Σχόλια
Ελληνοτουρκικά: Η αφύπνιση του λαϊκού παράγοντα παραμένει κεντρικό ζητούμενο
23/6/2022

Οι παρατηρήσεις για τη Ρωσία και το Αιγαίο, είναι ενδιαφέρουσες. Καταδίκασε όμως ποτέ η Ρωσία το casus belli για τα 12 μίλια; Αναγνωρίζει ελληνικό εναέριο χώρο πέρα από τα 6 μίλια από τις ακτές μας; Αν σε αυτά τα δύο κρίσιμα σημεία συντάσσεται ΚΑΙ η Ρωσία με την Τουρκία και με τη Δύση, μήπως αξίζει να ξαναδούμε τι συμφέρει πραγματικά τη χώρα μας και τι όχι; Η Ρωσία όντως δεν θέλει (κι άλλο) πόλεμο, που θα έκλεινε το Αιγαίο και τα Στενά. Τη συμφέρει όμως να μένουν ανοικτά όλα τα ελληνοτουρκικά, ώστε να μην υπάρξει ποτέ ούτε μερική επέκταση χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, που θα περιόριζε τα σημερινά διεθνή ύδατα προς όφελος της χώρας μας. Επιπλέον, φαίνεται να θεωρεί ότι τα ανοικτά θέματα των δύο χωρών αποδυναμώνουν το ΝΑΤΟ και ενισχύουν την ίδια.

Γιάννης Παρασκευόπουλος
Ελληνοτουρκικά: Η αφύπνιση του λαϊκού παράγοντα παραμένει κεντρικό ζητούμενο
19/6/2022

Σκέφτομαι τους αιγαιοπελαγίτες και αιγαιοπελαγίτισσες. Τους πιο παλιά πλασμένους Έλληνες στον τόπο τους!

Μπαμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Αγιά Μαρίνα
12/6/2022

Πάλι καλά που βρέθηκε σε κάτι να χρησιμεύουν οι φυλλάδες!

Μπαμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Lyubov
18/5/2022

Ο καλλιεργημένος ανθρωπισμός δίνει τις εξετάσεις του την στιγμή του αβάστακτου πόνου! Και ας θυμόμαστε: Η κάρτα της δωρεάς οργάνων να συντροφεύει πάντα την αστυνομική μας ταυτότητα στην ίδια θήκη...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Συλλυπητήρια στον Αργύρη Ντινόπουλο
3/5/2022

Συλληπητήρια στην οικογένεια του Αργύρη Ντινόπουλου. Η μητέρα του σφράγισε με την αξιοπρέπεια της μια ολόκληρη γενιά μαθητών και μαθητριών στα Βριλήσσια. Να ζήσουν να θυμούνται πάντα το παλικάρι τους με αγάπη.

Μαριάννα Χρυσικάκου

25η Μαρτίου: Μια ιδιαίτερη επέτειος…

Το συντονιστικό της ΔΡΑΣΗΣ για την 25η Μαρτίου

H Επανάσταση του 1821 αποτελεί την σπουδαιότερη από τις συλλογικές απελευθερωτικές δράσεις της νεότερης ιστορίας μας, κομβικό σταθμό στη μακρά διαδρομή και περιπέτεια του Ελληνικού Έθνους και αφετηρία νέων αγώνων για γεωγραφική, πολιτική και οικονομική σταθεροποίηση, για δημοκρατία, ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία. Η φετινή επέτειος, εν μέσω παγκόσμιας θύελλας, έχει ξεχωριστή σημασία. Μπροστά στα μάτια μας ισορροπίες και όρια ανατρέπονται. Πυροδοτούνται κάθε είδους εξελίξεις. Ο πόλεμος αλλάζει τα πάντα. Ωθεί σε νέες επιλογές και εκτιμήσεις, αλλά αυτό δεν συνάδει με την αμεριμνησία μιας μεσοστρωματικής κατάστασης που απωθείται από οτιδήποτε της προκαλεί «δημόσιες» ανησυχίες. Στην Ουκρανία η πεποίθηση ότι τα Έθνη σχόλασαν, δοκιμάζεται. Οι συλλογικότητες δεν έχουν ξοφλήσει. Ακόμη περισσότερο δοκιμάζεται ο εφησυχασμένος λόγος, τα περί της σωτήριας τεχνολογίας και του λαμπρού αύριο που έρχεται. Δεν οδηγούμαστε σε μια χαρούμενη παγκοσμιοποίηση, όπου όλα είναι «διασύνδεση» και όλοι «πολίτες του κόσμου». Η εξέλιξη περιλαμβάνει άγριες συγκρούσεις. Και η ολιγωρία σ’ ένα περιβάλλον όπου οι συγκρούσεις και οι πόλεμοι ανακαλούνται στην ημερήσια διάταξη, θα πληρωθούν ακριβά. Και στην Ουκρανία και στους προμαχώνες του Αιγαίου, στην Κύπρο και το Καστελόριζο... Γι’ αυτό, μη γελιόμαστε. Το ζητούμενο της εθνικής επιβίωσης παραμένει στο επίκεντρο κάθε σχεδίου κοινωνικής αλλαγής. Για να ξεκλειδωθούν δυνατότητες και απελευθερωτικές προοπτικές. Η δικαίωση της ιστορικής παρουσίας του ελληνικού λαού θα απαιτήσει και πάλι θυσίες και νέους προσωπικούς και συλλογικούς αγώνες. Σε κάθε πεδίο. Που πρέπει να δοθούν. Για να παραμείνουμε στη «σωστή πλευρά της Ιστορίας». Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη Εικόνα: Μουσείο Μπενάκη

ΣΧΕΤΙΚΑ: Συμβαίνουν και αλλού
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Μπροστά στη ράχη της Σέριφος, όταν ανεβαίνει ο ήλιος, τα πυροβόλα όλων των μεγάλων κοσμοθεωριών παθαίνουν αφλογιστία. Ο νους ξεπερνιέται από μερικά κύματα και λίγες πέτρες - κάτι παράλογο ίσως, παρ' όλα αυτά ικανό να φέρνει τον άνθρωπο στις πραγματικές του διαστάσεις. Επειδή, τι άλλο θα του ήτανε πιο χρήσιμο για να ζήσει; Αν του αρέσει να ξεκινά λάθος, είναι γιατί δεν θέλει ν' ακούσει. Ερήμην του το Αιγαίο λέει και ξαναλέει, εδώ και χιλιάδες χρόνια, με το στόμα του φλοίσβου, σ' ένα μήκος ακτών απέραντο: αυτός είσαι!

Οδυσσέας Ελύτης, Εν Λευκώ
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter