Σχόλια
Η αισθητική ως ζητούμενο στις παρεμβάσεις του Δήμου Βριλησσίων
20/1/2022

…Δεν ισχυρίζομαι ότι πρέπει να κοπούν οι ευκάλυπτοι. Κάθε άλλο, Αλλά, επιτρέψτε μου, θα περίμενα από τους βριλησσιώτες να επιδεικνύουν την ίδια, αν και περισσότερη ευαισθησία για την «αισθητική» κοιτώντας χαμηλά. Κοιτώντας την αισθητική των πεζοδρομίων της πολης που κατοικούν. Πεζοδρόμια που κατειλημμένα από ευκάλυπτους, πεύκα, στύλους ΟΤΕ, ΔΕΗ, κλπ, τους αναγκάζουν και κινδυνεύοντας, να περπατούν στον δρόμο — ας μη μιλήσουμε για τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα και όραση είτε για τους τους υπέργηρους, τα παιδικά καροτσάκια, κλπ. Ας μου επιτρέψετε, για μια ακόμη φορά, να συστήσω να δοθεί προτεραιότητα στην πολιτική πίεση ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ «κοιτώντας χαμηλά». Και όταν τα «χαμηλά» βελτιωθούν για την ασφάλεια και την κινητικότητα των πολιτών, τότε, θα έλθει και η σειρά για τα «υψηλά» — αν και, η αισθητική και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ βελτίωση των «χαμηλών» εμπεριέχει, αυτονόητα και την αισθητική των «υψηλών. …Σκεφτείτε το ΥΓ. Θα ήθελα να ξέρω σε τι διάσταση πεζοδρομιου είναι αυτοί οι 2 ευκάλυπτοι, και, εάν εξασφαλίζεται η ομαλή χρήση του πεζοδρομιου από τους πολίτες.

Σωτήρης Παπαδόπουλος
Η αισθητική ως ζητούμενο στις παρεμβάσεις του Δήμου Βριλησσίων
20/1/2022

Τη Δευτέρα το απόγευμα,κατά τις 4μ.μ. ,περπατούσα στην ''Ε. Αντιστάσεως'' .Ξαφνικά αντίκρυσα τη ''σοκαριστική'' εικόνα ενός κομμένου ευκαλύπτου!!! ΘΛΙΨΗ, ΘΥΜΌΣ, ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΟΡΓΗ! Ευτυχώς, σκέφτηκα, που δεν κόψανε και το διπλανό ευκάλυπτο! Που νάξερα τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα! Πολύ καλά κάνει η ''Δράση'', που, ''συν τοις άλλοις'' αναδεικνύει και προβάλλει τέτοια και τόσο σοβαρά θέματα! Είναι καιρός, επιτέλους, ο δήμος να σχεδιάζει τις παρεμβάσεις του στο φυσικό περιβάλλον και να μη λειτουργεί σπασμωδικά, προκειμένου να ''εξυπηρετήσει'' κάποια παράλογη απαίτηση του όποιου δημότη! Στόχος του δήμου πρέπει να είναι , διαχρονικά, η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών με ενημέρωση και ευαισθητοποίηση! ΟΙ πολίτες να ενεργοποιηθούν και να συμβάλλουν σε μια κοινή προσπάθεια!!!

Τάκης Μάτσας [Η αισθητική ως ζητούμενο ...]
Με τους εργαζόμενους, τους κατοίκους, για τα παιδιά!
13/1/2022

Μια απεργία σε ένα Νοσοκομείο Παίδων δεν γίνεται για ψύλλου πήδημα.!Δεν το συνηθίζουν. Η κήρυξή της σημαίνει ότι οι λειτουργοί της υγείας, με τις γνωστές σε όλους μας απαράδεκτες ελλείψεις σε έμψυχη στελέχωση και υλικό, έχουν φτάσει στο απροχώρητο! Τόσο οι δημοτικές αρχές των όμορων δήμων όσο και όλοι οι πολίτες τους, οφείλουν να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο. Η υγεία και κυρίως των παιδιών μας, του υποσχόμενου "αύριο", πάν' απ' όλα!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Το Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο
13/1/2022

Αγαπητέ κύριε Θωμάκο, Έχετε δίκιο ως προς την παρότρυνση σας σχετικά με την ενδοσκόπηση. Όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή, απαιτείται η καλλιέργεια ενός πνεύματος ισορροπίας μέσω της κοινωνικότητας, της εξωστρέφειας, της καλλιτεχνικής έκφρασης, της διασκέδασης ώστε να είναι η εξωστρέφεια γόνιμη και αποδοτική για τη ζωή του ανθρώπου και όχι αυτοκαταστροφική. Επίσης στη θεραπευτικη διαδικασία παροτρύνουμε τον άνθρωπο να ενδοσκοπεί υποστηριζόμενος από ένα συνεκτικό και συνάμα συμπονετικό επιστημονικό πλαίσιο, ώστε να λαμβάνει ωφέλεια, εμπιστοσυνη και ασφάλεια. Μια τελευταία μου σκέψη να βλέπουμε τη διασκέδαση σαν μια αυθόρμητη, πηγαία ανθρώπινη ανάγκη και όχι προκάλυμμα για να διασκορπίζουμε τον βαθύτερο εαυτό μας (διά + σκεδάννυμι) ώστε να αποφεύγουμε να μάθουμε και να εξελιχθούμε μέσα από τις ωδίνες και τα προσωπικά μας αδιέξοδα.

Μαριάννα Χρυσικακου
Για την μερική εφαρμογή κυκλοφορικών ρυθμίσεων που προβλέπονται από το ΣΒΑΚ
2/1/2022

[2/2]…Προσωπικά, θα ήθελα να εξεταστεί η περίπτωση του Δήμου Χαϊδαρίου, όπου εδώ και μερικούς μήνες έχει υλοποιήσει, σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ, το πιλοτικό πρόγραμμα smart bus, στο οποίο οι κάτοικοι κάνουν κράτηση θέσης σε άμεσο χρόνο, μέσω της εφαρμογής από κινητό τηλέφωνο. -www.cnn.gr/ellada/story/284390/oasa-xiliades-online-kratiseis-theseon-se-leoforeia-meso-toy-smartbus

Δημήτρης Καλαμπούκας

Αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Διαβούλευσης για το θέμα της Ναυτικής Βάσης

Oργανωμένος ανοιχτός διάλογος και όχι αιφνιδιασμοί για τα σημαντικά τοπικά ζητήματα

Βριλήσσια 26 Απριλίου 2021 Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βριλησσίων Κοινοποίηση: Δήμαρχο, Δημοτικούς Συμβούλους ΘΕΜΑ: ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ Κε Πρόεδρε, Σύμφωνα με το άρθρο 78 που αντικατέστησε το άρθρο 76 του ν. 3852/2010: «Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης συνεδριάζει δημόσια, μετά από πρόσκληση του προέδρου της, υποχρεωτικά μια φορά το χρόνο, πριν από τη σύνταξη των προσχεδίων του προϋπολογισμού και του ετήσιου προγράμματος δράσης και τουλάχιστον μία φορά κάθε τρεις (3) μήνες για άλλα θέματα που εισάγονται προς συζήτηση είτε από τον ίδιο τον πρόεδρο είτε από τους φορείς που συμμετέχουν στην επιτροπή σύμφωνα με τις περ. α’ έως θ’ της παρ. 1, είτε από το 50% συν έναν από τους δημότες που συμμετέχουν στην επιτροπή σύμφωνα με την περ. ι’ της παρ. 1.» Δεδομένου ότι: Α) Η επιτροπή διαβούλευσης δεν έχει συγκληθεί μετά τη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό. Β) Υπάρχει σε εκκρεμότητα το σοβαρό ζήτημα της απομάκρυνσης των απορριμματοφόρων από τη Ναυτική Βάση και υπάρχει απόφαση του ΔΣ για απομάκρυνση τους μέχρι τις 6/5/2021. Γ) Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί η μελλοντική αξιοποίηση του χώρου της Ναυτικής βάσης. Δ) Υπάρχει εμπεριστατωμένη μελέτη αξιοποίησης του χώρου της Ναυτικής Βάσης συνδυαστικά με το δημοτικό οικόπεδο 444 στα Άνω Βριλήσσια, από την αρχιτέκτονα μηχανικό του Δήμου Βριλησσίων κα Ελευθερία Σταθοπούλου, η οποία δεν έχει συζητηθεί, Ζητάμε την άμεση σύγκληση της επιτροπής διαβούλευσης με αντικείμενο την αξιοποίηση του χώρου της Ναυτικής βάσης και του Ο.Τ. 444 στην είσοδο των Άνω Βριλησσίων ώστε να βοηθηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο στη λήψη αποφάσεων βασισμένων σε μια, όσο είναι δυνατό, πιο ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία. Για τον ίδιο λόγο ζητάμε να ανοίξει πλατφόρμα διαβούλευσης στην ιστοσελίδα του Δήμου, όπου εκτός από τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης, θα μπορούν να καταθέτουν την άποψή τους δημότες και συλλογικοί φορείς, για να αποτυπωθούν οι ανάγκες, οι ιδέες και οι προτάσεις της τοπικής κοινωνίας, αφού βεβαίως τους διατεθεί το αναγκαίο πληροφοριακό υλικό για τη διαμόρφωση και την αξιολόγηση κάθε πρότασης. Με τιμή, Για την Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Γιάννης Τσούτσιας, Μαρίνα Παπαχριστοδούλου, Μάρκος Κρητικός Τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης: Θεοφίλης Αντώνιος, Ιωαννίδης Λεωνίδας, Κατσάνη Ειρήνη, Λαζάνης Λάμπης, Παπαπαναγοπούλου Βάλια, Στίγκα Μαρία ΥΓ. Το αίτημα της ΔΡΑΣΗΣ κατατέθηκε στο Τμήμα Συλλογικών Οργάνων του Δήμου. (αρ. πρωτ. 4795/26-04-2021). Εννοείται ότι η σύγκληση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης ζητείται να γίνει μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, όπως γίνεται με όλα τα θεσμικά όργανα και τις Επιτροπές του Δήμου και όχι βέβαια «δια περιφοράς», δηλ. με τον ανεκδιήγητο και αντιδημοκρατικό τρόπο που συνεδρίασε η Επιτροπή για τον προϋπολογισμό την μοναδική φορά που συνεκλήθη.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Δημοτικό Συμβούλιο
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Βαδίζοντας προς το μέλλον επιστρέφουμε στο παρελθόν. Έτσι σιγά σιγά - ανυποψίαστα - Ανταμωνόμαστε.

ΧΡΉΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΎΣΙΟΣ
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter