου, σ' ακούω. - Μαμά το τσιν τσαν τσον είναι ελληνικά; - ...Όχι. - Και τι είναι; - Τίποτα, είναι απλώς ήχοι που βγάζεις απ' το στόμα σου. - Και τι σημαίνουν...; - Δε σημαίνουν κάτι, σου είπα, είναι απλώς ήχοι. - Κι εσύ γιατί τα καταλαβαίνεις; - Γιατί είμαι η μαμά σου...Τσαν τσιν τσον... ΠΙΝΑΚΑΣ: Frederick Leighton, Mητέρα και Παιδί (Κεράσια). 1865. ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΥΣΙΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
    13 Μαΐου 2020, 20:43

    Μάνα! Ο πλαστουργός με τη μήτρα (καλούπι) και το αίμα της, μιας νέας ζωής, της καινούργιας δικής της συνέχειας, του δικού της νέου εαυτού! Δικά της τα λάθη, γενναία η παραδοχή, δικό της και το καθήκον να τα διορθώσει. Μακρύς ο δρόμος... Είναι αντίθετα μ' αυτά που μας έχουν ταΐσει, το πρώτο φύλο, το ισχυρό! Δεύτερο φύλο ο άντρας, βοηθητικό και αναλώσιμο... Πικρή η αλήθεια!

Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Πιστεύω σε ένα κόσμο που δεν υπάρχει. Μα πιστεύοντας τον, τον δημιουργώ.

Ν. Καζαντζάκης
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter