Σχόλια
Lyubov
18/5/2022

Ο καλλιεργημένος ανθρωπισμός δίνει τις εξετάσεις του την στιγμή του αβάστακτου πόνου! Και ας θυμόμαστε: Η κάρτα της δωρεάς οργάνων να συντροφεύει πάντα την αστυνομική μας ταυτότητα στην ίδια θήκη...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Συλλυπητήρια στον Αργύρη Ντινόπουλο
3/5/2022

Συλληπητήρια στην οικογένεια του Αργύρη Ντινόπουλου. Η μητέρα του σφράγισε με την αξιοπρέπεια της μια ολόκληρη γενιά μαθητών και μαθητριών στα Βριλήσσια. Να ζήσουν να θυμούνται πάντα το παλικάρι τους με αγάπη.

Μαριάννα Χρυσικάκου
H 7η Αντιδήμαρχος: Κινήσεις τακτικής εν αναμονή μιας υποψηφιότητας
2/5/2022

... Δεν ξέρω, δεν γνωρίζω και ούτε με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια των ζήτουλων ψήφων. Κρατώ μόνο την φράση: "Tα προβήματα βέβαια είναι ακόμη εδώ...".

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Με αιχμάλωτη τη φαντασία
20/3/2022

'' Η φαντασία στην εξουσία''. ''... ίσως κάποια στιγμή ξεπηδήσει η ΑΓΡΙΕΜΕΝΗ ΘΕΛΗΣΗ των κορεσμένων ατόμων να αναλάβουν μια οποιαδήποτε δράση, έξω απ' το σπίτι τους και έξω απ' το μυαλό τους''!!! ''Λίγο να περπατήσει η βούληση και η γραμμή του μέλλοντος χαράζεται πάλι'.' Για πολλοστή φορά, ο νουνεχής και σπουδαίος Καραποστόλης, ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ, καταθέτοντας προτάσεις με τον εξαιρετικό του τρόπο και τη γλαφυρή γραφή του!

Τάκης Μάτσας [Με αιχμάλωτη τη φαντασία]
Πεζοδρόμια στα Βριλήσσια: Ευτυχώς ο Δήμαρχος... βλέπει. (Kαι δεν χρειάζεται και σκιά το καλοκαίρι)
9/3/2022

.. Την Κισσάβου.. ρωτάμε απλά για να το προγραμματίσει ο δημ/ος μας .. μήπως κ έρθει να δει τα ανύπαρκτα τα κατεστραμενα η κ φυτεμένα πεζοδρόμια...

Το Gps έχει..

Οι αρνητές του Πολυτεχνείου

της Μαρίνας Παπαχριστοδούλου

Οι αρνητές. Του κορωνοϊού, της μάσκας, του εμβολίου. Οι αρνητές της απογραφής. Αλλά κυρίως οι αρνητές του Πολυτεχνείου. Μόνιμοι σταθεροί, χρόνια τώρα, ξεσάλωσαν πάλι. Χωρίς πρωτοτυπία κανενός είδους στα επιχειρήματα τους. Υπήρξε, δεν υπήρξε, ήταν χολιγουντιανή παράσταση; Αμ οι νεκροί; Ήταν πραγματικοί ή ηθοποιοί; Υπήρξαν; Δεν υπήρξαν; Και αν υπήρξαν πόσοι ήταν; Και ήταν μέσα η έξω; Και τι ήθελαν μικρά παιδιά τέτοια ώρα έξω από το σπίτι τους; Γονείς δεν είχε ο Διομήδης Κομνηνός; Και γιατί παρακαλώ να είναι αργία, αναρωτιέται η εθνική μας Σώτη και απαιτεί την άμεση κατάργηση της. Άλλοι, πολλοί, έχουν πρόβλημα με τους αριστερούς. Πολύ επίμονοι είναι. Και τους πέφτει πλέον λόγος; Μήπως ήταν και εκεί; Αυτοί μόνο να καπηλεύονται ξέρουν. Τι στο διάβολο, πάλι θα μας χαλάσουν τη σούπα; Κι εγώ; Αλήθεια δεν με πειράζει που τα λένε. Τους συνήθισα. Δήθεν δημοκράτες, στην ουσία να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα προσπαθούν. Μισούν το λαό και ό, τι προέρχεται από αυτόν. Αλλά ενοχλούμαι που τα τελευταία χρόνια βρίσκουν ανταπόκριση σε νεαρά παιδιά. Γιατί μεγαλώνει μια γενιά που δεν ξέρει για αυτή την εξέγερση και δεν μαθαίνει. Το σχολείο αδιαφορεί. Μια τυπική παρουσία ήταν οι χθεσινές γιορτές. Πάνε οι ομιλίες, οι παραστάσεις, οι εκθέσεις που συνηθίζονταν τις πρώτες δεκαετίες. Τότε που θεωρούνταν ότι υπηρετούσε το εθνικό μας αφήγημα. Τώρα μάλλον πρέπει να το υποβαθμίσουμε, να το ξεχάσουμε. Τι τους χρειαζόμαστε τους ήρωες, τι μας προσφέρουν οι εξεγέρσεις; Ήδη οι «βάρβαροι» και ήλθαν και νομοθέτησαν, που θα έλεγε και ο Καβάφης. (Στη φωτογραφία, ένα παράδοξο (;) της, φύσης έξω από στο στέκι-βιβλιοθήκη της Δράσης. Δύο μουριές, η μία δίπλα στην άλλη. Η μία καταπράσινη, η άλλη κιτρίνισε. Άραγε, αυτές υπάρχουν;)

ΣΧΕΤΙΚΑ: Άρθρα
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Μπροστά στη ράχη της Σέριφος, όταν ανεβαίνει ο ήλιος, τα πυροβόλα όλων των μεγάλων κοσμοθεωριών παθαίνουν αφλογιστία. Ο νους ξεπερνιέται από μερικά κύματα και λίγες πέτρες - κάτι παράλογο ίσως, παρ' όλα αυτά ικανό να φέρνει τον άνθρωπο στις πραγματικές του διαστάσεις. Επειδή, τι άλλο θα του ήτανε πιο χρήσιμο για να ζήσει; Αν του αρέσει να ξεκινά λάθος, είναι γιατί δεν θέλει ν' ακούσει. Ερήμην του το Αιγαίο λέει και ξαναλέει, εδώ και χιλιάδες χρόνια, με το στόμα του φλοίσβου, σ' ένα μήκος ακτών απέραντο: αυτός είσαι!

Οδυσσέας Ελύτης, Εν Λευκώ
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter