Σχόλια
Ausencia
29/6/2020

Όπου και ο μεγάλος πόνος είναι, φαίνεται και λέγεται βουβός!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ΕυαγγελάτοςΌ
Για τα Καλλι-τεχνικά στα Σχολεία
24/6/2020

Μακάρι λέω κι' εγώ αλλά μην απελπίζεστε! Και αν σας εμποδίσουν, τα παιδάκια θα συνεχίζουν να ζωγραφίζουν και να πλάθουν όνειρα έστω και δύσκολα όπου σταθούν κι' όπου βρεθούν, όπως έκαναν εδώ και χιλιάδες χρόνια σ' αυτό το σταυροδρόμι των πολιτισμών που έφτιαξαν μια γλώσσα λειτουργική που αύξησε τον πλούτο τον υλικό και τον ξεπέρασε μαζί με τον εαυτό της, αναβαθμίστηκε σε εννοιολογική με τον ελεύθερο χρόνο, απλώθηκε παντού και ανέβηκε στους ουρανούς για να την αγκαλιάσουν όλοι! Τότε σμιλεύτηκαν και οι πτυχές στους χιτώνες των Καρυάτιδων υπογράφοντας την αθανασία της χώρας που έχουμε την τύχη να ζούμε! Οι εμποδιστές θα ξεχαστούν, θα σβήσουν σαν όνειρο κακό και θλιβερή παρένθεση...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Μια θέση στον Ήλιο
22/6/2020

Διάλειμμα.

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Όλοι θα βολτάρουμε ανέμελοι!
22/6/2020

Κάθε μεγαλόπνευστης σκέψης, προηγείται αυτή που μας γεννά το πρώτο σκόνταμμα των αισθήσεων έξω από την πόρτα μας!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Τα πλούτια
29/5/2020

Συμβαίνει συχνά αλλά αυτό είναι ο άνθρωπος: Ελεύθερος και απρόβλεπτος!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

Τα πλούτια

του Χρήστου Ι. Βατούσιου

" Αυτοοοό, αυτό που αγαπάς θα σε σκοτώσει... " Σύριζε μέσα απ' τα σκόρπια δόντια της κι έφτυναν χάμω το σίχαμα όσοι κοντοπερνούσαν. Ποιος να δώσει βάση σε μια κακοφορμισμένη γριά, που άλλοι την είχαν για νεραϊδοπαρμένη κι άλλοι για τα καλά παλαβωμένη. Με την αυγή κίνησαν τα καράβια, αφήνοντας πίσω τους σπονδές και προσδοκίες, που σιγά σιγά ξεμάκραιναν, καθώς ολοένα κέρδιζε έδαφος το αχανές απρόσιτο πέλαγος και το φοβιστικό πλεονέκτημα του αναρίθμητου εχθρού. Η μάχη που κατέγραψε η ιστορία ήταν φοβερή. Οι εχθροί, αν και πολυάριθμοι καταποντίστηκαν και ο στόλος μας γύρισε τροπαιοφόρος με τα λάφυρα στις κουβέρτες των πλοίων να θαμπώνουν τον ήλιο απ' την φιλαυτία τους. Ο κόσμος στην προβλήτα ξεσπούσε αλαλάζοντας σε ιαχές θριάμβου, αγκαλιάζοντας όποιον έβρισκε μπροστά του. Μόνο η γριά, παραμερισμένη σε μια γωνιά, μουρμούριζε καθώς κοίταζε - όχεντρα ακίνητη - προς το λιμάνι. " Αυτοοοό, αυτό... " Οι μέρες γύρισαν γοργά, βρίσκοντας τον λαό με παρατημένα χωράφια, χωνεμένο μέσα στη σήψη της γενικής απραξίας του ακόπιαστου βίου. Μέγας τρανός λιμός απλώθηκε σαν ξεθάμπωσαν κι έσβησαν τα πλούτια. Άνθρωποι και ζώα έπεφταν μέσα στους δρόμους παραδέρνοντας. Κανένας πια δε μπορούσε να δουλέψει τη γη, κι όσοι προσπάθησαν έψαχναν ζαλισμένοι τα από καιρό χαμένα σύνεργά τους. Η συφορά αφάνισε όλη την πόλη, κι όσοι απόμειναν, έφευγαν άρον άρον κατά γκρεμνού και κατά διαβόλου. Μόνον η γριά παρέμενε στη γωνιά της, ξεχασμένη απ' τον καιρό και φορές κατά το σούρουπο σιγοτραγουδούσε χαχανίζοντας... " Γριά κι αν ομορφαίνεσαι δε γίνεσαι κοπέλα... " ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΥΣΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ: J. Singer Sargent, Η ηθοποιός Ellen Terry ως Λαίδη Μάκβεθ, 1889.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
    29 Μαΐου 2020, 20:30

    Συμβαίνει συχνά αλλά αυτό είναι ο άνθρωπος: Ελεύθερος και απρόβλεπτος!

  2. Νικος βυθουλκας
    29 Μαΐου 2020, 19:19

    Ναι. Χρηστακο. Γλαφυρο. Δθνατες εικονες. Προχωραμε.!!!!!

Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Κάθε άγαλμα και οίκημα στον δρόμο μετονομάστηκε, κάθε ημερομηνία παραποιήθηκε. Και η διαδικασία συνεχίζεται μέρα με την μέρα και λεπτό με το λεπτό. Η Ιστορία έχει σταματήσει. Τίποτα δεν υπάρχει παρά ένα ατέρμονο παρόν μέσα στο οποίο το Κόμμα έχει πάντα δίκιο.

Orwell, 1984
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter