Σχόλια
Ελληνοτουρκικά: Η αφύπνιση του λαϊκού παράγοντα παραμένει κεντρικό ζητούμενο
23/6/2022

Οι παρατηρήσεις για τη Ρωσία και το Αιγαίο, είναι ενδιαφέρουσες. Καταδίκασε όμως ποτέ η Ρωσία το casus belli για τα 12 μίλια; Αναγνωρίζει ελληνικό εναέριο χώρο πέρα από τα 6 μίλια από τις ακτές μας; Αν σε αυτά τα δύο κρίσιμα σημεία συντάσσεται ΚΑΙ η Ρωσία με την Τουρκία και με τη Δύση, μήπως αξίζει να ξαναδούμε τι συμφέρει πραγματικά τη χώρα μας και τι όχι; Η Ρωσία όντως δεν θέλει (κι άλλο) πόλεμο, που θα έκλεινε το Αιγαίο και τα Στενά. Τη συμφέρει όμως να μένουν ανοικτά όλα τα ελληνοτουρκικά, ώστε να μην υπάρξει ποτέ ούτε μερική επέκταση χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, που θα περιόριζε τα σημερινά διεθνή ύδατα προς όφελος της χώρας μας. Επιπλέον, φαίνεται να θεωρεί ότι τα ανοικτά θέματα των δύο χωρών αποδυναμώνουν το ΝΑΤΟ και ενισχύουν την ίδια.

Γιάννης Παρασκευόπουλος
Ελληνοτουρκικά: Η αφύπνιση του λαϊκού παράγοντα παραμένει κεντρικό ζητούμενο
19/6/2022

Σκέφτομαι τους αιγαιοπελαγίτες και αιγαιοπελαγίτισσες. Τους πιο παλιά πλασμένους Έλληνες στον τόπο τους!

Μπαμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Αγιά Μαρίνα
12/6/2022

Πάλι καλά που βρέθηκε σε κάτι να χρησιμεύουν οι φυλλάδες!

Μπαμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Lyubov
18/5/2022

Ο καλλιεργημένος ανθρωπισμός δίνει τις εξετάσεις του την στιγμή του αβάστακτου πόνου! Και ας θυμόμαστε: Η κάρτα της δωρεάς οργάνων να συντροφεύει πάντα την αστυνομική μας ταυτότητα στην ίδια θήκη...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Συλλυπητήρια στον Αργύρη Ντινόπουλο
3/5/2022

Συλληπητήρια στην οικογένεια του Αργύρη Ντινόπουλου. Η μητέρα του σφράγισε με την αξιοπρέπεια της μια ολόκληρη γενιά μαθητών και μαθητριών στα Βριλήσσια. Να ζήσουν να θυμούνται πάντα το παλικάρι τους με αγάπη.

Μαριάννα Χρυσικάκου

Η «Δράση για μια Άλλη Πόλη» θα είναι παρούσα ΚΑΙ στις εκλογές (vid)

Η συζήτηση με τους εργαζόμενους, η κατάσταση στην Ναυτική Βάση και ...

Στο «Συμβαίνει Τώρα», με τον Βασίλη Καραβάκο μίλησε ο επικεφαλής της «Δράση για μια Άλλη Πόλη» στο Δήμο Βριλησσίων Γιάννης Τσούτσιας. Στο επίκεντρο της συζήτησης η πρόσφατη συζήτηση της Κίνησης με τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα, τα συμπεράσματα από αυτήν, η κατάσταση με την παραμονή του αμαξοστασίου στο χώρο της Ναυτικής Βάσης καθώς και η πορεία προς τις δημοτικές εκλογές του 2023. «... Ο τρόπος που εμείς βλέπουμε την αυτοδιοίκηση δεν εξαρτάται άμεσα από τις εκλογές. Η ΔΡΑΣΗ δεν είναι ένα σχήμα που δημιουργήθηκε εξαιτίας των εκλογών και μετά, όπως πολλά άλλα, θα εξαφανιστεί. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Παλεύοντας για πέντε πράγματα. Υπάρχουμε για να δίνουμε έναν αγώνα για ορισμένα ζητήματα, δεν υπάρχουμε για να πάρουμε καρέκλα. Τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το χειρότερο. Σήμερα να συνεργαστείς με ποιόν; Να δεις το ζήτημα της πολιτικής πώς; Ως ένα παιχνίδι επικοινωνιακότητας, όπως άλλοι, ως ένα παιχνίδι συνδεδεμένο μόνο με τις εκλογές και το μοίρασμα θέσεων; Σήμερα είναι αναγκαία άλλα πράγματα, να ανοίξουμε διαύλους επικοινωνίας μέσα στην κοινότητα, με ανθρώπους και συλλογικότητες που αισθάνονται την ανάγκη και κάνουν κάτι στον δημόσιο χώρο, έξω από τον εαυτό τους και το «σπίτι» τους. Αυτό είναι το δικό μας στοίχημα. Να βρούμε με όλους αυτούς έναν τρόπο επικοινωνίας. Διότι το να ανοίξουμε συζητήσεις με το επικοινωνιακό σύστημα, την κάθε κομματική εντολή και ιδέα και το κάθε «νέο» πρόσωπο, με όλο αυτό το κομμάτι του συστημισμού που ζούμε, δεν μας αφορά. Και δεν μπορούμε να βρούμε επαφή, και δεν έχουμε και καμία διάθεση να το κάνουμε. Η επικοινωνία πρέπει να αφορά την τοπική κοινωνία, τους πραγματικούς δημότες, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό, είναι το μόνο γόνιμο αυτή την περίοδο». Δείτε εδώ την συζήτηση:

ΣΧΕΤΙΚΑ: Συμβαίνουν στην πόλη μας
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Μπροστά στη ράχη της Σέριφος, όταν ανεβαίνει ο ήλιος, τα πυροβόλα όλων των μεγάλων κοσμοθεωριών παθαίνουν αφλογιστία. Ο νους ξεπερνιέται από μερικά κύματα και λίγες πέτρες - κάτι παράλογο ίσως, παρ' όλα αυτά ικανό να φέρνει τον άνθρωπο στις πραγματικές του διαστάσεις. Επειδή, τι άλλο θα του ήτανε πιο χρήσιμο για να ζήσει; Αν του αρέσει να ξεκινά λάθος, είναι γιατί δεν θέλει ν' ακούσει. Ερήμην του το Αιγαίο λέει και ξαναλέει, εδώ και χιλιάδες χρόνια, με το στόμα του φλοίσβου, σ' ένα μήκος ακτών απέραντο: αυτός είσαι!

Οδυσσέας Ελύτης, Εν Λευκώ
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter