Σχόλια
Αμάχες
30/4/2021

Παιδί του έρωτα, ατίθασο, στον νικητή έπαθλο πάει! Το μήλο κάτω απ' τη μηλιά. Ο φτερωτός θεός προστάζει!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Αμάχες
28/4/2021

Ναι ΧΡηστακο!!!!

Νικος βυθουλκας
Ένας θησαυρός στα συρτάρια του Δήμου!
24/4/2021

Να μας παρουσιάσει η αρχιτέκτονας τη μελέτη της και όσοι μπορούν να εκφέρουν γνώμη. Με μια και μόνο φωτογραφία τι να πει κανείς... Η απόκρυψη της βέβαια απαράδεκτη!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Ένας θησαυρός στα συρτάρια του Δήμου!
24/4/2021

Λόγω καιρού σήμερα δε δυσκολεύτηκα να βρω σύννεφο για να πέσω! Τέλος πάντων, είναι ευτυχές που, έστω και από καραμπόλα, μάθαμε για τη συγκεκριμένη μελέτη. Θεωρώ πως όλοι στα Βριλήσσια θα πρέπει να τη διαβάσουμε και από κει πέρα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Προτείνω: 1. Να ανοίξει επιτέλους μια πλατφόρμα διαβούλευσης, όπου όλοι οι δημότες, αλλά και συλλογικοί φορείς, να καταθέσουν την άποψή τους ώστε, μέσω ενός εποικοδομητικού διαλόγου, να αναδειχθούν και να αποτυπωθούν οι ανάγκες, ιδέες και προτάσεις της τοπικής κοινωνίας. 2. Εάν το θέλει η κα Σταθοπούλου, να παρουσιάσει τη μελέτη της σε διαδικτυακή συζήτηση, όπου θα μπορούν να λυθούν οι όποιες απορίες. 3. Εάν είναι δυνατόν, να προκύψει μια συλλογική απόφαση (όπως οι 178 συμπολίτες μας που συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο αποτέλεσαν τη μαγιά για τη συγγραφή της μελέτης, κάτι αντίστοιχο να γίνει σε ευρεία κλίμακα μέσω της συμμετοχικής διαδικασίας) που θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για το Δημοτικό Συμβούλιο. Democracy values αδέλφια!

Δημήτρης Καλαμπούκας
Ξημέρωσε 21η Απριλίου...
21/4/2021

Τους χρωστάμε και θα τους χρωστάμε!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ΕυαγγελάτοςT

«Ιδανικές μορφές»

του Χρήστου Ι. Βατούσιου

Δεν αλλάζουν τα πράγματα επί της ουσίας, αλλάζουν τα μάτια που τα βλέπουν. Δεν υπάρχουν ιδανικές ζωές, ιδανικοί άνθρωποι, ιδανικοί τόποι. Όλα αυτά είναι χαζολογίες που «φωτοβολούν» τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή, στην καλλίτερη περίπτωση, φιλολογίες γραφιάδων που παλεύουν - δήθεν νουθετώντας μας να πράξουμε τα δέοντα - μέσα στη χωματερή της πληροφορίας να αποθέσουν το σκουπίδι τους και μέσω της οσμής του, να καρπωθούν την προβολή της ασημαντότητάς τους, αναδεικνύοντας εαυτούς ως μέντορες πάσης φύσεως αφορισμών βιοτής. Η πραγματικότητα είναι ξεκάθαρα μια προσωπική - βιωματική υπόθεση, και δυστυχώς ή ευτυχώς στον πυρήνα της επικοινωνεί ελάχιστα ή καθόλου με το όποιο εξωτερικό περιβάλλον θα απλώσουμε τα «κουζινικά» της. Αντικειμενικό ( εξ ορισμού ) παραμένει το όποιο πεδίο θα στρώσουμε με λέξεις, έννοιες - συμβάσεις, με σκοπό την επικοινωνία - κατανόηση σε ένα πρώτο, χρηστικό επίπεδο. Τα υπόλοιπα (χαμένα στη μετάφραση) υποκειμενικά, απολύτως καθοριστικά για την οπτική, - σαν αντικαθρέφτισμα - της αίσθησης του κόσμου μας. Ακόμα πιο βαθιά, η υποκειμενικότητα του υποκειμένου αναλόγως την ψυχική κατάσταση - διάθεση που βρισκόμαστε πράττοντας ή βλέποντας το ίδιο πράγμα καθημερινά. Καθώς λοιπόν όλα και όλοι μπορούν δυνητικά προς στιγμήν να είναι τα πάντα (ιδανικά ή όχι) μέσα από την ψευδαίσθηση της εικονικής υποκειμενικότητας που βιώνουμε ως αποκλειστική μας πραγματικότητα, ανισορροπώντας ανάμεσα σε δαιμόνους και αγγέλους που αναδύονται από τα έγκατά μας, έχει μεγαλύτερη σημασία το τι πιστεύουμε, τι δημιουργούμε ως κατάσταση παρά τι υπάρχει, αν υπάρχει, που σίγουρα μας ξεπερνά. ΠΊΝΑΚΑΣ: W. Kandinsky, Ζευγάρι που ιππεύει. 1906. ΧΡΉΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΎΣΙΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
    19 Απριλίου 2021, 21:57

    Καλώς όρισες στον αγνωστικισμό μας φίλε Χρήστο, ποιητή μας! Και ας χαιρετίσουμε μαζί την ασίγαστη των ματιών μας αλλαγή, στο κυνήγι μιας αντικειμενικότητας που σαν χέλι από τα χέρια μας αδιάκοπα γλιστράει... Αναρωτήθηκες ποτέ μήπως και αυτό περιέχει ένα νόημα, έναν σκοπό ζωής;

Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Πιστεύω σε ένα κόσμο που δεν υπάρχει. Μα πιστεύοντας τον, τον δημιουργώ.

Ν. Καζαντζάκης
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter