Σχόλια
Το σπίτι στην κατηφοριά
15/6/2021

Νοσταλγία και συγκίνηση! Κείμενο και γραφή εξαιρετικά!!!

Τάκης Μάτσας
Αμάχες
28/4/2021

Ναι ΧΡηστακο!!!!

Νικος βυθουλκας
Ένας θησαυρός στα συρτάρια του Δήμου!
24/4/2021

Λόγω καιρού σήμερα δε δυσκολεύτηκα να βρω σύννεφο για να πέσω! Τέλος πάντων, είναι ευτυχές που, έστω και από καραμπόλα, μάθαμε για τη συγκεκριμένη μελέτη. Θεωρώ πως όλοι στα Βριλήσσια θα πρέπει να τη διαβάσουμε και από κει πέρα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Προτείνω: 1. Να ανοίξει επιτέλους μια πλατφόρμα διαβούλευσης, όπου όλοι οι δημότες, αλλά και συλλογικοί φορείς, να καταθέσουν την άποψή τους ώστε, μέσω ενός εποικοδομητικού διαλόγου, να αναδειχθούν και να αποτυπωθούν οι ανάγκες, ιδέες και προτάσεις της τοπικής κοινωνίας. 2. Εάν το θέλει η κα Σταθοπούλου, να παρουσιάσει τη μελέτη της σε διαδικτυακή συζήτηση, όπου θα μπορούν να λυθούν οι όποιες απορίες. 3. Εάν είναι δυνατόν, να προκύψει μια συλλογική απόφαση (όπως οι 178 συμπολίτες μας που συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο αποτέλεσαν τη μαγιά για τη συγγραφή της μελέτης, κάτι αντίστοιχο να γίνει σε ευρεία κλίμακα μέσω της συμμετοχικής διαδικασίας) που θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για το Δημοτικό Συμβούλιο. Democracy values αδέλφια!

Δημήτρης Καλαμπούκας
ΈΚΘΕΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ
16/4/2021

Λήδα, για μια, ακόμα, φορά μας συγκίνησες! Σ' ευχαριστούμε πολύ! Νάσαι καλά με τις ευαι σθησίες σου αλλά παράλληλα και με τη δύναμή σου!!!

Τάκης Μάτσας
Πεζοδρόμια και δέντρα - Απόψεις: Η μεγάλη ευκαιρία που χάνεται
29/3/2021

Συμφωνώ απολύτως με τη γνώμη του κ. Δαμουλιάνου - Ευαγγελάτου. Δεν έχουμε πεζοδρόμια, έχουμε άσφαλτο με πλαϊνά από δένδρα γέρικα με ρίζες που προεξέχουν και εμποδίζουν το περπάτημα.. Όχι μόνο οι γονείς με τα καροτσάκια, αλλά ούτε οι πεζοί, ιδίως μεγάλης ηλικίας, μπορούμε να περπατήσουμε, με αποτέλεσμα να περπατάμε στην άσφαλτο. Μένω στην οδό Δημ. Βερνάρδου και είμαι υποχρεωμένη να περπατώ στον δρόμο και να σταματώ κάθε στιγμή που περνά αυτοκίνητο. Είμαι υπέρ της προστασίας των δέντρων, όμως αυτή η στάση δεν μπορεί να αναχθεί σε ιδεολόγημα. Όλες οι πολυκατοικίες έχουν μεγάλη πρασιά. Ας φυτέψουν δέντρα αντί για γκαζόν, θα κάνουν οικονομία και στην ύδρευση. Το πράσινο δεν θα λείψει σε ένα καταπράσινο προάστιο, αλλά θα το καταστήσει φιλικότερο στους κατοίκους του.

Ιωάννα Τσιβάκου - Ζαχαρέα

Είναι θέμα δημοκρατίας!

της Μαρίνας Παπαχριστοδούλου

Πέρασε ένας χρόνος από την 6η Μαΐου 2020, όταν σύσσωμο το δημοτικό Συμβούλιο, έδωσε στη δημοτική αρχή ένα χρόνο διορία για να απομακρύνει τα απορριμματοφόρα από τη Ναυτική Βάση. Παρήλθε ο χρόνος, έφθασε η 6η Μαΐου 2021, καμία επίσημη ενημέρωση προς το Δημοτικό Συμβούλιο ή τους δημότες. Αργά το βράδυ της 7ης Μαΐου, ο δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ξενοφών Μανιατογιάννης, αφού είχε δεχτεί την κριτική αντιπολιτευόμενων παρατάξεων, μας τίμησε με μία ανακοίνωση, στην οποία, χωρίς να αναφέρει κάτι συγκεκριμένο για το πότε θα φύγουν ή πού θα πάνε τα απορριμματοφόρα, ισχυρίζεται ότι: «Ισχύουν οι δεσμεύσεις της διοίκησης για την απομάκρυνση των απορριμματοφόρων, στο συντομότερο δυνατό χρόνο και φυσικά με τον προβλεπόμενο θεσμικά τρόπο. Οι διαδικασίες δημοπράτησης μίσθωσης νέου χώρου βρίσκονται σε εξέλιξη, χωρίς καμία καθυστέρηση από πλευράς Δήμου Βριλησσίων». Εδώ όμως προκύπτουν κάποια ζητήματα... Πρώτο: Η δέσμευση της διοίκησης δεν είναι γενικώς να απομακρυνθούν τα απορριμματοφόρα «το συντομότερο δυνατό διάστημα». Η δέσμευση είναι συγκεκριμένη, να απομακρυνθούν μέχρι τις 6 Μαΐου 2021. Επιπλέον αυτό το «ισχύουν οι δεσμεύσεις» γιατί αναφέρεται; Μπορούσαν και να μην ισχύουν; Δεν κάνει χάρη σε κανέναν η δημοτική αρχή. Είναι υποχρεωμένη να υλοποιεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Και παραβιάζοντας αυτή τη χρονική δέσμευση, χωρίς πληροφόρηση του Δ.Σ., την έχει ήδη καταστήσει ανίσχυρη. Δεύτερο: Ο δήμαρχος αποποιείται κάθε ευθύνης για το γεγονός ότι παρήλθε η προθεσμία λέγοντας «…Οι διαδικασίες δημοπράτησης μίσθωσης νέου χώρου βρίσκονται σε εξέλιξη, χωρίς καμία καθυστέρηση από πλευράς Δήμου Βριλησσίων». Δεν μπορεί όμως, κάποια ευθύνη θα έχει και ο ίδιος, αυτός διοικεί τον δήμο, όχι ο αντισυμβαλλόμενος, που προφανώς είναι αυτός που καθυστερεί τις διαδικασίες. Τρίτο και σπουδαιότερο. Θα μπορούσα να κατανοήσω τη δυσκολία να βρεθεί εγκαίρως λύση, αν και ακούγονται πολλά... Εκείνο που δεν θα κατανοήσω ποτέ είναι το γεγονός ότι ο δήμαρχος αρνείται να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και πολύ περισσότερο να πάρει τη γνώμη του. Θα μπορούσε να φέρει το θέμα σε μια συνεδρίαση, να πληροφορήσει συγκεκριμένα για το πού βρίσκεται η πορεία των διαδικασιών μίσθωσης, τις δυσκολίες που συναντάει και να ζητήσει τις γνώμες και τη συμβολή των άλλων παρατάξεων. Ζητάω πολλά; Όχι! Ζητάω μόνο όσα δικαιούται ένας δημοτικός σύμβουλος, μια δημοτική παράταξη, ο κάθε Βριλησσιώτης. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει δημοκρατική κουλτούρα. Που δεν υπάρχει. Παιδιά του κομματικού σωλήνα οι περισσότεροι, έμαθαν να λειτουργούν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, αποποιούμενοι τις ευθύνες που τους αναλογούν, σίγουροι ότι δεν θα κληθούν ποτέ να πληρώσουν (πολιτικά εννοείται) για τις αδυναμίες και τις παραβλέψεις τους. Μαρίνα Παπαχριστοδούλου Δημοτική Σύμβουλος Βριλησσίων με την Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη

ΣΧΕΤΙΚΑ: Δημοτικό Συμβούλιο
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Πιστεύω σε ένα κόσμο που δεν υπάρχει. Μα πιστεύοντας τον, τον δημιουργώ.

Ν. Καζαντζάκης
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter