Σχόλια
Εξαώροφα: Νέα δεδομένα απαιτούν επανεκτίμηση της κατάστασης
17/4/2024

Η "ΝΕΑ" δημοτική αρχή να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον με περισσότερο ζήλο και μαχητικότητα από εκείνη του ιδιώτη, προς όφελος των συντριπτικά περισσότερων ψηφοφόρων που την ψήφισαν!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Όχι και εξαώροφα στα Βριλήσσια!
4/4/2024

Εύστοχο σχόλιο!

admin
Όχι και εξαώροφα στα Βριλήσσια!
1/4/2024

Είναι όντως μεγάλο το πρόβλημα. Θα έχετε παρατηρήσεις ότι πέρα από το θέμα του ύψους, στις καινούργιες πολυκατοικίες δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου κήπος ή πράσινος περίβολος, ενώ για την εποχή μας αυτό θ

Χαρά Ροβίθη
Γεράσιμος Κακλαμάνης (1940 – 2003): Διαφωτιστικές αχτίδες φωτός στο προπαγανδιστικό σκότος
3/3/2024

Εξαιρετικό...

Εύα Χατζάκη
Αναφορά στο έργο του Γεράσιμου Κακλαμάνη (1940 – 2003)
2/1/2024

Σίγουρα έχουμε υποχρέωση να προωθούμε κείμενα ικανά να αφυπνίζουν τίς συνειδήσεις ατόμων μίας κοινωνίας, η οποία ζεί μέσα στό ψέμμα. Εάν μπορώ να βοηθήσω σε μία τέτοια προσπάθεια, θα το κάνω μετά χαρ

Ζέρβας Δημήτρης

Τα πλούτια

του Χρήστου Ι. Βατούσιου

" Αυτοοοό, αυτό που αγαπάς θα σε σκοτώσει... " Σύριζε μέσα απ' τα σκόρπια δόντια της κι έφτυναν χάμω το σίχαμα όσοι κοντοπερνούσαν. Ποιος να δώσει βάση σε μια κακοφορμισμένη γριά, που άλλοι την είχαν για νεραϊδοπαρμένη κι άλλοι για τα καλά παλαβωμένη. Με την αυγή κίνησαν τα καράβια, αφήνοντας πίσω τους σπονδές και προσδοκίες, που σιγά σιγά ξεμάκραιναν, καθώς ολοένα κέρδιζε έδαφος το αχανές απρόσιτο πέλαγος και το φοβιστικό πλεονέκτημα του αναρίθμητου εχθρού. Η μάχη που κατέγραψε η ιστορία ήταν φοβερή. Οι εχθροί, αν και πολυάριθμοι καταποντίστηκαν και ο στόλος μας γύρισε τροπαιοφόρος με τα λάφυρα στις κουβέρτες των πλοίων να θαμπώνουν τον ήλιο απ' την φιλαυτία τους. Ο κόσμος στην προβλήτα ξεσπούσε αλαλάζοντας σε ιαχές θριάμβου, αγκαλιάζοντας όποιον έβρισκε μπροστά του. Μόνο η γριά, παραμερισμένη σε μια γωνιά, μουρμούριζε καθώς κοίταζε - όχεντρα ακίνητη - προς το λιμάνι. " Αυτοοοό, αυτό... " Οι μέρες γύρισαν γοργά, βρίσκοντας τον λαό με παρατημένα χωράφια, χωνεμένο μέσα στη σήψη της γενικής απραξίας του ακόπιαστου βίου. Μέγας τρανός λιμός απλώθηκε σαν ξεθάμπωσαν κι έσβησαν τα πλούτια. Άνθρωποι και ζώα έπεφταν μέσα στους δρόμους παραδέρνοντας. Κανένας πια δε μπορούσε να δουλέψει τη γη, κι όσοι προσπάθησαν έψαχναν ζαλισμένοι τα από καιρό χαμένα σύνεργά τους. Η συφορά αφάνισε όλη την πόλη, κι όσοι απόμειναν, έφευγαν άρον άρον κατά γκρεμνού και κατά διαβόλου. Μόνον η γριά παρέμενε στη γωνιά της, ξεχασμένη απ' τον καιρό και φορές κατά το σούρουπο σιγοτραγουδούσε χαχανίζοντας... " Γριά κι αν ομορφαίνεσαι δε γίνεσαι κοπέλα... " ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΥΣΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ: J. Singer Sargent, Η ηθοποιός Ellen Terry ως Λαίδη Μάκβεθ, 1889.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
    29 Μαΐου 2020, 20:30

    Συμβαίνει συχνά αλλά αυτό είναι ο άνθρωπος: Ελεύθερος και απρόβλεπτος!

  2. Νικος βυθουλκας
    29 Μαΐου 2020, 19:19

    Ναι. Χρηστακο. Γλαφυρο. Δθνατες εικονες. Προχωραμε.!!!!!

Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Έρχονται όλα κάποτε μαζεμένα. Πού να πας τότε; Πού να κρυφτείς; Τι την έκανες την ανεπανάληπτη ζωή σου;

Τάσος Λειβαδίτης - Καντάτα , Κέδρος 1960
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter