Σχόλια
Η αισθητική ως ζητούμενο στις παρεμβάσεις του Δήμου Βριλησσίων
20/1/2022

…Δεν ισχυρίζομαι ότι πρέπει να κοπούν οι ευκάλυπτοι. Κάθε άλλο, Αλλά, επιτρέψτε μου, θα περίμενα από τους βριλησσιώτες να επιδεικνύουν την ίδια, αν και περισσότερη ευαισθησία για την «αισθητική» κοιτώντας χαμηλά. Κοιτώντας την αισθητική των πεζοδρομίων της πολης που κατοικούν. Πεζοδρόμια που κατειλημμένα από ευκάλυπτους, πεύκα, στύλους ΟΤΕ, ΔΕΗ, κλπ, τους αναγκάζουν και κινδυνεύοντας, να περπατούν στον δρόμο — ας μη μιλήσουμε για τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα και όραση είτε για τους τους υπέργηρους, τα παιδικά καροτσάκια, κλπ. Ας μου επιτρέψετε, για μια ακόμη φορά, να συστήσω να δοθεί προτεραιότητα στην πολιτική πίεση ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ «κοιτώντας χαμηλά». Και όταν τα «χαμηλά» βελτιωθούν για την ασφάλεια και την κινητικότητα των πολιτών, τότε, θα έλθει και η σειρά για τα «υψηλά» — αν και, η αισθητική και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ βελτίωση των «χαμηλών» εμπεριέχει, αυτονόητα και την αισθητική των «υψηλών. …Σκεφτείτε το ΥΓ. Θα ήθελα να ξέρω σε τι διάσταση πεζοδρομιου είναι αυτοί οι 2 ευκάλυπτοι, και, εάν εξασφαλίζεται η ομαλή χρήση του πεζοδρομιου από τους πολίτες.

Σωτήρης Παπαδόπουλος
Η αισθητική ως ζητούμενο στις παρεμβάσεις του Δήμου Βριλησσίων
20/1/2022

Τη Δευτέρα το απόγευμα,κατά τις 4μ.μ. ,περπατούσα στην ''Ε. Αντιστάσεως'' .Ξαφνικά αντίκρυσα τη ''σοκαριστική'' εικόνα ενός κομμένου ευκαλύπτου!!! ΘΛΙΨΗ, ΘΥΜΌΣ, ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΟΡΓΗ! Ευτυχώς, σκέφτηκα, που δεν κόψανε και το διπλανό ευκάλυπτο! Που νάξερα τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα! Πολύ καλά κάνει η ''Δράση'', που, ''συν τοις άλλοις'' αναδεικνύει και προβάλλει τέτοια και τόσο σοβαρά θέματα! Είναι καιρός, επιτέλους, ο δήμος να σχεδιάζει τις παρεμβάσεις του στο φυσικό περιβάλλον και να μη λειτουργεί σπασμωδικά, προκειμένου να ''εξυπηρετήσει'' κάποια παράλογη απαίτηση του όποιου δημότη! Στόχος του δήμου πρέπει να είναι , διαχρονικά, η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών με ενημέρωση και ευαισθητοποίηση! ΟΙ πολίτες να ενεργοποιηθούν και να συμβάλλουν σε μια κοινή προσπάθεια!!!

Τάκης Μάτσας [Η αισθητική ως ζητούμενο ...]
Με τους εργαζόμενους, τους κατοίκους, για τα παιδιά!
13/1/2022

Μια απεργία σε ένα Νοσοκομείο Παίδων δεν γίνεται για ψύλλου πήδημα.!Δεν το συνηθίζουν. Η κήρυξή της σημαίνει ότι οι λειτουργοί της υγείας, με τις γνωστές σε όλους μας απαράδεκτες ελλείψεις σε έμψυχη στελέχωση και υλικό, έχουν φτάσει στο απροχώρητο! Τόσο οι δημοτικές αρχές των όμορων δήμων όσο και όλοι οι πολίτες τους, οφείλουν να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο. Η υγεία και κυρίως των παιδιών μας, του υποσχόμενου "αύριο", πάν' απ' όλα!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Το Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο
13/1/2022

Αγαπητέ κύριε Θωμάκο, Έχετε δίκιο ως προς την παρότρυνση σας σχετικά με την ενδοσκόπηση. Όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή, απαιτείται η καλλιέργεια ενός πνεύματος ισορροπίας μέσω της κοινωνικότητας, της εξωστρέφειας, της καλλιτεχνικής έκφρασης, της διασκέδασης ώστε να είναι η εξωστρέφεια γόνιμη και αποδοτική για τη ζωή του ανθρώπου και όχι αυτοκαταστροφική. Επίσης στη θεραπευτικη διαδικασία παροτρύνουμε τον άνθρωπο να ενδοσκοπεί υποστηριζόμενος από ένα συνεκτικό και συνάμα συμπονετικό επιστημονικό πλαίσιο, ώστε να λαμβάνει ωφέλεια, εμπιστοσυνη και ασφάλεια. Μια τελευταία μου σκέψη να βλέπουμε τη διασκέδαση σαν μια αυθόρμητη, πηγαία ανθρώπινη ανάγκη και όχι προκάλυμμα για να διασκορπίζουμε τον βαθύτερο εαυτό μας (διά + σκεδάννυμι) ώστε να αποφεύγουμε να μάθουμε και να εξελιχθούμε μέσα από τις ωδίνες και τα προσωπικά μας αδιέξοδα.

Μαριάννα Χρυσικακου
Για την μερική εφαρμογή κυκλοφορικών ρυθμίσεων που προβλέπονται από το ΣΒΑΚ
2/1/2022

[2/2]…Προσωπικά, θα ήθελα να εξεταστεί η περίπτωση του Δήμου Χαϊδαρίου, όπου εδώ και μερικούς μήνες έχει υλοποιήσει, σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ, το πιλοτικό πρόγραμμα smart bus, στο οποίο οι κάτοικοι κάνουν κράτηση θέσης σε άμεσο χρόνο, μέσω της εφαρμογής από κινητό τηλέφωνο. -www.cnn.gr/ellada/story/284390/oasa-xiliades-online-kratiseis-theseon-se-leoforeia-meso-toy-smartbus

Δημήτρης Καλαμπούκας

Με τους εργαζόμενους, τους κατοίκους, για τα παιδιά!

Όχι στον παροπλισμό του Παίδων Πεντέλης!

Μετά από ένα κρεσέντο ασυνεννοησίας, παλινωδιών, υποχωρήσεων και υπαναχωρήσεων, στη διάρκεια του οποίου, ψεύδονταν επί ημέρες και αλληλοαναιρούνταν, εκτιθέμενοι ανεπανόρθωτα στην κοινή γνώμη, ο Υπουργός Υγείας, η Υφυπουργός και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η κυβέρνηση προχώρησε τελικά στις 12 Ιανουαρίου στην αναστολή των εφημεριών στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Ακόμη και σήμερα Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, ημέρα απεργίας, παρά τα όσα «στοιχεία» δίνουν «οι τηλεοράσεις», στην Πεντέλη διενεργήθηκαν 350 εμβολιασμοί, οι περισσότεροι από κάθε άλλο νοσοκομείο αναλογικά με τη δυναμικότητά του. Κανείς δεν επιζητεί τη σύγκρουση, οι εργαζόμενοι ζητούν να δουλέψουν! Αλλά η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας, επιμένει να θέλει να αχρηστεύσει ένα έμπειρο επιστημονικό προσωπικό και να το παροπλίσει. Η ενέργεια αυτή αφήνει χωρίς παιδιατρική κάλυψη χιλιάδες παιδιά που κατοικούν στα Βόρεια προάστεια και την ευρύτερη περιοχή και δημιουργεί μεγάλη ανησυχία για το μέλλον του νοσοκομείου, δεδομένων και των αντιλήψεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την τύχη του Ε.Σ.Υ... Μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης – την οποία προκάλεσε η αντιδημοκρατική προσφυγή του Υπουργού Υγείας- να κρίνει παράνομη και καταχρηστική την απεργιακή κινητοποίηση του Σωματείου και των εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης, αυξάνει κατακόρυφα η ανησυχία για το μέλλον του μοναδικού παιδιατρικού νοσοκομείου της περιοχής. Συρρικνώνουν, συρρικνώνουν, συρρικνώνουν... Κάποια στιγμή, δεν νοείται να περνάνε όλα αδιαμαρτύρητα. Ακόμη και μια τοπική δημοτική Κίνηση, όπως η «ΔΡΑΣΗ», οφείλει να ενώσει τη φωνή της, όχι με τους κάθε λογής πολιτικάντηδες, που -ευκαιρίας δοθείσης- ξεπηδούν από παντού για να επωφεληθούν από την αγανάκτηση των πολιτών και να αναβαπτίσουν τον «προοδευτισμό» τους, αλλά με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, τους απλούς ανθρώπους - κατοίκους της περιοχής και κυρίως με τα παιδιά των οποίων πλήττεται ανεπανόρθωτα το δικαίωμα στη Δωρεάν Υγεία. Ζητάμε: - Να συνεχισθεί η συμμετοχή του νοσοκομείου στο πρόγραμμα εφημεριών του Λεκανοπεδίου Αττικής, ώστε να εξασφαλιστεί η εξυπηρέτηση των παιδιών που έχουν ή θα έχουν ανάγκη από υπηρεσίες υγείας, χωρίς αυτά να χρειαστεί να καταφύγουν στη «φροντίδα» του ιδιωτικού τομέα. - Να συνεχισθεί η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου με ενδεχόμενη αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών στο μέτρο των δυνατοτήτων του. - Να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο των Βριλησσίων, και να σταθεί με απόφασή του, κοντά στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, - Να σταματήσει η υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Το δικαίωμα σε Δωρεάν και Αξιοπρεπή Υγεία, για κάθε Έλληνα πολίτη, είναι αδιαπραγμάτευτο. Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων Δράση για μια Άλλη Πόλη

ΣΧΕΤΙΚΑ: Συμβαίνουν και αλλού
ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
    13 Ιανουαρίου 2022, 22:12

    Μια απεργία σε ένα Νοσοκομείο Παίδων δεν γίνεται για ψύλλου πήδημα.!Δεν το συνηθίζουν. Η κήρυξή της σημαίνει ότι οι λειτουργοί της υγείας, με τις γνωστές σε όλους μας απαράδεκτες ελλείψεις σε έμψυχη στελέχωση και υλικό, έχουν φτάσει στο απροχώρητο! Τόσο οι δημοτικές αρχές των όμορων δήμων όσο και όλοι οι πολίτες τους, οφείλουν να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο. Η υγεία και κυρίως των παιδιών μας, του υποσχόμενου "αύριο", πάν' απ' όλα!

Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Βαδίζοντας προς το μέλλον επιστρέφουμε στο παρελθόν. Έτσι σιγά σιγά - ανυποψίαστα - Ανταμωνόμαστε.

ΧΡΉΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΎΣΙΟΣ
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter