Σχόλια
Ελληνοτουρκικά: Η αφύπνιση του λαϊκού παράγοντα παραμένει κεντρικό ζητούμενο
23/6/2022

Οι παρατηρήσεις για τη Ρωσία και το Αιγαίο, είναι ενδιαφέρουσες. Καταδίκασε όμως ποτέ η Ρωσία το casus belli για τα 12 μίλια; Αναγνωρίζει ελληνικό εναέριο χώρο πέρα από τα 6 μίλια από τις ακτές μας; Αν σε αυτά τα δύο κρίσιμα σημεία συντάσσεται ΚΑΙ η Ρωσία με την Τουρκία και με τη Δύση, μήπως αξίζει να ξαναδούμε τι συμφέρει πραγματικά τη χώρα μας και τι όχι; Η Ρωσία όντως δεν θέλει (κι άλλο) πόλεμο, που θα έκλεινε το Αιγαίο και τα Στενά. Τη συμφέρει όμως να μένουν ανοικτά όλα τα ελληνοτουρκικά, ώστε να μην υπάρξει ποτέ ούτε μερική επέκταση χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, που θα περιόριζε τα σημερινά διεθνή ύδατα προς όφελος της χώρας μας. Επιπλέον, φαίνεται να θεωρεί ότι τα ανοικτά θέματα των δύο χωρών αποδυναμώνουν το ΝΑΤΟ και ενισχύουν την ίδια.

Γιάννης Παρασκευόπουλος
Ελληνοτουρκικά: Η αφύπνιση του λαϊκού παράγοντα παραμένει κεντρικό ζητούμενο
19/6/2022

Σκέφτομαι τους αιγαιοπελαγίτες και αιγαιοπελαγίτισσες. Τους πιο παλιά πλασμένους Έλληνες στον τόπο τους!

Μπαμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Αγιά Μαρίνα
12/6/2022

Πάλι καλά που βρέθηκε σε κάτι να χρησιμεύουν οι φυλλάδες!

Μπαμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Lyubov
18/5/2022

Ο καλλιεργημένος ανθρωπισμός δίνει τις εξετάσεις του την στιγμή του αβάστακτου πόνου! Και ας θυμόμαστε: Η κάρτα της δωρεάς οργάνων να συντροφεύει πάντα την αστυνομική μας ταυτότητα στην ίδια θήκη...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Συλλυπητήρια στον Αργύρη Ντινόπουλο
3/5/2022

Συλληπητήρια στην οικογένεια του Αργύρη Ντινόπουλου. Η μητέρα του σφράγισε με την αξιοπρέπεια της μια ολόκληρη γενιά μαθητών και μαθητριών στα Βριλήσσια. Να ζήσουν να θυμούνται πάντα το παλικάρι τους με αγάπη.

Μαριάννα Χρυσικάκου

Όλα είναι πλέον αποδεκτά; Όλα;

Ένα σχόλιο με αφορμή τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης

Η συνεχής, επί χρόνια, υποτίμηση του φοιτητικού κινήματος, (από τους πάντες, και από τους άμεσα ενδιαφερόμενους), οδήγησε στο να επικρατήσει στην κοινωνία η «δεξιά» κριτική για τα πανεπιστήμια. Η συντηρητική οπτική είναι πλέον ευρέως διαδεδομένη. Κανείς πλέον δεν ανέχεται τις παρατάξεις. «Τι δουλειά έχουν τα κόμματα στα Πανεπιστήμια»; Θα έρθουν οι εξ’ Αμερικής σύμβουλοι να τα τακτοποιήσουν, σχεδιάζει ο πρωθυπουργός. Σαν να βρισκόμαστε στις αρχές του ’70. Χούντα και απάθεια. Απο-πολιτικοποίηση. Και σιωπή για όλα. Μια κυβέρνηση που σκληραίνει και εκτρέπεται. Μια αντιπολίτευση που ό,τι πιάνει στο στόμα της το αδρανοποιεί, απαλλοτριώνοντας κάθε κριτική, (είτε γιατί η ίδια δεν την εννοεί, είτε γιατί κανείς δεν την πιστεύει). Και ένα κίνημα που αδυνατεί, ακόμη και μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, να βρει μια στάση. Όλα «αβρόχοις ποσίν». Κανείς δεν βλέπει τα σημάδια. Κανείς δεν μιλά. Κανείς δεν ασκεί πολιτική. Κατά την κυβέρνηση, ο θρίαμβος του συντηρητικού καθωσπρεπισμού είναι ώρα να «πληρωθεί». Το φοιτητικό κίνημα πρέπει να συντριβεί. Ό,τι συλλογικό έχει απομείνει. Πόσο μακριά είναι άραγε τώρα και η κατάργηση του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι; Υπερβολές; Η αστική δημοκρατία δεν είναι κάτι αυτονόητο. Δεν λειτουργεί από μόνη της. Υποστηρίζεται. Το ξεθεμελίωμά της οδηγεί στον φασισμό. Δεν είναι η πρώτη φορά. Το γνωρίζουμε. Και δεν γίνεται μόνον εδώ. Αλλά ποιος το θυμάται; Άραγε, αν οι φοιτητικές παρατάξεις είναι κάτι ξεπερασμένο, τότε τα κόμματα στη Βουλή τι χρειάζονται; Και γιατί να μην μπαίνει και στο κοινοβούλιο η αστυνομία; Με τρόπο «αόρατο», συναινετικό, ο χαφιεδισμός και η αστυνομοκρατία επιστρέφουν στα Πανεπιστήμια. Και στη ζωή μας. Στις αίθουσες θα γίνεται μάθημα, στους διαδρόμους θα κυκλοφορούν ασφαλίτες. Με τους καθηγητές, να πρέπει να δίνουν και ονόματα στην αρμόδια διεύθυνση... Οι εικόνες των ημερών από τη Θεσσαλονίκη αποτελούν σύμπτωμα βαρβαρότητας ηθών. Αλλά και επικίνδυνη εκτροπή που πρέπει να αποτραπεί. Στους κάθε είδους ζηλωτές των ταγμάτων Αζόφ, η κοινωνία οφείλει μια απάντηση. Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη φωτ. Chris Avramidis – Twitter, Συνέντευξη τύπου φοιτητών μπροστά σε ΜΑΤ και αύρα, 27 – 05 -2022

ΣΧΕΤΙΚΑ: Συμβαίνουν και αλλού
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Μπροστά στη ράχη της Σέριφος, όταν ανεβαίνει ο ήλιος, τα πυροβόλα όλων των μεγάλων κοσμοθεωριών παθαίνουν αφλογιστία. Ο νους ξεπερνιέται από μερικά κύματα και λίγες πέτρες - κάτι παράλογο ίσως, παρ' όλα αυτά ικανό να φέρνει τον άνθρωπο στις πραγματικές του διαστάσεις. Επειδή, τι άλλο θα του ήτανε πιο χρήσιμο για να ζήσει; Αν του αρέσει να ξεκινά λάθος, είναι γιατί δεν θέλει ν' ακούσει. Ερήμην του το Αιγαίο λέει και ξαναλέει, εδώ και χιλιάδες χρόνια, με το στόμα του φλοίσβου, σ' ένα μήκος ακτών απέραντο: αυτός είσαι!

Οδυσσέας Ελύτης, Εν Λευκώ
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter