Σχόλια
Ελληνοτουρκικά: Η αφύπνιση του λαϊκού παράγοντα παραμένει κεντρικό ζητούμενο
23/6/2022

Οι παρατηρήσεις για τη Ρωσία και το Αιγαίο, είναι ενδιαφέρουσες. Καταδίκασε όμως ποτέ η Ρωσία το casus belli για τα 12 μίλια; Αναγνωρίζει ελληνικό εναέριο χώρο πέρα από τα 6 μίλια από τις ακτές μας; Αν σε αυτά τα δύο κρίσιμα σημεία συντάσσεται ΚΑΙ η Ρωσία με την Τουρκία και με τη Δύση, μήπως αξίζει να ξαναδούμε τι συμφέρει πραγματικά τη χώρα μας και τι όχι; Η Ρωσία όντως δεν θέλει (κι άλλο) πόλεμο, που θα έκλεινε το Αιγαίο και τα Στενά. Τη συμφέρει όμως να μένουν ανοικτά όλα τα ελληνοτουρκικά, ώστε να μην υπάρξει ποτέ ούτε μερική επέκταση χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, που θα περιόριζε τα σημερινά διεθνή ύδατα προς όφελος της χώρας μας. Επιπλέον, φαίνεται να θεωρεί ότι τα ανοικτά θέματα των δύο χωρών αποδυναμώνουν το ΝΑΤΟ και ενισχύουν την ίδια.

Γιάννης Παρασκευόπουλος
Ελληνοτουρκικά: Η αφύπνιση του λαϊκού παράγοντα παραμένει κεντρικό ζητούμενο
19/6/2022

Σκέφτομαι τους αιγαιοπελαγίτες και αιγαιοπελαγίτισσες. Τους πιο παλιά πλασμένους Έλληνες στον τόπο τους!

Μπαμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Αγιά Μαρίνα
12/6/2022

Πάλι καλά που βρέθηκε σε κάτι να χρησιμεύουν οι φυλλάδες!

Μπαμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Lyubov
18/5/2022

Ο καλλιεργημένος ανθρωπισμός δίνει τις εξετάσεις του την στιγμή του αβάστακτου πόνου! Και ας θυμόμαστε: Η κάρτα της δωρεάς οργάνων να συντροφεύει πάντα την αστυνομική μας ταυτότητα στην ίδια θήκη...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Συλλυπητήρια στον Αργύρη Ντινόπουλο
3/5/2022

Συλληπητήρια στην οικογένεια του Αργύρη Ντινόπουλου. Η μητέρα του σφράγισε με την αξιοπρέπεια της μια ολόκληρη γενιά μαθητών και μαθητριών στα Βριλήσσια. Να ζήσουν να θυμούνται πάντα το παλικάρι τους με αγάπη.

Μαριάννα Χρυσικάκου

Καταρρέει το σενάριο ΒΙΠΕ Γέρακα για τα απορριμματοφόρα του Δήμου Βριλησσίων

Σε αδιέξοδο οι τακτικισμοί του κ. Μανιατογιάννη

Έχουμε αναδείξει την τελευταία εβδομάδα, μόνη η ΔΡΑΣΗ απέναντι στη σιωπή όλων, το προκλητικά ασύμφορο της επιλογής της δημοτικής αρχής σε ό,τι αφορά τη μίσθωση ακατάλληλων οικοπέδων στη βιομηχανική Περιοχή Γέρακα σε εξωφρενική τιμή, για την μεταφορά των απορριμματοφόρων του δήμου. Επισημάναμε την προχειρότητα με την οποία διευθέτησε η Οικονομική Επιτροπή το ζήτημα, ψηφίζοντας χωρίς κανείς να έχει δει τοπογραφικό, μιλώντας για όμορα οικόπεδα που δεν είναι όμορα, αλλά μεσολαβεί μεταξύ τους ένα ρέμα (!), με δημοτικούς συμβούλους (προς δόξαν της κυβερνησιμότητας, που έχει αποκλείσει τη ΔΡΑΣΗ), που δεν γνώριζαν τι ψήφισαν. Ζητήσαμε τη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου για όλα αυτά, αλλά η διοίκηση δεν συμπεριέλαβε το ζήτημα στα θέματα της σημερινής συνεδρίασης. Και έχουμε συχνά επισημάνει την αδιέξοδη πολυετή αδράνεια και την μικροπολιτική οπτική των δημοτικών διοικήσεων των Βριλησσίων, που δεν κατάφεραν ποτέ να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να λυθεί σοβαρά το ζήτημα του αμαξοστασίου –και όχι μόνο- εντός του Δήμου μας. Τώρα αποκαλύπτεται το δεύτερο, ακόμη πιο προκλητικό δείγμα προχειρότητας των αξιωματούχων της δημοτικής αρχής Βριλησσίων. Ο κ. Μανιατογιάννης υλοποιεί τη μεταφορά των απορριμματοφόρων του Δήμου μας στον Γέρακα, χωρίς να έχει ενημερώσει τον ομόλογό του δήμαρχο Παλλήνης, τον ίδιο δήμαρχο που είχε προσκαλέσει στη συνεδρίαση του Μαΐου του 2020 για να κατακεραυνώσει τους «αντιπάλους του», όταν ανέφεραν τη βιομηχανική περιοχή Γέρακα ως δυνατή επιλογή για τα απορριμματοφόρα μας. Εχθές, Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, ο δήμαρχος Παλλήνης κ. Ζούτσος συγκάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης, με μοναδικό θέμα την «πρωτοφανή και αήθη προσπάθεια εξαπάτησής του» από τον κ. Μανιατογιάννη και το δημοτικό συμβούλιο των Βριλησσίων, οι οποίοι εν αγνοία του, «αντισυμβατικά και δόλια», επιδίωξαν να μεταφέρουν τα απορριμματοφόρα τους στον Γέρακα, θεωρώντας τους δημότες του «πολίτες Β’ κατηγορίας». Σύσσωμο το Δ.Σ. Παλλήνης αποφάσισε «να μην επιτρέψει, με κάθε μέσο, την εγκατάσταση αμαξοστασίου των Βριλησσίων στη ΒΙΠΕ Γέρακα», κινητοποιώντας και τους δημότες αν χρειαστεί! (Δεν αναφερόμαστε καν στα σκωπτικά μειδιάματα των δημοτικών συμβούλων της Παλλήνης για το ύψος του ενοικίου που αποφάσισε να καταβάλει ο Δήμος Βριλησσίων, ενδεικτικά, κάποιος ανέφερε ότι με τόσο υψηλό ενοίκιο τα Βριλήσσια μάλλον «προσπάθησαν να δελεάσουν» τους ιδιοκτήτες… ) Αντιλαμβάνεται κανείς, σε ποια κατάσταση έχει περιέλθει ο Δήμος μας, σχεδόν δύο χρόνια μετά την ειλημμένη απόφαση απομάκρυνσης των απορριμματοφόρων από την Ναυτική Βάση. Και πόσο, στην πραγματικότητα, βρισκόμαστε για ακόμη μια φορά, στο σημείο μηδέν. Με μικροκόλπα και πονηριές, πολιτική δεν γίνεται. Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη

ΣΧΕΤΙΚΑ: Δημοτικό Συμβούλιο
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Μπροστά στη ράχη της Σέριφος, όταν ανεβαίνει ο ήλιος, τα πυροβόλα όλων των μεγάλων κοσμοθεωριών παθαίνουν αφλογιστία. Ο νους ξεπερνιέται από μερικά κύματα και λίγες πέτρες - κάτι παράλογο ίσως, παρ' όλα αυτά ικανό να φέρνει τον άνθρωπο στις πραγματικές του διαστάσεις. Επειδή, τι άλλο θα του ήτανε πιο χρήσιμο για να ζήσει; Αν του αρέσει να ξεκινά λάθος, είναι γιατί δεν θέλει ν' ακούσει. Ερήμην του το Αιγαίο λέει και ξαναλέει, εδώ και χιλιάδες χρόνια, με το στόμα του φλοίσβου, σ' ένα μήκος ακτών απέραντο: αυτός είσαι!

Οδυσσέας Ελύτης, Εν Λευκώ
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter