Σχόλια
Γιάννης Τσούτσιας στην εκδήλωση της ΔΡΑΣΗΣ: «Παρόλα αυτά, πάμε!»
13/2/2023

Η αλήθεια ΟΛΗ!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Εξ Αίματος
9/2/2023

Μετα-Δημοκρατία!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Περί βιβλιοθηκών ο λόγος...
7/2/2023

Ή μπορούμε εμείς οι δημότες να εκμεταλλευτούμε το Άρθρο 6 του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου. Ξεκινήστε αυτή την Κυριακή στο ΤΥΠΕΤ τη συλλογή υπογραφών, θα είμαι εκεί να υπογράψω.

Δημήτρης Καλαμπούκας
Για ένα αναγνωστήριο!
7/2/2023

Κε Μπάμπη, όμορφα λόγια, όπως και εκείνα στο πρόσφατο άρθρο της κας Μάρη («Περί βιβλιοθηκών ο λόγος»). Τα είπε και ο κος Κρητικός στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου τον Δεκέμβριο του 2021 (το θυμάται κανείς;). Λόγια, λόγια, λόγια… Η μόνη λύση είναι να εκμεταλλευτούμε το Άρθρο 6 του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου. Ξεκινήστε αυτή την Κυριακή στο ΤΥΠΕΤ τη συλλογή υπογραφών, θα είμαι εκεί να υπογράψω. ----Άρθρο 6 "Δημοσιότητα των συνεδριάσεων. Αναφορές - Προτάσεις - Πληροφόρηση Πολιτών " : Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ' αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη.---

Δημήτρης Καλαμπούκας
Μακριά
26/1/2023

...Και με τα μάτια κλειστά ή ανοιχτά και το φως σβηστό η αναμμένο στα πέρατα του νου!

Μπάμπης Δαμουλιάνος ευαγγελάτος

Ο Φάντης μπαστούνι ανέβηκε τα σκαλιά

του Γιώργου Σκιάνη

Κλεμμένο. Τι λες; Το είπε Αυτός. Αυτός έγραψε: ο άσσος μπαστούνι ανέβαινε τα σκαλιά. Σου μοιάζει για το ίδιο; Είναι μια άθλια απομίμηση. Μπορούν να με κατηγορήσουν; Το παράπτωμα είναι ηθικό. Για ποιον; Θυμάσαι τον Σαββόπουλο με το ντιρλαντά; Θυμάμαι. Και τι έγινε; Έδωσε λεφτά στον Καλύμνιο. Μα Αυτός είναι πεθαμένος. Υπάρχουν κληρονόμοι. Πιθανόν. Αν τα ζητήσουν θα τα πάρουν. Από πού; Από τις εισπράξεις μου. Έχεις τρελαθεί εντελώς. Και γιατί το έκανες; Για να έχω μια βάση. Μια βάση. Ο φάντης μπαστούνι ανέβηκε τα σκαλιά. Τον είδα σαν φάντη μπαστούνι. Φάντης από το εμφαίνομαι. Ας καγχάσω. Από το fante το ιταλικό, infant ισπανικό, infans λατινικό. Νεαρός πρίγκιπας. Πρίγκηψ και πτωχός. Νεαρός πρίγκιπας εμφανίστηκε σαν φάντης μπαστούνι. Αφού ανέβηκε τα σκαλιά. Μάλιστα. Σαν Φαντομάς. Fantôme. Από την αρχαία γαλλική fantosme, εκ της λαϊκής λατινικής fantauma, παραλλαγή του φάνταγμα, ιωνική απόδοση της αρχαίας ελληνικής φάντασμα. Vive le Wictionnaire! Εξυπνάκιας. Το φάντασμα από το εμφαίνομαι αλλά και το φαντάζομαι. Φαίνεται σε αυτούς που μπορούν να το φανταστούν. Συγγενές με το φάσμα. Άλλο τούτο! Ποία η σχέσις τους; Φαινομενικώς καμία. Ο Φαντομάς ειδικεύεται στην εξαφάνιση. Εξαφανίζεται χωρίς ίχνη. Τον βλέπεις και μετά δεν τον βλέπεις. Υπάρχω λες κι ύστερα δεν υπάρχεις. Ζαν Μαρέ. Ωραίες εποχές. Το Μαραί με αι. Άλλη αίσθηση. Τώρα όλα ίσιωμα. Μαρέ ή δε μαρέ. Δε μαρέ μωρέ! Ο Γιώργος Σκιάνης είναι Φυσικός – Γεωφυσικός. Ζει στα Βριλήσσια.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Ακροβάτες στο χαρτί
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Τὸ χάραμα ἐπῆρα / τοῦ Ἥλιου το δρόμο, κρεμῶντας τὴ λύρα / τὴ δίκαιη στὸν ὦμο,— κι ἀπ’ ὅπου χαράζει / ὼς ὅπου βυθά, τὰ μάτια μου δὲν εἶδαν τόπον ἐνδοξότερον ἀπὸ τοῦτο τὸ ἁλωνάκι.

Απόσπασμα από τους «Ελευθέρους Πολιορκημένους» του Διονύσιου Σολωμού
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter