Σχόλια
Η αισθητική ως ζητούμενο στις παρεμβάσεις του Δήμου Βριλησσίων
20/1/2022

…Δεν ισχυρίζομαι ότι πρέπει να κοπούν οι ευκάλυπτοι. Κάθε άλλο, Αλλά, επιτρέψτε μου, θα περίμενα από τους βριλησσιώτες να επιδεικνύουν την ίδια, αν και περισσότερη ευαισθησία για την «αισθητική» κοιτώντας χαμηλά. Κοιτώντας την αισθητική των πεζοδρομίων της πολης που κατοικούν. Πεζοδρόμια που κατειλημμένα από ευκάλυπτους, πεύκα, στύλους ΟΤΕ, ΔΕΗ, κλπ, τους αναγκάζουν και κινδυνεύοντας, να περπατούν στον δρόμο — ας μη μιλήσουμε για τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα και όραση είτε για τους τους υπέργηρους, τα παιδικά καροτσάκια, κλπ. Ας μου επιτρέψετε, για μια ακόμη φορά, να συστήσω να δοθεί προτεραιότητα στην πολιτική πίεση ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ «κοιτώντας χαμηλά». Και όταν τα «χαμηλά» βελτιωθούν για την ασφάλεια και την κινητικότητα των πολιτών, τότε, θα έλθει και η σειρά για τα «υψηλά» — αν και, η αισθητική και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ βελτίωση των «χαμηλών» εμπεριέχει, αυτονόητα και την αισθητική των «υψηλών. …Σκεφτείτε το ΥΓ. Θα ήθελα να ξέρω σε τι διάσταση πεζοδρομιου είναι αυτοί οι 2 ευκάλυπτοι, και, εάν εξασφαλίζεται η ομαλή χρήση του πεζοδρομιου από τους πολίτες.

Σωτήρης Παπαδόπουλος
Η αισθητική ως ζητούμενο στις παρεμβάσεις του Δήμου Βριλησσίων
20/1/2022

Τη Δευτέρα το απόγευμα,κατά τις 4μ.μ. ,περπατούσα στην ''Ε. Αντιστάσεως'' .Ξαφνικά αντίκρυσα τη ''σοκαριστική'' εικόνα ενός κομμένου ευκαλύπτου!!! ΘΛΙΨΗ, ΘΥΜΌΣ, ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΟΡΓΗ! Ευτυχώς, σκέφτηκα, που δεν κόψανε και το διπλανό ευκάλυπτο! Που νάξερα τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα! Πολύ καλά κάνει η ''Δράση'', που, ''συν τοις άλλοις'' αναδεικνύει και προβάλλει τέτοια και τόσο σοβαρά θέματα! Είναι καιρός, επιτέλους, ο δήμος να σχεδιάζει τις παρεμβάσεις του στο φυσικό περιβάλλον και να μη λειτουργεί σπασμωδικά, προκειμένου να ''εξυπηρετήσει'' κάποια παράλογη απαίτηση του όποιου δημότη! Στόχος του δήμου πρέπει να είναι , διαχρονικά, η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών με ενημέρωση και ευαισθητοποίηση! ΟΙ πολίτες να ενεργοποιηθούν και να συμβάλλουν σε μια κοινή προσπάθεια!!!

Τάκης Μάτσας [Η αισθητική ως ζητούμενο ...]
Με τους εργαζόμενους, τους κατοίκους, για τα παιδιά!
13/1/2022

Μια απεργία σε ένα Νοσοκομείο Παίδων δεν γίνεται για ψύλλου πήδημα.!Δεν το συνηθίζουν. Η κήρυξή της σημαίνει ότι οι λειτουργοί της υγείας, με τις γνωστές σε όλους μας απαράδεκτες ελλείψεις σε έμψυχη στελέχωση και υλικό, έχουν φτάσει στο απροχώρητο! Τόσο οι δημοτικές αρχές των όμορων δήμων όσο και όλοι οι πολίτες τους, οφείλουν να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο. Η υγεία και κυρίως των παιδιών μας, του υποσχόμενου "αύριο", πάν' απ' όλα!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Το Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο
13/1/2022

Αγαπητέ κύριε Θωμάκο, Έχετε δίκιο ως προς την παρότρυνση σας σχετικά με την ενδοσκόπηση. Όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή, απαιτείται η καλλιέργεια ενός πνεύματος ισορροπίας μέσω της κοινωνικότητας, της εξωστρέφειας, της καλλιτεχνικής έκφρασης, της διασκέδασης ώστε να είναι η εξωστρέφεια γόνιμη και αποδοτική για τη ζωή του ανθρώπου και όχι αυτοκαταστροφική. Επίσης στη θεραπευτικη διαδικασία παροτρύνουμε τον άνθρωπο να ενδοσκοπεί υποστηριζόμενος από ένα συνεκτικό και συνάμα συμπονετικό επιστημονικό πλαίσιο, ώστε να λαμβάνει ωφέλεια, εμπιστοσυνη και ασφάλεια. Μια τελευταία μου σκέψη να βλέπουμε τη διασκέδαση σαν μια αυθόρμητη, πηγαία ανθρώπινη ανάγκη και όχι προκάλυμμα για να διασκορπίζουμε τον βαθύτερο εαυτό μας (διά + σκεδάννυμι) ώστε να αποφεύγουμε να μάθουμε και να εξελιχθούμε μέσα από τις ωδίνες και τα προσωπικά μας αδιέξοδα.

Μαριάννα Χρυσικακου
Για την μερική εφαρμογή κυκλοφορικών ρυθμίσεων που προβλέπονται από το ΣΒΑΚ
2/1/2022

[2/2]…Προσωπικά, θα ήθελα να εξεταστεί η περίπτωση του Δήμου Χαϊδαρίου, όπου εδώ και μερικούς μήνες έχει υλοποιήσει, σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ, το πιλοτικό πρόγραμμα smart bus, στο οποίο οι κάτοικοι κάνουν κράτηση θέσης σε άμεσο χρόνο, μέσω της εφαρμογής από κινητό τηλέφωνο. -www.cnn.gr/ellada/story/284390/oasa-xiliades-online-kratiseis-theseon-se-leoforeia-meso-toy-smartbus

Δημήτρης Καλαμπούκας

Είναι θέμα δημοκρατίας!

της Μαρίνας Παπαχριστοδούλου

Πέρασε ένας χρόνος από την 6η Μαΐου 2020, όταν σύσσωμο το δημοτικό Συμβούλιο, έδωσε στη δημοτική αρχή ένα χρόνο διορία για να απομακρύνει τα απορριμματοφόρα από τη Ναυτική Βάση. Παρήλθε ο χρόνος, έφθασε η 6η Μαΐου 2021, καμία επίσημη ενημέρωση προς το Δημοτικό Συμβούλιο ή τους δημότες. Αργά το βράδυ της 7ης Μαΐου, ο δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ξενοφών Μανιατογιάννης, αφού είχε δεχτεί την κριτική αντιπολιτευόμενων παρατάξεων, μας τίμησε με μία ανακοίνωση, στην οποία, χωρίς να αναφέρει κάτι συγκεκριμένο για το πότε θα φύγουν ή πού θα πάνε τα απορριμματοφόρα, ισχυρίζεται ότι: «Ισχύουν οι δεσμεύσεις της διοίκησης για την απομάκρυνση των απορριμματοφόρων, στο συντομότερο δυνατό χρόνο και φυσικά με τον προβλεπόμενο θεσμικά τρόπο. Οι διαδικασίες δημοπράτησης μίσθωσης νέου χώρου βρίσκονται σε εξέλιξη, χωρίς καμία καθυστέρηση από πλευράς Δήμου Βριλησσίων». Εδώ όμως προκύπτουν κάποια ζητήματα... Πρώτο: Η δέσμευση της διοίκησης δεν είναι γενικώς να απομακρυνθούν τα απορριμματοφόρα «το συντομότερο δυνατό διάστημα». Η δέσμευση είναι συγκεκριμένη, να απομακρυνθούν μέχρι τις 6 Μαΐου 2021. Επιπλέον αυτό το «ισχύουν οι δεσμεύσεις» γιατί αναφέρεται; Μπορούσαν και να μην ισχύουν; Δεν κάνει χάρη σε κανέναν η δημοτική αρχή. Είναι υποχρεωμένη να υλοποιεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Και παραβιάζοντας αυτή τη χρονική δέσμευση, χωρίς πληροφόρηση του Δ.Σ., την έχει ήδη καταστήσει ανίσχυρη. Δεύτερο: Ο δήμαρχος αποποιείται κάθε ευθύνης για το γεγονός ότι παρήλθε η προθεσμία λέγοντας «…Οι διαδικασίες δημοπράτησης μίσθωσης νέου χώρου βρίσκονται σε εξέλιξη, χωρίς καμία καθυστέρηση από πλευράς Δήμου Βριλησσίων». Δεν μπορεί όμως, κάποια ευθύνη θα έχει και ο ίδιος, αυτός διοικεί τον δήμο, όχι ο αντισυμβαλλόμενος, που προφανώς είναι αυτός που καθυστερεί τις διαδικασίες. Τρίτο και σπουδαιότερο. Θα μπορούσα να κατανοήσω τη δυσκολία να βρεθεί εγκαίρως λύση, αν και ακούγονται πολλά... Εκείνο που δεν θα κατανοήσω ποτέ είναι το γεγονός ότι ο δήμαρχος αρνείται να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και πολύ περισσότερο να πάρει τη γνώμη του. Θα μπορούσε να φέρει το θέμα σε μια συνεδρίαση, να πληροφορήσει συγκεκριμένα για το πού βρίσκεται η πορεία των διαδικασιών μίσθωσης, τις δυσκολίες που συναντάει και να ζητήσει τις γνώμες και τη συμβολή των άλλων παρατάξεων. Ζητάω πολλά; Όχι! Ζητάω μόνο όσα δικαιούται ένας δημοτικός σύμβουλος, μια δημοτική παράταξη, ο κάθε Βριλησσιώτης. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει δημοκρατική κουλτούρα. Που δεν υπάρχει. Παιδιά του κομματικού σωλήνα οι περισσότεροι, έμαθαν να λειτουργούν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, αποποιούμενοι τις ευθύνες που τους αναλογούν, σίγουροι ότι δεν θα κληθούν ποτέ να πληρώσουν (πολιτικά εννοείται) για τις αδυναμίες και τις παραβλέψεις τους. Μαρίνα Παπαχριστοδούλου Δημοτική Σύμβουλος Βριλησσίων με την Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη

ΣΧΕΤΙΚΑ: Δημοτικό Συμβούλιο
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Βαδίζοντας προς το μέλλον επιστρέφουμε στο παρελθόν. Έτσι σιγά σιγά - ανυποψίαστα - Ανταμωνόμαστε.

ΧΡΉΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΎΣΙΟΣ
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter