Σχόλια
Ξημέρωσε 21η Απριλίου...
21/4/2021

Τους χρωστάμε και θα τους χρωστάμε!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ΕυαγγελάτοςT
Βασίλης Δημάκης: Αγάπη και λαχτάρα για τη ζωή
20/4/2021

Συγχαρητήρια για τον αγώνα σου!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
«Ιδανικές μορφές»
19/4/2021

Καλώς όρισες στον αγνωστικισμό μας φίλε Χρήστο, ποιητή μας! Και ας χαιρετίσουμε μαζί την ασίγαστη των ματιών μας αλλαγή, στο κυνήγι μιας αντικειμενικότητας που σαν χέλι από τα χέρια μας αδιάκοπα γλιστράει... Αναρωτήθηκες ποτέ μήπως και αυτό περιέχει ένα νόημα, έναν σκοπό ζωής;

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
ΈΚΘΕΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ
16/4/2021

Λήδα, για μια, ακόμα, φορά μας συγκίνησες! Σ' ευχαριστούμε πολύ! Νάσαι καλά με τις ευαι σθησίες σου αλλά παράλληλα και με τη δύναμή σου!!!

Τάκης Μάτσας
Τα πουλιά
8/4/2021

Η ομορφιά της απομόνωσης έχει το κόστος της! Λέγεται φυγή...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

Κυρά Δέσπω

του Χρήστου Ι. Βατούσιου

"Άιντε κυρά Δέσπω, σύρε παράμερα να τελειώνουμε". Τίποτα. Η γριά ασάλευτη. Μήτε άκουγε, μήτε έβλεπε - Ευτυχισμένη, έτσι έλεγαν. Όμως η Δέσπω είχε αυτιά αλεπού και μάτια κοράκου, άλλο που τα δούλευε όπως τη συνέφερνε. Έι, την σκούντηξε, κάμε παρακεί σου λέγω για θα μας έβρει η νύχτα εδωνά. Η Δέσπω έκανε πως σκιάχτηκε απ' το σκούντημα και μουρμούρησε μέσα απ' τα δόντια της. Ε, τι βροντάς, σάματις το θέλω η άμοιρη, έτσι που ζω σα τη πέτρα μέσα στο βύθος του πηγαδιού. Που να πάγω, να, έδιου καλά είμαι; Ναι, κάτσε εύτου, να φροκαλίσω λιγάκι και να βάλω τις φασούλες να βράζουν. Πάλι φασούλες...; Σύριξε η γριά. Είπες τίποτις κυρά Δέσπω; Μα γι' απάντηση πήρε το σούρσημο της φροκαλιάς που έξυνε το πάτωμα. ...Αλλά τι ρωτώ, τι να ειπείς και συ η δύστυχη έτσι που σε κατάντησαν οι χειμώνες. Μήτε γλυκόλαλα πουλιά ν' ακούς την αυγή, μήτε φεγγάρι να θωρείς να λούζει τη πλάση. Αχ, έρημα γηρατειά, σα τα νύχια του αγριμιού που παλεύουν να πιαστούν στο χείλος του γκρεμνού. Τι τα θες, έτσι και φύγουν τα καλοκαίρια... Βράστα. Τα φασόλια; Μίλησες κυρά Δέσπω, να, τελειώσαμε, να βάλω τις φασούλες... Να λείπουν Αγγελικούλα, να λείπουν κι οι φασούλες και τα καλοκαίρια σου. Άμε στο καλό. ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΥΣΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ: Κωνσταντίνος Μαλέας (1879-1928), Eλιές στη Μυτιλήνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
    16 Σεπτεμβρίου 2020, 20:59

    Χάσμα γενεών. Γκρεμισμένες γέφυρες>

Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Πιστεύω σε ένα κόσμο που δεν υπάρχει. Μα πιστεύοντας τον, τον δημιουργώ.

Ν. Καζαντζάκης
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter