Σχόλια
Εξαώροφα: Νέα δεδομένα απαιτούν επανεκτίμηση της κατάστασης
17/4/2024

Η "ΝΕΑ" δημοτική αρχή να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον με περισσότερο ζήλο και μαχητικότητα από εκείνη του ιδιώτη, προς όφελος των συντριπτικά περισσότερων ψηφοφόρων που την ψήφισαν!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Όχι και εξαώροφα στα Βριλήσσια!
4/4/2024

Εύστοχο σχόλιο!

admin
Όχι και εξαώροφα στα Βριλήσσια!
1/4/2024

Είναι όντως μεγάλο το πρόβλημα. Θα έχετε παρατηρήσεις ότι πέρα από το θέμα του ύψους, στις καινούργιες πολυκατοικίες δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου κήπος ή πράσινος περίβολος, ενώ για την εποχή μας αυτό θ

Χαρά Ροβίθη
Γεράσιμος Κακλαμάνης (1940 – 2003): Διαφωτιστικές αχτίδες φωτός στο προπαγανδιστικό σκότος
3/3/2024

Εξαιρετικό...

Εύα Χατζάκη
Αναφορά στο έργο του Γεράσιμου Κακλαμάνη (1940 – 2003)
2/1/2024

Σίγουρα έχουμε υποχρέωση να προωθούμε κείμενα ικανά να αφυπνίζουν τίς συνειδήσεις ατόμων μίας κοινωνίας, η οποία ζεί μέσα στό ψέμμα. Εάν μπορώ να βοηθήσω σε μία τέτοια προσπάθεια, θα το κάνω μετά χαρ

Ζέρβας Δημήτρης

Συγκεντρώνουμε υλικά για τους κατοίκους του Βουτά στην Εύβοια

Ανοιχτό καθημερινά το στέκι της ΔΡΑΣΗΣ, Πάρνηθος 21, Βριλήσσια

Θέλουμε κι εμείς να συμβάλουμε. Όπως πολλοί άλλοι. Όσο είναι δυνατό. Γνωρίζουμε καλά ότι αυτή είναι μια υποχρέωση που έχει η πολιτεία απέναντι στους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Εύβοια και αλλού. Ξέρουμε, όμως, ακόμα καλύτερα, ότι η πολιτεία και αυτή τη φορά δεν θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα και τα παρηγορητικά λόγια που ακούγονται από τα πλέον επίσημα χείλη. Συνεννοηθήκαμε με τον Εκπολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Βουτά, ενός πρώην καταπράσινου χωριού της Ιστιαίας στη Βόρεια Εύβοια, να βοηθήσουμε να συγκεντρωθούν ΚΥΡΙΩΣ τα παρακάτω υλικά που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι: Τροφές: μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη, αλεύρι λάδι, χυμοί ντομάτας και οποιαδήποτε στερεά τροφή μπορεί να συντηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είδη καθαρισμού: απορρυπαντικά, χαρτικά (χαρτοπετσέτες, χαρτιά κουζίνας), σφουγγάρια. Ζωοτροφές, κυρίως τροφές για σκύλους, που υπάρχουν πολλοί στο χωρίο. (Ιδανικά όχι σε μεγάλες συσκευασίες, ώστε να μπορούν να μοιραστούν εύκολα). Μάσκες Τύπου ΚΝ95 (FFP2), FFP3 και αλοιφές για εγκαύματα. Προσοχή! Επειδή τα σπίτια του χωριού δεν έχουν καταστραφεί δεν υπάρχει ανάγκη για είδη ένδυσης, εξοπλισμό σπιτιού, σεντόνια κλπ. Οι προσφορές θα συγκεντρώνονται στα γραφεία της ΔΡΑΣΗΣ, Πάρνηθος 21, Βριλήσσια, τηλέφωνα 2111165797, 6955686361. Καθημερινά το πρωί 10:00 - 14:00 και το απόγευμα 18:30 - 20:30, ξεκινώντας από την Παρασκευή 20 Αυγούστου. Η επιλογή του χωριού Βουτάς από τη ΔΡΑΣΗ, έγινε ως ελάχιστη κίνηση σεβασμού στην απόφαση των νέων του χωριού, οι οποίοι τηρώντας τις παραδόσεις, που σε αυτές τις περιπτώσεις θέλουν τους ικανούς για εργασία κατοίκους να υπερασπίζονται την κοινή τους περιουσία, αγνόησαν τις αντίθετες οδηγίες, παρέμειναν στο χώρο τους και έσωσαν οτιδήποτε σωζόταν. Τα υλικά θα παραδοθούν στους κατοίκους του χωριού από αντιπροσωπεία της ΔΡΑΣΗΣ. Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη Όλη νύχτα το χωριό Βουτάς είχε περικυκλωθεί από τις φλόγες. Οι κάτοικοι το είχαν εκκενώσει, ωστόσο πίσω είχαν μείνει κάποιοι νεαροί οι οποίοι με γυμνά χέρια, με κουβάδες νερού, ακόμη και με κλαδιά προσπαθούσαν να μην αφήσουν τη φωτιά να περάσει μέσα στον οικισμό και κάψει τις περιουσίες τους. Και τα κατάφεραν. (Πηγή: www.tvopen.gr/) Η φωτογραφία από τον Βουτά (18/8/2021) είναι του Γ. Φακίτσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Συμβαίνουν στην πόλη μας
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Έρχονται όλα κάποτε μαζεμένα. Πού να πας τότε; Πού να κρυφτείς; Τι την έκανες την ανεπανάληπτη ζωή σου;

Τάσος Λειβαδίτης - Καντάτα , Κέδρος 1960
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter