Σχόλια
Γιάννης Τσούτσιας στην εκδήλωση της ΔΡΑΣΗΣ: «Παρόλα αυτά, πάμε!»
13/2/2023

Η αλήθεια ΟΛΗ!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Εξ Αίματος
9/2/2023

Μετα-Δημοκρατία!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Περί βιβλιοθηκών ο λόγος...
7/2/2023

Ή μπορούμε εμείς οι δημότες να εκμεταλλευτούμε το Άρθρο 6 του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου. Ξεκινήστε αυτή την Κυριακή στο ΤΥΠΕΤ τη συλλογή υπογραφών, θα είμαι εκεί να υπογράψω.

Δημήτρης Καλαμπούκας
Για ένα αναγνωστήριο!
7/2/2023

Κε Μπάμπη, όμορφα λόγια, όπως και εκείνα στο πρόσφατο άρθρο της κας Μάρη («Περί βιβλιοθηκών ο λόγος»). Τα είπε και ο κος Κρητικός στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου τον Δεκέμβριο του 2021 (το θυμάται κανείς;). Λόγια, λόγια, λόγια… Η μόνη λύση είναι να εκμεταλλευτούμε το Άρθρο 6 του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου. Ξεκινήστε αυτή την Κυριακή στο ΤΥΠΕΤ τη συλλογή υπογραφών, θα είμαι εκεί να υπογράψω. ----Άρθρο 6 "Δημοσιότητα των συνεδριάσεων. Αναφορές - Προτάσεις - Πληροφόρηση Πολιτών " : Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ' αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη.---

Δημήτρης Καλαμπούκας
Μακριά
26/1/2023

...Και με τα μάτια κλειστά ή ανοιχτά και το φως σβηστό η αναμμένο στα πέρατα του νου!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ευαγγελάτος

Εξ Αίματος

του Χρήστου Ι. Βατούσιου

Πολλά του συγχώρεσε το παλάτι, πολλά - ο διάολος ήξερε πόσα, τέτοια αγάπη του 'χαν. Όχι, όμως, και την αμάζευτη γλώσσα του, που ξερνοβολούσε δώθε κείθε αμάσητα, τα μύρια όσα σώψυχα της αυλής και της κεφαλής της. Έτσι τον περιέλαβαν και τον εκάθησαν μπροστά στον πασά. - Τι 'ναι τούτα που ακούω ωρέ; Για δε κλείνεις το βρομόστομά σου; Μπας και θες να σου πάρω το κεφάλι να το κλείσεις για πάντα; Μίλησε βαριεστημένα ο πασάς. Αυτός, είχε καρφωμένα τα μάτια του στο πάτωμα και βαριανάσαινε άλαλος. - Μίλα! Τώρα την κατάπιες τη βρομόγλωσσά σου, τώρα που θα στη ξεριζώσω να την ερίξω στα σκυλιά; Μίλα, Σκύλε! Μα κείνος, μήτε που σάλευε τη γλώσσα του, μήτε που κινούσε τα μάτια του, που τρύπαγαν το πάτωμα ν' ανοίξουν λάκκο να χαθεί. - Πάρτε τον από μπρος μου, Εμπρός! Πάρτε του το κεφάλι! Πρόσταξε ο Άρχοντας. Τον άρπαξαν, σέρνοντάς τον με κλοτσιές και βλαστήμιες στον αυλόγυρο πίσω απ' το παλάτι, και τόνε πάτησαν χάμω, κατάμουτρα στο χώμα, σα σφαχτάρι. Λίγο προτού νιώσει τη σπάθα στο λαιμό του, μουρμούρισε σφίγγοντας τα μάτια. "Ποια γλώσσα πασά μου, ποια γλώσσα και ποια γραφή, μπορεί να ιστορήσει πάθη και παθήματα αν λείψει το Αίμα." ΠΊΝΑΚΑΣ: Θεόδωρος Ράλλης (1852-1909), η προσφορά της λαμπάδας. ΧΡΉΣΤΟΣ Ι. ΒΑΤΟΎΣΙΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
    9 Φεβρουαρίου 2023, 19:55

    Μετα-Δημοκρατία!

Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Τὸ χάραμα ἐπῆρα / τοῦ Ἥλιου το δρόμο, κρεμῶντας τὴ λύρα / τὴ δίκαιη στὸν ὦμο,— κι ἀπ’ ὅπου χαράζει / ὼς ὅπου βυθά, τὰ μάτια μου δὲν εἶδαν τόπον ἐνδοξότερον ἀπὸ τοῦτο τὸ ἁλωνάκι.

Απόσπασμα από τους «Ελευθέρους Πολιορκημένους» του Διονύσιου Σολωμού
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter