Σχόλια
Εξαώροφα: Νέα δεδομένα απαιτούν επανεκτίμηση της κατάστασης
17/4/2024

Η "ΝΕΑ" δημοτική αρχή να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον με περισσότερο ζήλο και μαχητικότητα από εκείνη του ιδιώτη, προς όφελος των συντριπτικά περισσότερων ψηφοφόρων που την ψήφισαν!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Όχι και εξαώροφα στα Βριλήσσια!
4/4/2024

Εύστοχο σχόλιο!

admin
Όχι και εξαώροφα στα Βριλήσσια!
1/4/2024

Είναι όντως μεγάλο το πρόβλημα. Θα έχετε παρατηρήσεις ότι πέρα από το θέμα του ύψους, στις καινούργιες πολυκατοικίες δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου κήπος ή πράσινος περίβολος, ενώ για την εποχή μας αυτό θ

Χαρά Ροβίθη
Γεράσιμος Κακλαμάνης (1940 – 2003): Διαφωτιστικές αχτίδες φωτός στο προπαγανδιστικό σκότος
3/3/2024

Εξαιρετικό...

Εύα Χατζάκη
Αναφορά στο έργο του Γεράσιμου Κακλαμάνη (1940 – 2003)
2/1/2024

Σίγουρα έχουμε υποχρέωση να προωθούμε κείμενα ικανά να αφυπνίζουν τίς συνειδήσεις ατόμων μίας κοινωνίας, η οποία ζεί μέσα στό ψέμμα. Εάν μπορώ να βοηθήσω σε μία τέτοια προσπάθεια, θα το κάνω μετά χαρ

Ζέρβας Δημήτρης

H Αχίλλειος πτέρνα. (Συνεχίζεται η συζήτηση για τη βαδισιμότητα)

του Μπάμπη Δαμουλιάνου - Ευαγγελάτου

Στη συνέχεια της συζήτησης για τον εμποδισμό της βατότητας στα Βριλήσσια, τόσο με τους εκλεκτούς καλεσμένους μας (Αρχιτέκτονες, Πολεοδόμους, Πολιτικούς μηχανικούς), όσο και με τους δημοτικούς συμβούλους της «Δράση για μια Άλλη Πόλη», επιτρέψτε μου να επισημάνω άλλα δύο ξέχωρα θέματα μετά το αρχικό της ακαταλληλότητας των πεζοδρομίων. Είναι συναπτά με τούτο και μη υπολειπόμενα σπουδαιότητας, όπως εκείνο της ανανέωσης, της επέκτασης, της βελτίωσης του πρασίνου, καθώς και αυτού της επαναφοράς του ξηρού κλίματος στην πόλη μας. Όλα τους μεταξύ τους διαπλέκονται και η ταυτόχρονη λύση τους είναι κατά την γνώμη μου πέρα για πέρα εφικτή. Σε αυτό το έργο, διακρίνω ήδη δύο ισχυρούς συμμάχους μας: Πρώτος, η ρυμοτομία στο μεγαλύτερος μέρος των Βριλησσίων, όπου η Πολεοδομία όρισε στις οικοδομές να είναι «πανταχόθεν ελεύθερες». Για τον σκοπό μας χρειαζόμαστε τις προς τον δρόμο, τις μπροστά από τις κύριες εισόδους αυλές! Ο δεύτερος σύμμαχος είναι η δυνατότητα να επιλέξουμε τόσο για την υψηλή, όσο και για την χαμηλή φύτευση από μια μάλλον επαρκή και αξιόλογη γκάμα φυτών γνώριμων και εγκλιματισμένων στον τόπο μας με προτερήματα που απαντούν, τόσο στην οικονομική απόκτηση τους και φροντίδα, όσο και στην ανταπόκριση πολλών άλλων απαιτήσεων που έχουν να κάνουν με την αισθητική και την χρησιμότητα. Εδώ και η Αχίλλειος πτέρνα της όλης υπόθεσης που δεν είναι άλλη εκτός από την ευρεία συναίνεση των συνδημοτών μας! Ανάγκη σωστής ενημέρωσης τους από αυτούς που ξέρουν. Ο φίλος της «Δράση για μια Άλλη Πόλη», ο γεωπόνος μας κ. Ανδρέας Βαρώτσος, ίσως μπορούσε να προσφέρει πολλά! Αλλά και κάθε άλλος με γνώσεις υπεύθυνες και πείρα δοκιμασμένη. Αυτό βέβαια καθόλου δεν σημαίνει ότι θέλω, επιζητώ, προσπαθώ, να παραιτηθώ μιας προσπάθειας που ξεκίνησε και από δική μου υπαιτιότητα. Γιατί αρχική και πραγματική αιτία είναι η ανάγκη! Σχετική συζήτηση γυρεύω ν’ αρχίσει και εδώ είμαστε, αφού το όνειρο παραμένει: Πεζοδρόμια καθ’ ολοκληρία ελεύθερα σε όλο το πλάτος και μήκος τους για ανεμπόδιστη βάδιση με κλειστά μάτια απ’ άκρου εις άκρον της πόλης μας, κάτω από πράσινες δροσερές στοές φυλλοβόλων τα Καλοκαίρια, ηλιόλουστους δρόμους τους Χειμώνες και ανάμεσα σε πρασιές πολύχρωμες, εντομοαπωθητικές και μοσχοβόλες. Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος, Βριλήσσια.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Άρθρα
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Έρχονται όλα κάποτε μαζεμένα. Πού να πας τότε; Πού να κρυφτείς; Τι την έκανες την ανεπανάληπτη ζωή σου;

Τάσος Λειβαδίτης - Καντάτα , Κέδρος 1960
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter