Σχόλια
Γιάννης Τσούτσιας στην εκδήλωση της ΔΡΑΣΗΣ: «Παρόλα αυτά, πάμε!»
13/2/2023

Η αλήθεια ΟΛΗ!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Εξ Αίματος
9/2/2023

Μετα-Δημοκρατία!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Περί βιβλιοθηκών ο λόγος...
7/2/2023

Ή μπορούμε εμείς οι δημότες να εκμεταλλευτούμε το Άρθρο 6 του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου. Ξεκινήστε αυτή την Κυριακή στο ΤΥΠΕΤ τη συλλογή υπογραφών, θα είμαι εκεί να υπογράψω.

Δημήτρης Καλαμπούκας
Για ένα αναγνωστήριο!
7/2/2023

Κε Μπάμπη, όμορφα λόγια, όπως και εκείνα στο πρόσφατο άρθρο της κας Μάρη («Περί βιβλιοθηκών ο λόγος»). Τα είπε και ο κος Κρητικός στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου τον Δεκέμβριο του 2021 (το θυμάται κανείς;). Λόγια, λόγια, λόγια… Η μόνη λύση είναι να εκμεταλλευτούμε το Άρθρο 6 του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου. Ξεκινήστε αυτή την Κυριακή στο ΤΥΠΕΤ τη συλλογή υπογραφών, θα είμαι εκεί να υπογράψω. ----Άρθρο 6 "Δημοσιότητα των συνεδριάσεων. Αναφορές - Προτάσεις - Πληροφόρηση Πολιτών " : Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ' αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη.---

Δημήτρης Καλαμπούκας
Μακριά
26/1/2023

...Και με τα μάτια κλειστά ή ανοιχτά και το φως σβηστό η αναμμένο στα πέρατα του νου!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ευαγγελάτος

Καυγάδες περί την καρέκλα

Βριλήσσια: Πρόωρο προεκλογικό σκηνικό

Με αφορμή κάποια τοπικά μικρογεγονότα: Όταν η πολιτική εκπίπτει σε διαμάχη για την νομή της εξουσίας, όλα μοιάζουν δυνατά. Ακόμη και τα πιο ευφάνταστα ή/και απωθητικά σενάρια, αφού εκτός της επικράτησης, τίποτε άλλο δεν μετράει. Ούτε ο λόγος, ούτε οι δεσμεύσεις, ούτε οι θέσεις, ούτε η πολιτική στάση: Οι διαφορές υποβιβάζονται να αφορούν μόνο στο περιτύλιγμα. Στο πλαίσιο αυτό παρακολουθούμε επί χρόνια στελέχη της τοπικής κοινωνίας να αλληλοκατηγορούνται, εγκλωβίζοντας στις διαμάχες τους και το δημοτικό συμβούλιο. Οι ίδιοι βέβαια, επιχειρούν αναδιατάξεις με στόχο τις επόμενες εκλογές. Το πρωί τσακώνονται, το βράδυ όλοι μαζί. Η εξουσία ως συγκολλητικό. Θα απομείνουν οι ενστάσεις τους για το ποιος έκατσε πιο κοντά στον κ. Άδωνη Γεωργιάδη. Αντιστοίχως, κάποιοι άλλοι τοπικοί παράγοντες, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ως «ανεξάρτητοι» πριν τις εκλογές και μετά εμφανίζονται υποψήφιοι σε εσωκομματικές διαδικασίες. Στελέχη τριών διαφορετικών δημοτικών παρατάξεων συνυπάρχουν στην Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ Βριλησσίων! Το ίδιο και ο δήμαρχος, που από ανεξάρτητος, υπερκομματικός και «Κίνηση Δημοτών», τώρα αναζητά θέση στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Εκπλήσσεται κανείς; Όχι! Οι μεταμφιέσεις είναι αναμενόμενες, προβλέψιμες και εύπεπτες. Διότι ουσιαστικές διαφορές δεν υπάρχουν, το έχει δείξει η τοπική εμπειρία. «Όλοι γνωρίζαμε, ότι, κατά βάθος, ο δήμαρχος ήταν ΠΑΣΟΚ!». Και τώρα όλοι γνωρίζουν ότι σε περίπτωση αποχώρησής του, 6 δημοτικοί σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης είναι έτοιμοι να τον διαδεχτούν! Στα πολιτικά «όλοι μαζί», στα τοπικά «όλοι εναντίων όλων». Έτσι προχωράει το πράγμα. Νέου τύπου διαμάχες θα τροφοδοτήσουν τις υπάρχουσες. Και τα πρώτα θέματα του τοπικού Τύπου. Και το ενδιαφέρον του «κοινού». Και τι σχέση έχουν αυτά με τα ζητήματα της καθημερινότητας και της πόλης; Με την προοπτική; Αμετροεπείς φιλοδοξίες, χαμηλών δυνατοτήτων πολιτικό προσωπικό, δημότες απόμακροι: Η συνταγή διάλυσης της Αυτοδιοίκησης και της Πολιτικής. Φαινόμενο γνωστό και από την κεντρική σκηνή. Μια σούπα που όλο ανακατεύεται και όλο η ίδια μένει. Προς τι λοιπόν τόση φασαρία; Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη

ΣΧΕΤΙΚΑ: Δημοτικό Συμβούλιο
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Τὸ χάραμα ἐπῆρα / τοῦ Ἥλιου το δρόμο, κρεμῶντας τὴ λύρα / τὴ δίκαιη στὸν ὦμο,— κι ἀπ’ ὅπου χαράζει / ὼς ὅπου βυθά, τὰ μάτια μου δὲν εἶδαν τόπον ἐνδοξότερον ἀπὸ τοῦτο τὸ ἁλωνάκι.

Απόσπασμα από τους «Ελευθέρους Πολιορκημένους» του Διονύσιου Σολωμού
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter