Σχόλια
Το σπίτι στην κατηφοριά
15/6/2021

Νοσταλγία και συγκίνηση! Κείμενο και γραφή εξαιρετικά!!!

Τάκης Μάτσας
Αμάχες
28/4/2021

Ναι ΧΡηστακο!!!!

Νικος βυθουλκας
Ένας θησαυρός στα συρτάρια του Δήμου!
24/4/2021

Λόγω καιρού σήμερα δε δυσκολεύτηκα να βρω σύννεφο για να πέσω! Τέλος πάντων, είναι ευτυχές που, έστω και από καραμπόλα, μάθαμε για τη συγκεκριμένη μελέτη. Θεωρώ πως όλοι στα Βριλήσσια θα πρέπει να τη διαβάσουμε και από κει πέρα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Προτείνω: 1. Να ανοίξει επιτέλους μια πλατφόρμα διαβούλευσης, όπου όλοι οι δημότες, αλλά και συλλογικοί φορείς, να καταθέσουν την άποψή τους ώστε, μέσω ενός εποικοδομητικού διαλόγου, να αναδειχθούν και να αποτυπωθούν οι ανάγκες, ιδέες και προτάσεις της τοπικής κοινωνίας. 2. Εάν το θέλει η κα Σταθοπούλου, να παρουσιάσει τη μελέτη της σε διαδικτυακή συζήτηση, όπου θα μπορούν να λυθούν οι όποιες απορίες. 3. Εάν είναι δυνατόν, να προκύψει μια συλλογική απόφαση (όπως οι 178 συμπολίτες μας που συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο αποτέλεσαν τη μαγιά για τη συγγραφή της μελέτης, κάτι αντίστοιχο να γίνει σε ευρεία κλίμακα μέσω της συμμετοχικής διαδικασίας) που θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για το Δημοτικό Συμβούλιο. Democracy values αδέλφια!

Δημήτρης Καλαμπούκας
ΈΚΘΕΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ
16/4/2021

Λήδα, για μια, ακόμα, φορά μας συγκίνησες! Σ' ευχαριστούμε πολύ! Νάσαι καλά με τις ευαι σθησίες σου αλλά παράλληλα και με τη δύναμή σου!!!

Τάκης Μάτσας
Πεζοδρόμια και δέντρα - Απόψεις: Η μεγάλη ευκαιρία που χάνεται
29/3/2021

Συμφωνώ απολύτως με τη γνώμη του κ. Δαμουλιάνου - Ευαγγελάτου. Δεν έχουμε πεζοδρόμια, έχουμε άσφαλτο με πλαϊνά από δένδρα γέρικα με ρίζες που προεξέχουν και εμποδίζουν το περπάτημα.. Όχι μόνο οι γονείς με τα καροτσάκια, αλλά ούτε οι πεζοί, ιδίως μεγάλης ηλικίας, μπορούμε να περπατήσουμε, με αποτέλεσμα να περπατάμε στην άσφαλτο. Μένω στην οδό Δημ. Βερνάρδου και είμαι υποχρεωμένη να περπατώ στον δρόμο και να σταματώ κάθε στιγμή που περνά αυτοκίνητο. Είμαι υπέρ της προστασίας των δέντρων, όμως αυτή η στάση δεν μπορεί να αναχθεί σε ιδεολόγημα. Όλες οι πολυκατοικίες έχουν μεγάλη πρασιά. Ας φυτέψουν δέντρα αντί για γκαζόν, θα κάνουν οικονομία και στην ύδρευση. Το πράσινο δεν θα λείψει σε ένα καταπράσινο προάστιο, αλλά θα το καταστήσει φιλικότερο στους κατοίκους του.

Ιωάννα Τσιβάκου - Ζαχαρέα

H Αχίλλειος πτέρνα. (Συνεχίζεται η συζήτηση για τη βαδισιμότητα)

του Μπάμπη Δαμουλιάνου - Ευαγγελάτου

Στη συνέχεια της συζήτησης για τον εμποδισμό της βατότητας στα Βριλήσσια, τόσο με τους εκλεκτούς καλεσμένους μας (Αρχιτέκτονες, Πολεοδόμους, Πολιτικούς μηχανικούς), όσο και με τους δημοτικούς συμβούλους της «Δράση για μια Άλλη Πόλη», επιτρέψτε μου να επισημάνω άλλα δύο ξέχωρα θέματα μετά το αρχικό της ακαταλληλότητας των πεζοδρομίων. Είναι συναπτά με τούτο και μη υπολειπόμενα σπουδαιότητας, όπως εκείνο της ανανέωσης, της επέκτασης, της βελτίωσης του πρασίνου, καθώς και αυτού της επαναφοράς του ξηρού κλίματος στην πόλη μας. Όλα τους μεταξύ τους διαπλέκονται και η ταυτόχρονη λύση τους είναι κατά την γνώμη μου πέρα για πέρα εφικτή. Σε αυτό το έργο, διακρίνω ήδη δύο ισχυρούς συμμάχους μας: Πρώτος, η ρυμοτομία στο μεγαλύτερος μέρος των Βριλησσίων, όπου η Πολεοδομία όρισε στις οικοδομές να είναι «πανταχόθεν ελεύθερες». Για τον σκοπό μας χρειαζόμαστε τις προς τον δρόμο, τις μπροστά από τις κύριες εισόδους αυλές! Ο δεύτερος σύμμαχος είναι η δυνατότητα να επιλέξουμε τόσο για την υψηλή, όσο και για την χαμηλή φύτευση από μια μάλλον επαρκή και αξιόλογη γκάμα φυτών γνώριμων και εγκλιματισμένων στον τόπο μας με προτερήματα που απαντούν, τόσο στην οικονομική απόκτηση τους και φροντίδα, όσο και στην ανταπόκριση πολλών άλλων απαιτήσεων που έχουν να κάνουν με την αισθητική και την χρησιμότητα. Εδώ και η Αχίλλειος πτέρνα της όλης υπόθεσης που δεν είναι άλλη εκτός από την ευρεία συναίνεση των συνδημοτών μας! Ανάγκη σωστής ενημέρωσης τους από αυτούς που ξέρουν. Ο φίλος της «Δράση για μια Άλλη Πόλη», ο γεωπόνος μας κ. Ανδρέας Βαρώτσος, ίσως μπορούσε να προσφέρει πολλά! Αλλά και κάθε άλλος με γνώσεις υπεύθυνες και πείρα δοκιμασμένη. Αυτό βέβαια καθόλου δεν σημαίνει ότι θέλω, επιζητώ, προσπαθώ, να παραιτηθώ μιας προσπάθειας που ξεκίνησε και από δική μου υπαιτιότητα. Γιατί αρχική και πραγματική αιτία είναι η ανάγκη! Σχετική συζήτηση γυρεύω ν’ αρχίσει και εδώ είμαστε, αφού το όνειρο παραμένει: Πεζοδρόμια καθ’ ολοκληρία ελεύθερα σε όλο το πλάτος και μήκος τους για ανεμπόδιστη βάδιση με κλειστά μάτια απ’ άκρου εις άκρον της πόλης μας, κάτω από πράσινες δροσερές στοές φυλλοβόλων τα Καλοκαίρια, ηλιόλουστους δρόμους τους Χειμώνες και ανάμεσα σε πρασιές πολύχρωμες, εντομοαπωθητικές και μοσχοβόλες. Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος, Βριλήσσια.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Άρθρα
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Πιστεύω σε ένα κόσμο που δεν υπάρχει. Μα πιστεύοντας τον, τον δημιουργώ.

Ν. Καζαντζάκης
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter