Σχόλια
Η αισθητική ως ζητούμενο στις παρεμβάσεις του Δήμου Βριλησσίων
20/1/2022

…Δεν ισχυρίζομαι ότι πρέπει να κοπούν οι ευκάλυπτοι. Κάθε άλλο, Αλλά, επιτρέψτε μου, θα περίμενα από τους βριλησσιώτες να επιδεικνύουν την ίδια, αν και περισσότερη ευαισθησία για την «αισθητική» κοιτώντας χαμηλά. Κοιτώντας την αισθητική των πεζοδρομίων της πολης που κατοικούν. Πεζοδρόμια που κατειλημμένα από ευκάλυπτους, πεύκα, στύλους ΟΤΕ, ΔΕΗ, κλπ, τους αναγκάζουν και κινδυνεύοντας, να περπατούν στον δρόμο — ας μη μιλήσουμε για τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα και όραση είτε για τους τους υπέργηρους, τα παιδικά καροτσάκια, κλπ. Ας μου επιτρέψετε, για μια ακόμη φορά, να συστήσω να δοθεί προτεραιότητα στην πολιτική πίεση ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ «κοιτώντας χαμηλά». Και όταν τα «χαμηλά» βελτιωθούν για την ασφάλεια και την κινητικότητα των πολιτών, τότε, θα έλθει και η σειρά για τα «υψηλά» — αν και, η αισθητική και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ βελτίωση των «χαμηλών» εμπεριέχει, αυτονόητα και την αισθητική των «υψηλών. …Σκεφτείτε το ΥΓ. Θα ήθελα να ξέρω σε τι διάσταση πεζοδρομιου είναι αυτοί οι 2 ευκάλυπτοι, και, εάν εξασφαλίζεται η ομαλή χρήση του πεζοδρομιου από τους πολίτες.

Σωτήρης Παπαδόπουλος
Η αισθητική ως ζητούμενο στις παρεμβάσεις του Δήμου Βριλησσίων
20/1/2022

Τη Δευτέρα το απόγευμα,κατά τις 4μ.μ. ,περπατούσα στην ''Ε. Αντιστάσεως'' .Ξαφνικά αντίκρυσα τη ''σοκαριστική'' εικόνα ενός κομμένου ευκαλύπτου!!! ΘΛΙΨΗ, ΘΥΜΌΣ, ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΟΡΓΗ! Ευτυχώς, σκέφτηκα, που δεν κόψανε και το διπλανό ευκάλυπτο! Που νάξερα τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα! Πολύ καλά κάνει η ''Δράση'', που, ''συν τοις άλλοις'' αναδεικνύει και προβάλλει τέτοια και τόσο σοβαρά θέματα! Είναι καιρός, επιτέλους, ο δήμος να σχεδιάζει τις παρεμβάσεις του στο φυσικό περιβάλλον και να μη λειτουργεί σπασμωδικά, προκειμένου να ''εξυπηρετήσει'' κάποια παράλογη απαίτηση του όποιου δημότη! Στόχος του δήμου πρέπει να είναι , διαχρονικά, η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών με ενημέρωση και ευαισθητοποίηση! ΟΙ πολίτες να ενεργοποιηθούν και να συμβάλλουν σε μια κοινή προσπάθεια!!!

Τάκης Μάτσας [Η αισθητική ως ζητούμενο ...]
Με τους εργαζόμενους, τους κατοίκους, για τα παιδιά!
13/1/2022

Μια απεργία σε ένα Νοσοκομείο Παίδων δεν γίνεται για ψύλλου πήδημα.!Δεν το συνηθίζουν. Η κήρυξή της σημαίνει ότι οι λειτουργοί της υγείας, με τις γνωστές σε όλους μας απαράδεκτες ελλείψεις σε έμψυχη στελέχωση και υλικό, έχουν φτάσει στο απροχώρητο! Τόσο οι δημοτικές αρχές των όμορων δήμων όσο και όλοι οι πολίτες τους, οφείλουν να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο. Η υγεία και κυρίως των παιδιών μας, του υποσχόμενου "αύριο", πάν' απ' όλα!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Το Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο
13/1/2022

Αγαπητέ κύριε Θωμάκο, Έχετε δίκιο ως προς την παρότρυνση σας σχετικά με την ενδοσκόπηση. Όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή, απαιτείται η καλλιέργεια ενός πνεύματος ισορροπίας μέσω της κοινωνικότητας, της εξωστρέφειας, της καλλιτεχνικής έκφρασης, της διασκέδασης ώστε να είναι η εξωστρέφεια γόνιμη και αποδοτική για τη ζωή του ανθρώπου και όχι αυτοκαταστροφική. Επίσης στη θεραπευτικη διαδικασία παροτρύνουμε τον άνθρωπο να ενδοσκοπεί υποστηριζόμενος από ένα συνεκτικό και συνάμα συμπονετικό επιστημονικό πλαίσιο, ώστε να λαμβάνει ωφέλεια, εμπιστοσυνη και ασφάλεια. Μια τελευταία μου σκέψη να βλέπουμε τη διασκέδαση σαν μια αυθόρμητη, πηγαία ανθρώπινη ανάγκη και όχι προκάλυμμα για να διασκορπίζουμε τον βαθύτερο εαυτό μας (διά + σκεδάννυμι) ώστε να αποφεύγουμε να μάθουμε και να εξελιχθούμε μέσα από τις ωδίνες και τα προσωπικά μας αδιέξοδα.

Μαριάννα Χρυσικακου
Για την μερική εφαρμογή κυκλοφορικών ρυθμίσεων που προβλέπονται από το ΣΒΑΚ
2/1/2022

[2/2]…Προσωπικά, θα ήθελα να εξεταστεί η περίπτωση του Δήμου Χαϊδαρίου, όπου εδώ και μερικούς μήνες έχει υλοποιήσει, σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ, το πιλοτικό πρόγραμμα smart bus, στο οποίο οι κάτοικοι κάνουν κράτηση θέσης σε άμεσο χρόνο, μέσω της εφαρμογής από κινητό τηλέφωνο. -www.cnn.gr/ellada/story/284390/oasa-xiliades-online-kratiseis-theseon-se-leoforeia-meso-toy-smartbus

Δημήτρης Καλαμπούκας

H Αχίλλειος πτέρνα. (Συνεχίζεται η συζήτηση για τη βαδισιμότητα)

του Μπάμπη Δαμουλιάνου - Ευαγγελάτου

Στη συνέχεια της συζήτησης για τον εμποδισμό της βατότητας στα Βριλήσσια, τόσο με τους εκλεκτούς καλεσμένους μας (Αρχιτέκτονες, Πολεοδόμους, Πολιτικούς μηχανικούς), όσο και με τους δημοτικούς συμβούλους της «Δράση για μια Άλλη Πόλη», επιτρέψτε μου να επισημάνω άλλα δύο ξέχωρα θέματα μετά το αρχικό της ακαταλληλότητας των πεζοδρομίων. Είναι συναπτά με τούτο και μη υπολειπόμενα σπουδαιότητας, όπως εκείνο της ανανέωσης, της επέκτασης, της βελτίωσης του πρασίνου, καθώς και αυτού της επαναφοράς του ξηρού κλίματος στην πόλη μας. Όλα τους μεταξύ τους διαπλέκονται και η ταυτόχρονη λύση τους είναι κατά την γνώμη μου πέρα για πέρα εφικτή. Σε αυτό το έργο, διακρίνω ήδη δύο ισχυρούς συμμάχους μας: Πρώτος, η ρυμοτομία στο μεγαλύτερος μέρος των Βριλησσίων, όπου η Πολεοδομία όρισε στις οικοδομές να είναι «πανταχόθεν ελεύθερες». Για τον σκοπό μας χρειαζόμαστε τις προς τον δρόμο, τις μπροστά από τις κύριες εισόδους αυλές! Ο δεύτερος σύμμαχος είναι η δυνατότητα να επιλέξουμε τόσο για την υψηλή, όσο και για την χαμηλή φύτευση από μια μάλλον επαρκή και αξιόλογη γκάμα φυτών γνώριμων και εγκλιματισμένων στον τόπο μας με προτερήματα που απαντούν, τόσο στην οικονομική απόκτηση τους και φροντίδα, όσο και στην ανταπόκριση πολλών άλλων απαιτήσεων που έχουν να κάνουν με την αισθητική και την χρησιμότητα. Εδώ και η Αχίλλειος πτέρνα της όλης υπόθεσης που δεν είναι άλλη εκτός από την ευρεία συναίνεση των συνδημοτών μας! Ανάγκη σωστής ενημέρωσης τους από αυτούς που ξέρουν. Ο φίλος της «Δράση για μια Άλλη Πόλη», ο γεωπόνος μας κ. Ανδρέας Βαρώτσος, ίσως μπορούσε να προσφέρει πολλά! Αλλά και κάθε άλλος με γνώσεις υπεύθυνες και πείρα δοκιμασμένη. Αυτό βέβαια καθόλου δεν σημαίνει ότι θέλω, επιζητώ, προσπαθώ, να παραιτηθώ μιας προσπάθειας που ξεκίνησε και από δική μου υπαιτιότητα. Γιατί αρχική και πραγματική αιτία είναι η ανάγκη! Σχετική συζήτηση γυρεύω ν’ αρχίσει και εδώ είμαστε, αφού το όνειρο παραμένει: Πεζοδρόμια καθ’ ολοκληρία ελεύθερα σε όλο το πλάτος και μήκος τους για ανεμπόδιστη βάδιση με κλειστά μάτια απ’ άκρου εις άκρον της πόλης μας, κάτω από πράσινες δροσερές στοές φυλλοβόλων τα Καλοκαίρια, ηλιόλουστους δρόμους τους Χειμώνες και ανάμεσα σε πρασιές πολύχρωμες, εντομοαπωθητικές και μοσχοβόλες. Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος, Βριλήσσια.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Άρθρα
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Βαδίζοντας προς το μέλλον επιστρέφουμε στο παρελθόν. Έτσι σιγά σιγά - ανυποψίαστα - Ανταμωνόμαστε.

ΧΡΉΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΎΣΙΟΣ
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter