Σχόλια
Μακριά
26/1/2023

...Και με τα μάτια κλειστά ή ανοιχτά και το φως σβηστό η αναμμένο στα πέρατα του νου!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ευαγγελάτος
Απεβίωσε ο Αιμίλιος Ζαχαρέας
21/1/2023

Συλλυπητήρια στη σύζυγό του και συνδημότισσά μας Ιωάννα Τσιβάκου.

Χαράλαμπος Λαζάνης
Πάντα να ανταμώνουμε με ανοιχτές καρδιές !
11/1/2023

Μαζί για μια ΠΟΛΗ ΑΛΛΗ, διαφορετική, καλύτερη ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, με ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ
19/11/2022

...με ρίζες βαθιές και ασύνορες ελπίδες...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
H επίδραση της Τραγωδίας στο σινεμά και την τηλεόραση
14/9/2022

Έξοχη η παρέμβασή σας. Συμπληρώσατε ιδανικά το μικρό μου κείμενο και δώσατε αυτήν την διαλεκτική διάσταση της εξέλιξης του σινεμά που δεν τόνισα επαρκώς. Βεβαίως η κριτική στάση είναι σημαντικότατη, στην εξέλιξη συμμετέχουν ισότιμα δημιουργοί και θεατές. Από τη μεριά μου οφείλω να διευκρινίσω ότι δεν παίρνω θέση υπέρ των τραγικών ποιητών ή του Πλάτωνος, όπως δεν παίρνω θέση ας πούμε υπέρ της αποστασιοποίησης του Μπρεχτ. Όλες αυτές οι θέσεις και αντιθέσεις συμβάλλουν στην εξέλιξη, όπως, σε άλλη ασφαλώς κλίμακα, συμβάλλει και ο διάλογος από αυτό το βήμα. Ευχαριστώ εσάς και την Δράση για την ευκαιρία.

Γιώργος Σκιάνης

ΣΤΑΔΙΟ REM

του Γιώργου Σκιάνη

Φοβάμαι; Τον θάνατο; Φοβάμαι τον θάνατο τον δικό μου ή τον θάνατο των δικών μου; Αυτόν που περιμένω και δεν τον βλέπω όταν φτάνει ή εκείνον που τον παρακολουθώ τη στιγμή του θριάμβου του; Φοβάμαι την αναμονή του θανάτου ή την διαδικασία του; Η αναμονή με αγχώνει και η διαδικασία με φλομώνει. Μιλάω για τον θάνατο σα να τον καλοπιάνω. Σκέψεις μεταξύ ύπνου και ξύπνιου. Στάδιο REM. Γιατί δεν είμαι καλός άνθρωπος; Γιατί σκέφτομαι πρώτα τον εαυτό μου; Οι καλοί άνθρωποι δεν σκέφτονται πρώτα τον εαυτό τους; Σκέφτονται πρώτα τον εαυτό τους αλλά σκέφτονται και το δίκαιο. Δεν σκέφτομαι το δίκαιο όταν θέλω να πεθάνω πρώτος για να μην πονέσω από τον χαμό αυτών που αγαπάω; Δεν το σκέφτεσαι ότι θα πονέσεις αυτούς που αγαπάς; Τότε να παρακαλάω να πεθάνουν εκείνοι πρώτοι; Είναι δίκαιο αυτό; Στάδιο REM. Στάδιο REM. Εγώ και Αυτό μαζί. Παλεύουν και με διεκδικούν. Ποιον διεκδικούν; Την ασώματη κεφαλή. Αυτόν που ονειρεύεται χωρίς να κοιμάται. Αυτόν που σκέφτεται χωρίς συνέχεια, κβαντικά. Τα κβάντα είναι σφαίρες, οι σκέψεις είναι σφαίρες. Πιστεύω πώς είμαι ακόμα ζωντανός. Σίγουρος δεν είμαι. Ξεχάστε με να σας ξεχάσω. Έτσι θα αναπαυτώ. Θα πάψω να περπατάω ανάμεσα στα μνήματα και να αναρωτιέμαι για τους νεκρούς. Υπάρχουν; Δεν υπάρχουν; Ανυπαρξία δεν υπάρχει χωρίς την ύπαρξη. Ακολουθεί την ύπαρξη ή συνυπάρχει με αυτήν όπως μας διδάσκει η διαλεκτική; Και τι είναι η διαλεκτική, μέθοδος ή απάτη; Είναι κολοσσός ο Χέγκελ ή απατεώνας; Αν έχει δίκιο ο Πόπερ είναι απατεώνας, αν δεν έχει, τότε ο Πόπερ μπορεί να κατηγορηθεί για συκοφαντική δυσφήμηση. Κάποιο δικαστήριο θα τον έβαζε φυλακή. Πόσα χρόνια θα έκανα φυλακή αν με λέγανε Πόπερ; Στάδιο REM. Κοίταξε να συνέλθεις. Έχω οριακή διαταραχή προσωπικότητας; Είναι μόνο μια ταμπέλα. Αύριο θα αλλάξει. Αύριο δεν θα υπάρχω, θα σεργιανάω σαν φάντασμα, σαν πνεύμα ή ; Μπορώ να διαλέξω. Να γίνω ουδέτερη στάχτη και φευγάτα αέρια. Να γίνω λίπασμα για τα φυτά. Ή να γίνω πέταγμα του όρνιου. Διαλέγετε και παίρνετε. Στάδιο REM. Ο Γιώργος Σκιάνης είναι Φυσικός – Γεωφυσικός. Ζει στα Βριλήσσια.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Πολλές φορές στου δειλινού τη μυστική την ώρα, Όταν γυρνώ με την ψυχή βαριά συλλογισμένη, Πολλές φορές στην ερημιά βγαίνει μια άυλη χώρα, Μια χώρα πάντα σιωπηλή και πάντα θαμπωμένη.

Λάμπρος Πορφύρας, Η θαμπωμένη χώρα
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Ξεκινάμε! ΚΥΡΙΑΚΗ πρωί στο ΤΥΠΕΤ. Η πρώτη προεκλογική εκδήλωση της ΔΡΑΣΗΣ. Πρώτες σκέψεις, οπτικές, απολογισμοί, κάλεσμα, γιορτή!

Newsletter