Σχόλια
Νίκες
28/7/2020

Ας ήταν τέτοιες της ήττας νίκες πολλές κι' ο κόσμος θ' άλλαζε πολύ...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Γιατί καταψηφίσαμε τον νέο ΟΕΥ. Παρουσίαση και κριτική.
25/7/2020

Σας ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Χαίρομαι γιατί η ενημέρωση δεν περιορίζεται μόνο σε γενικές αξιολογικές κρίσεις αλλά δίνονται στοιχεία, αριθμοί και τεκμηρίωση, ώστε να μπορεί ο πολίτης να διαμορφώσει κρίση. Συνεχίστε έτσι. Μακάρι και ο Δήμος να καταλάβει ότι διαβούλευση σημαίνει να παρέχεις δημόσια και εκ των προτέρων όλη την ενημέρωση που απαιτείται και να εμπλέκεις στη διαδικασία όλους τους ενδιαφερόμενους. Πέραν της σταθερής και πάγιας πρακτικής της μη συμμετοχής των πολιτών στη λήψη αποφάσεων, στη συγκεκριμένη απόφαση είναι αρνητικό και το γεγονός ότι δεν συμμετείχαν οι εργαζόμενοι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΚΟΣ
Τα προτεκτοράτα έχουν και τη Δικαιοσύνη που τους αξίζει…
24/7/2020

Με λόγια, λόγια, λόγια κτίζω ανώγια και κατώγια...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
O Δήμαρχος αρνείται να συναντήσει τους κατοίκους της Μητροπούλου
17/7/2020

Γνωρίζετε ότι στο άρθρο 6 παρ. 6 του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρεται οτι: 6. Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ' αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη

Γιώργος Θωμάκος
Προς τι η σπουδή;
17/7/2020

Η καθηγήτρια μου στο 6 ΚΕΤΕ Χαλανδρίου. Πάντα γλυκιά και δραστήρια Απίστευτες οι γιορτές που κάναμε για τις εκδηλώσεις της 17 Νοέμβρη. Πάντα γερή και δυνατή

Λάτσης Κώστας

"Ατίθασες" από το Cine Δράση

Πέμπτη 23 Ιουλίου, Β΄Γυμνάσιο Βριλησσίων

Τουρκία, Γαλλία, 2015. | Διάρκεια: 97'. Σκηνοθεσία: Deniz Gamze Erguven. Σενάριο: Deniz Gamze Erguven, Alice Winocour. Πρωταγωνιστούν: Gunew Sensoy, Doga Zeynep Doguslu, Tugba Sunguroglou, Elit Iscan, Ilayda Agdogan. Οι «Ατίθασες» της πρωτοεμφανιζόμενης Deniz Gamze Erguven είναι μια τρυφερή δραματική κομεντί. Μια ιστορία ενηλικίωσης δίνει την ευκαιρία στην σκηνοθέτη να μιλήσει για τη σημασία να γεννηθείς γυναίκα στις δύσκολες συνθήκες της οπισθοδρομικής πραγματικότητας της γειτονικής Τουρκίας, τη δύναμη της άδολης αγάπης και τρυφερότητας που χαρακτηρίζει τις σχέσεις πέντε αδελφών στα άγουρα εφηβικά χρόνια. Αρχές καλοκαιριού. Βρισκόμαστε σε μια παραλιακή κωμόπολη της Βόρειας Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα,Η Deniz Gamze Erguven βασισμένη στο σενάριο που συνέγραψε με την Alice Winocour, με έντονη κοινωνική ματιά αναδεικνύει καθημερινές χαρές, λύπες, ακόμα και τραγωδίες, με μια πολύχρωμη χαλαρότητα που συγκινεί, προβληματίζει και ταυτόχρονα απελευθερώνει τον θεατή. Ακολουθεί τις πέντε πανέμορφες πρωταγωνίστριες της στον ασφυκτικό κλοιό του σπιτιού τους, τις συντονίζει άψογα και τις απελευθερώνει μέσα από τις μικρές επαναστάσεις που καταστρώνουν. Επικεντρώνοντας στη μοναδικότητα του χαρακτήρα της κάθε μίας, καταφέρνει να προβληματίσει τον θεατή για τα ήθη και τις παραδόσεις –όχι μόνο στο Ισλάμ αλλά κα σε κάθε συντηρητική κοινωνία- που συνεχίζουν να βαραίνουν εκατομμύρια γυναίκες και σήμερα. Η αποτύπωση αυτής της αδικίας είναι μία πολύ πιο δύσκολη υπόθεση γιατί βρίσκει βαθιά ριζωμένες στη συλλογική συνείδηση παραδόσεις αιώνων και ηθικές αντιλήψεις ακλόνητες. Είναι πολύ δύσκολο να βάλεις και μάλιστα με επιτυχία στην οθόνη τη σκληρή μοίρα που έχουν αποδεχθεί γενιές γυναικών, όταν μάλιστα τους επιβάλλεται ως έθιμο από άλλες γυναίκες που και αυτές στα νιάτα τους δεν μπορεί κάτι θα κατάλαβαν. Δύσκολο, αλλά η Erguven το κάνει με τρόπο αφοπλιστικό και καλλιτεχνικά άψογο. Οι ηθοποιοί που κρατούν τους βασικούς ρόλους είναι και αυτές πρωτοεμφανιζόμενες, παρόλα αυτά χειρίζονται την σύνθετη φύση της γυναικείας εφηβείας και την πολυπλοκότητα της κατάστασης τους με χάρη και αβίαστη φυσικότητα, σαν άγρια άλογα (το Mustang του τίτλου), που κάποιοι τα κρατούν φυλακισμένα. Αυτή τη φυσικότητα ενισχύει η μουσική του συνεργάτη του Νικ Κέιβ, Γουόρεν Έλις. Βραβεύτηκε στο Δεκαπενθήμερο των σκηνοθετών στο Φεστιβάλ των Καννών (2015), τιμήθηκε με το βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (2015), το Βραβείο Κοινού FISCHER του τμήματος «Ματιές στα Βαλκάνια» στο 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και ήταν η υποψηφιότητα της Γαλλίας (λόγω Γαλλικής παραγωγής) για το ξενόγλωσσο Όσκαρ (2016).

ΣΧΕΤΙΚΑ: Συμβαίνουν στην πόλη μας
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Την αλήθεια την «φτιάχνει» κανείς ακριβώς όπως φτιάχνει και το ψέμα.

Οδυσσέας Ελύτης
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter