Σχόλια
Γιάννης Τσούτσιας στην εκδήλωση της ΔΡΑΣΗΣ: «Παρόλα αυτά, πάμε!»
13/2/2023

Η αλήθεια ΟΛΗ!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Εξ Αίματος
9/2/2023

Μετα-Δημοκρατία!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Περί βιβλιοθηκών ο λόγος...
7/2/2023

Ή μπορούμε εμείς οι δημότες να εκμεταλλευτούμε το Άρθρο 6 του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου. Ξεκινήστε αυτή την Κυριακή στο ΤΥΠΕΤ τη συλλογή υπογραφών, θα είμαι εκεί να υπογράψω.

Δημήτρης Καλαμπούκας
Για ένα αναγνωστήριο!
7/2/2023

Κε Μπάμπη, όμορφα λόγια, όπως και εκείνα στο πρόσφατο άρθρο της κας Μάρη («Περί βιβλιοθηκών ο λόγος»). Τα είπε και ο κος Κρητικός στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου τον Δεκέμβριο του 2021 (το θυμάται κανείς;). Λόγια, λόγια, λόγια… Η μόνη λύση είναι να εκμεταλλευτούμε το Άρθρο 6 του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου. Ξεκινήστε αυτή την Κυριακή στο ΤΥΠΕΤ τη συλλογή υπογραφών, θα είμαι εκεί να υπογράψω. ----Άρθρο 6 "Δημοσιότητα των συνεδριάσεων. Αναφορές - Προτάσεις - Πληροφόρηση Πολιτών " : Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ' αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη.---

Δημήτρης Καλαμπούκας
Μακριά
26/1/2023

...Και με τα μάτια κλειστά ή ανοιχτά και το φως σβηστό η αναμμένο στα πέρατα του νου!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ευαγγελάτος

Ο Δήμος του «ψεκάστε – σκουπίστε – τελειώσαμε»

Όλοι πλην Λακεδαιμονίων...

... Συνήλθε, λέει, στις 7 Σεπτεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο σε κατεπείγουσα συνεδρίαση δια περιφοράς για να συζητήσει για την « επιχορήγηση των Αθλητικών Συλλόγων και Σωματείων της πόλης για το 2022». Και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τους επικεφαλής των παρατάξεων, αποφάσισε ως εξής: Ο «ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ» επιχορηγείται με το ποσό των 20.000€, η «ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ» με το ποσό των 3.000€, ο Αθλητικός Σύλλογος Πολεμικών Τεχνών & Αυτοάμυνας «ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ» με το ποσό των 2.000€, ο Σύνδεσμος «ΑΡΚΑΔΩΝ» Βριλησσίων με το ποσό των 2.000€ και ο «ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ» με το ποσό των 5.000€. Όλοι οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι (ο κ. Βήττος δεν μετείχε στην συνεδρίαση), έδωσαν θετική ψήφο, (29 υπέρ), εκτός των τριών δημοτικών συμβούλων της ΔΡΑΣΗΣ που ψήφισαν «παρών». Οι διοικούντες αδιαφορούν συστηματικά για την ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου. Στα Βριλήσσια, η δημοκρατία του «ψεκάστε – σκουπίστε – τελειώσαμε» καλά κρατεί. Διότι ποιος θα πει όχι σε επιχορηγήσεις σε προεκλογική χρονιά; Πώς όμως στοιχειοθετείται η έννοια του επείγοντος σε θέματα γνωστοποιημένα από μήνες; Και γιατί συζητούνται ως έκτακτα ενώ δεν είναι; Και ως πότε θα γίνεται ανεκτή η επίλυσης ζητημάτων «δια περιφοράς»; Πώς υπηρετείται η διαφάνεια όταν η διοίκηση πρώτα διερευνά τηλεφωνικά την αποδοχή των παρατάξεων στη συνεδρίαση «δια περιφοράς», στη συνέχεια τη στάση τους στην ψηφοφορία, και ΜΕΤΑ στέλνει την ήδη … ψηφισμένη εισήγηση; Με αποτέλεσμα οι δημοτικοί σύμβουλοι να ψηφίζουν επιχορηγήσεις φορέων που ούτε καν γνωρίζουν, αγνοώντας οικονομικά δεδομένα, ανάγκες και δραστηριότητες; Και μπορεί η δημοτική αρχή να είναι απασχολημένη με την επόμενη ημέρα του συνδυασμού της, αλλά δεν λειτουργούν όλοι με το βλέμμα στραμμένο στις προεκλογικές σκοπιμότητες. Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη

ΣΧΕΤΙΚΑ: Δημοτικό Συμβούλιο
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Τὸ χάραμα ἐπῆρα / τοῦ Ἥλιου το δρόμο, κρεμῶντας τὴ λύρα / τὴ δίκαιη στὸν ὦμο,— κι ἀπ’ ὅπου χαράζει / ὼς ὅπου βυθά, τὰ μάτια μου δὲν εἶδαν τόπον ἐνδοξότερον ἀπὸ τοῦτο τὸ ἁλωνάκι.

Απόσπασμα από τους «Ελευθέρους Πολιορκημένους» του Διονύσιου Σολωμού
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter