Σχόλια
Μακριά
26/1/2023

...Και με τα μάτια κλειστά ή ανοιχτά και το φως σβηστό η αναμμένο στα πέρατα του νου!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ευαγγελάτος
Απεβίωσε ο Αιμίλιος Ζαχαρέας
21/1/2023

Συλλυπητήρια στη σύζυγό του και συνδημότισσά μας Ιωάννα Τσιβάκου.

Χαράλαμπος Λαζάνης
Πάντα να ανταμώνουμε με ανοιχτές καρδιές !
11/1/2023

Μαζί για μια ΠΟΛΗ ΑΛΛΗ, διαφορετική, καλύτερη ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, με ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ
19/11/2022

...με ρίζες βαθιές και ασύνορες ελπίδες...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
H επίδραση της Τραγωδίας στο σινεμά και την τηλεόραση
14/9/2022

Έξοχη η παρέμβασή σας. Συμπληρώσατε ιδανικά το μικρό μου κείμενο και δώσατε αυτήν την διαλεκτική διάσταση της εξέλιξης του σινεμά που δεν τόνισα επαρκώς. Βεβαίως η κριτική στάση είναι σημαντικότατη, στην εξέλιξη συμμετέχουν ισότιμα δημιουργοί και θεατές. Από τη μεριά μου οφείλω να διευκρινίσω ότι δεν παίρνω θέση υπέρ των τραγικών ποιητών ή του Πλάτωνος, όπως δεν παίρνω θέση ας πούμε υπέρ της αποστασιοποίησης του Μπρεχτ. Όλες αυτές οι θέσεις και αντιθέσεις συμβάλλουν στην εξέλιξη, όπως, σε άλλη ασφαλώς κλίμακα, συμβάλλει και ο διάλογος από αυτό το βήμα. Ευχαριστώ εσάς και την Δράση για την ευκαιρία.

Γιώργος Σκιάνης

Στη χώρα που γεννήθηκε το θέατρο δεν υπάρχει μέλλον για τους καλλιτέχνες

Υποβαθμίζονται τα πτυχία θεατρικών, μουσικών, σχολών χορού

Τώρα που πέρασε η εορταστική περίοδος και σιγά σιγά γυρνάμε στην πεζή καθημερινότητα καιρός είναι να ξαναδούμε τη ζωή μας, των παιδιών μας της κοινωνίας μας. Πολλά έχουν γραφεί κι ειπωθεί για την ξαφνική απόφαση της κυβέρνησης να υποβαθμίσει τα πτυχία των ανώτερων σχολών Θεάτρου, Μουσικής, Κινηματογράφου, Χορού και να τα εξομοιώσει με το Απολυτήριο Λυκείου! Απ' όσο γνωρίζουμε προσπάθεια ΟΛΩΝ των παραγόντων παιδείας σε ΟΛΟ τον κόσμο είναι να ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΝ τις σπουδές και τις σχολές τους αντί να τις υποβαθμίζουν. Τώρα πώς η δική μας κυβέρνηση προσπαθεί για το αντίθετο, αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία (ή μάλλον κατάντια;) Στον ορίζοντα των κυβερνώντων είναι φανερό πως δεν υπάρχουν όνειρα, αγωνίες, προσπάθειες και μάτωμα χιλιάδων και χιλιάδων παιδιών που τώρα, τόσο εύκολα, ρίχνονται στον κάλαθο των αχρήστων. Αυτό βέβαια διαφαινόταν από καιρό με την κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων και μουσικής από τη Λύκεια. Για να καταλάβουμε... Τελειώνεις το Λύκειο, δίνεις εξετάσεις, αν επιτύχεις φοιτάς 3 χρόνια σε μια ανώτερη δημόσια σχολή, ξαναδίνεις εξετάσεις για να λάβεις πτυχίο και τέλος το πτυχίο σου αξίζει όσο το απολυτήριο Λυκείου το οποίο ήταν προϋπόθεση για να λάβεις μέρος στις εξετάσεις της σχολής σου; Πόσο νόημα βγάζει όλο αυτό; Οι νέοι καλλιτέχνες με τους αγώνες τους καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει το ντροπιαστικό ΠΔ85 και να προχωρήσει άμεσα στην ίδρυση Πανεπιστημιακής σχολής Παραστατικών τεχνών. Αυτονόητα πράγματα δηλαδή. Η ΔΡΑΣΗ στέκεται αλληλέγγυα στους αγώνες των καλλιτεχνών για την κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, την αναβάθμιση των σπουδών τους και τη γενναία αύξηση των κονδυλίων για τον πολιτισμό από το ντροπιαστικό για τη χώρα 0,6%. Όσον αφορά στο Δήμο μας και τους καλλιτέχνες που εργάζονται με το καθεστώς αυτό και επηρεάζονται από το παραπάνω Προεδρικό Διάταγμα, θα είμαστε στο πλάι τους και θα τους στηρίξουμε σε κάθε τους βήμα. Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων Δράση για μια Άλλη Πόλη

ΣΧΕΤΙΚΑ: Συμβαίνουν και αλλού
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Πολλές φορές στου δειλινού τη μυστική την ώρα, Όταν γυρνώ με την ψυχή βαριά συλλογισμένη, Πολλές φορές στην ερημιά βγαίνει μια άυλη χώρα, Μια χώρα πάντα σιωπηλή και πάντα θαμπωμένη.

Λάμπρος Πορφύρας, Η θαμπωμένη χώρα
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Ξεκινάμε! ΚΥΡΙΑΚΗ πρωί στο ΤΥΠΕΤ. Η πρώτη προεκλογική εκδήλωση της ΔΡΑΣΗΣ. Πρώτες σκέψεις, οπτικές, απολογισμοί, κάλεσμα, γιορτή!

Newsletter