Σχόλια
Ο Κοινοβουλευτισμός και ο Κομματισμός στην αποικία
16/1/2021

...Περιμένουμε την περικεφαλαία με το δάκτυλο και τον άταφο με τον μαύρο σκούφο...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Ο Κοινοβουλευτισμός και ο Κομματισμός στην αποικία
15/1/2021

Οι απόψεις μου για τα συγκεκριμένα θέματα,που θίγονται στο άρθρο του Γιάννη του Τσίχλα, είναι,σχεδόν, ταυτόσημες. Μια μικρή αλλά ουσιαστική,κατα τη γνώμη μου, διαφοροποιηση στον ""κινηματικό αντίποδα"". ""Θέλουν( ; ) να τα αλλάξουν όλα χωρίς να αλλάξουν οι ίδιοι"" Ο αιρετικός Ραφαηλίδης δίνει την καλύτερη ερμηνεία!

Τάκης Μάτσας
Κατά - Θέσεις
15/1/2021

Πολύ ωραίο.

Μπράβο Χρήστο
Κατά - Θέσεις
14/1/2021

Ας υπάρχουν τουλάχιστον οι απορίες πού και πού, κάπου, κάπου...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Σύστημα Γενικευμένης Διαπλοκής
10/1/2021

Όντως πολύ ύποπτη η σπουδή της Κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει τους 11 Δήμους που οφείλουν στην ΕΥΔΑΠ. Μάλλον σχετίζεται με την πώληση της ΕΥΔΑΠ!!!

Τάσος Χρηστάκης

Μέχρι να έρθει το εμβόλιο, ας πιούμε και κανένα ποτήρι!

Oι προανθοκυανιδίνες εμποδίζουν τον ιό SARS-CoV-2 να προσκολληθεί στα ανθρώπινα κύτταρα.

Σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές, οι φλαβανόλες και οι προανθοκυανιδίνες στα σταφύλια και το κρασί εμποδίζουν τον ιό SARS-CoV-2 να προσκολληθεί στα ανθρώπινα κύτταρα. Οι πολυφαινόλες αυτές που υπάρχουν επίσης στο πράσινο τσάι και το κακάο θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της πανδημίας. Γνωρίζαμε τις αντιιικές ιδιότητες ορισμένων φρούτων όπως o λωτός. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας διαπίστωσαν ότι ακατέργαστα εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού, κακάο και δύο ποικιλιών της οικογένειας μοκαδίνης (Vitis rotundifolia) που παράγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες ως επιτραπέζια ή σταφύλια οινοποιίας είναι επίσης ικανά να επιβραδύνουν τη δραστηριότητα του SARS-Cov-2 υπαίτιου για την Covid-19. «Αυτά τα τρόφιμα πλούσια σε flavan-3-ols και προανθοκυανιδίνες, διαταράσσουν τον τρόπο που ο ιός αντιγράφει και προσκολλάται στα ανθρώπινα κύτταρα», δήλωσε ο De-Yu Xie, επικεφαλής της μελέτης. Πειράματα in vitro Οι ερευνητές πραγματοποίησαν πειράματα in vitro στο εργαστήριο για να διαπιστώσουν ότι αυτές οι πολυφαινόλες δυσκόλεψαν πολύ τη ζωή του ιού, δεσμεύοντας την πρωτεάση του Mpro και διαβεβαιώνουν ότι έχουν τη θέση τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Τον Απρίλιο, μια κινεζική ομάδα είχε συνθέσει δύο ενώσεις που αναστέλλουν το ένζυμο Mpro, με καλά αποτελέσματα in vivo σε σκύλους και ποντίκια. Δημοσίευσαν το έργο τους στο περιοδικό Science. Πηγή: https://www.vitisphere.com/actualite-93118-Des-composes-duraisin-bloquent-une-enzyme-cle-du-virus-de-la-covid-19-.htm Απόδοση: Σταύρος Λάβδας. Φωτό: www.kathimerini.gr/life/health/1040225 Μια αναλυτικότερη παρουσίαση του θέματος δημοσιεύτηκε στο «Βήμα» στις 3-12-2020 (Θεοδώρα Τσόλη). Έχει και τη μαύρη σοκολάτα μέσα. https://www.tovima.gr/2020/12/03/science/koronoios-aytes-oi-rofesvazoun-tou-vazoun-freno/

ΣΧΕΤΙΚΑ: Συμβαίνουν και αλλού
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Στόχος της πολιτικής δεν είναι η ευτυχία, αλλά η ελευθερία.

Κ. Καστοριάδης
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter