Σχόλια
Αμάχες
30/4/2021

Παιδί του έρωτα, ατίθασο, στον νικητή έπαθλο πάει! Το μήλο κάτω απ' τη μηλιά. Ο φτερωτός θεός προστάζει!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Αμάχες
28/4/2021

Ναι ΧΡηστακο!!!!

Νικος βυθουλκας
Ένας θησαυρός στα συρτάρια του Δήμου!
24/4/2021

Να μας παρουσιάσει η αρχιτέκτονας τη μελέτη της και όσοι μπορούν να εκφέρουν γνώμη. Με μια και μόνο φωτογραφία τι να πει κανείς... Η απόκρυψη της βέβαια απαράδεκτη!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Ένας θησαυρός στα συρτάρια του Δήμου!
24/4/2021

Λόγω καιρού σήμερα δε δυσκολεύτηκα να βρω σύννεφο για να πέσω! Τέλος πάντων, είναι ευτυχές που, έστω και από καραμπόλα, μάθαμε για τη συγκεκριμένη μελέτη. Θεωρώ πως όλοι στα Βριλήσσια θα πρέπει να τη διαβάσουμε και από κει πέρα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Προτείνω: 1. Να ανοίξει επιτέλους μια πλατφόρμα διαβούλευσης, όπου όλοι οι δημότες, αλλά και συλλογικοί φορείς, να καταθέσουν την άποψή τους ώστε, μέσω ενός εποικοδομητικού διαλόγου, να αναδειχθούν και να αποτυπωθούν οι ανάγκες, ιδέες και προτάσεις της τοπικής κοινωνίας. 2. Εάν το θέλει η κα Σταθοπούλου, να παρουσιάσει τη μελέτη της σε διαδικτυακή συζήτηση, όπου θα μπορούν να λυθούν οι όποιες απορίες. 3. Εάν είναι δυνατόν, να προκύψει μια συλλογική απόφαση (όπως οι 178 συμπολίτες μας που συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο αποτέλεσαν τη μαγιά για τη συγγραφή της μελέτης, κάτι αντίστοιχο να γίνει σε ευρεία κλίμακα μέσω της συμμετοχικής διαδικασίας) που θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για το Δημοτικό Συμβούλιο. Democracy values αδέλφια!

Δημήτρης Καλαμπούκας
Ξημέρωσε 21η Απριλίου...
21/4/2021

Τους χρωστάμε και θα τους χρωστάμε!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ΕυαγγελάτοςT

Όσοι δεν υπέγραψαν ενοχλούνται;

Ζητείται ενδιαφέρον και κανόνες για να διευθετούνται τα μικρά προβλήματα

Τον περασμένο Ιούλιο δημοσιοποιήσαμε επιστολή που μας έστειλαν κάτοικοι της οδού Μητροπούλου, οι οποίοι υπογράμμιζαν την ενόχλησή τους από τη λειτουργία νεοσύστατου συλλόγου τένις. Κυρίως επεσήμαναν θόρυβο σε ώρες κοινής ησυχίας και φωτορύπανση -έντονο φωτισμό- των οικιών τους. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, υπήρξε ανταλλαγή επιστολών με τον Δήμο, ο Δήμαρχος προχώρησε σε έγγραφες συστάσεις προς το σωματείο, αλλά παρά ταύτα οι περίοικοι δεν ικανοποιήθηκαν και ζήτησαν συνάντηση με τον Δήμαρχο που μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί. Με αφορμή αυτή την ιστορία, και επειδή η λειτουργία τέτοιων χώρων κοντά σε κατοικίες εύκολα εγκυμονεί διενέξεις, επισημάναμε τότε ότι θα ήταν καλό ο Δήμος να βάλει εξαρχής τους κανόνες, πριν δημιουργηθούν προβλήματα. Μαθαίνουμε τώρα ότι έχει προγραμματιστεί η περίφημη συνάντηση των οχλούμενων με τον Δήμαρχο και αυτό είναι θετικό. Αλλά πάντως ΠΡΙΝ από αυτήν, ο Δήμος φρόντισε να ανανεώσει την παράταση της προσωρινής άδειας λειτουργίας του σωματείου, χωρίς προηγουμένως να ακούσει ποια ζητήματα θέτουν όσοι θεωρούν ότι θίγονται. (Η προσωρινή άδεια λειτουργίας του συλλόγου είχε χρονική ισχύ έως 18.04.2020. Στη συνέχεια, «λόγω Covid-19» δόθηκε παράταση έως 04.09.2020, και τώρα «λόγω έναρξης εργασιών κατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων...» εγκρίθηκε νέα παράταση έως 04.12.2020.) Από μια άποψη όλα αυτά είναι δευτερεύοντα. Και είναι. Υποθέσεις διαχείρισης. Ούτε ο Δήμαρχος θα έπρεπε να ασχολείται, ούτε εμείς. Ούτε η ΔΡΑΣΗ να εμφανίζεται ως «ο κακός» της υπόθεσης, ούτε ο Δήμαρχος ο καλός. Τα ξέρουμε αυτά. Δεν αντιδικούμε με κανέναν. Δημοσιεύσαμε μια επιστολή κατοίκων (οι οποίοι δεν υπήρξαν δικοί μας πολιτικοί «φίλοι»...) γιατί αυτό έπρεπε να κάνουμε. Το πρόβλημα δεν είναι η επιστολή, ούτε το τένις. Είναι όσοι δυσκολεύονται να διαχειριστούν απλές υποθέσεις και τις αφήνουν να διογκώνονται, ταλαιπωρώντας όλες τις πλευρές. Εάν ο μηχανισμός του Δήμου είχε ενδιαφερθεί, τα προβλήματα θα είχαν επιλυθεί. Αλλά μάλλον κάποιοι μετράνε πρώτα πόσοι θίγονται. Και εν προκειμένω θίγονται ελάχιστοι συγκριτικά με τους πολλούς που θα απολαύσουν τη λειτουργία των εγκαταστάσεων. Οπότε; Αφού λίγα σπίτια συνορεύουν με τα τένις, λίγοι θα επηρεάζονται. Είναι όμως όλα θέμα πλειοψηφιών; Προσέξτε τώρα το αμίμητο: Ανάμεσα στα πολλά «έχοντας υπόψη» στα οποία βασίστηκε η απόφαση παράτασης της προσωρινής άδειας λειτουργίας του τένις από την πλευρά του Δημάρχου, υπήρξε και η από 01.09.2020 επιστολή εκπροσώπου του σωματείου, «περί μη δημιουργίας προβλημάτων από τη λειτουργία της αθλητικής εγκατάστασης, υπογεγραμμένη από είκοσι τέσσερις (24) περιοίκους /αθλητές /δημότες»! Δηλαδή, είκοσι τέσσερις συνδημότες μας (και αθλούμενοι!) υπέγραψαν ότι δεν ενοχλούνται από τη δραστηριότητα του νεοσύστατου σωματείου! Ε, και; Έγινε δεκτό αυτό ως επιχείρημα; Θα κάνουμε ψηφοφορία για το πόσοι ενοχλούνται κάθε φορά και πόσοι όχι; Δηλαδή όσοι δεν υπέγραψαν ενοχλούνται; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

ΣΧΕΤΙΚΑ: Δημοτικό Συμβούλιο
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Πιστεύω σε ένα κόσμο που δεν υπάρχει. Μα πιστεύοντας τον, τον δημιουργώ.

Ν. Καζαντζάκης
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter