Σχόλια
S.O.S. για το ρέμα Βριλησσού!
25/9/2023

Θα ξεκινήσω με την τελευταία παράγραφο, ο κάτοικος της περιοχής κρατάει την ανωνυμία του για να μην μπλέξει στα προεκλογικά κουτσομπολιά των τοπικών διαχειριστών της εξουσίας. Κατανοητό και σεβαστό. Τι τον κάνει όμως να πιστεύει πως μια καλογραμμένη επιστολή διαμαρτυρίας θα τύχει της ανάλογης ανταπόκρισης από το απερχόμενο ή το επόμενο ΔΣ; Θα πρότεινα, εφόσον δεν τίθεται θέμα περισυλλογής υπογραφών, όπως πρόσφατα ξεκίνησε επώνυμα ένας συν-δημότης μας για άλλη υπόθεση, ο ίδιος, αλλά και όποιος άλλος θέλει να διαμαρτυρηθεί ανώνυμα -τώρα που γυρίζει μέσα στο προεκλογικό πανηγυράκι-, να διαβάσει τις προγραμματικές προτάσεις των παρατάξεων, όπως υπάρχουν στα ιλουστρασιόν φυλλάδια τους, στην Ενότητα «Καθαριότητα, Πράσινη Ανάπτυξη, Έξυπνες πόλεις, κλπ) και να επισκεφτεί τα περίπτερά τους, επισημαίνοντας το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά και να ζητήσει εξηγήσεις θέτοντας ερωτήματα, π.χ. «τι εννοείτε όταν λέτε ανάπλαση της παραρεματίου ζώνης του Βριλησσού»;

Δημήτρης Καλαμπούκας
Αντιδρόμηση οδού Κρήτης: Δεν είμαστε ελέφαντες!
21/9/2023

Ναι, η ΔΡΑΣΗ τα λέει εδώ και χρόνια, έχω διαβάσει όλες τις προηγούμενες αναρτήσεις σας επί του θέματος (βρίσκονται στην ετικέτα «Δημοτικό Συμβούλιο). Αν μη τι άλλο, σας χαρακτηρίζει η συνέπεια στην πολιτική σας παρουσία όλα αυτά τα χρόνια. Μπράβο στον δημότη που πήρε την πρωτοβουλία για την συλλογή των υπογραφών, τέτοιες ενέργειες πρέπει να ενθαρρύνονται στα πλαίσια της αμοιβαίας αλληλεγγύης. Σήμερα εσύ, αύριο εγώ. Μην ξεχνάμε πως, σύμφωνα με το άρθρο 6 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου (Αριθμός Απόφασης 118/ 2014) «Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ' αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη.»

Δημήτρης Καλαμπούκας
24ωρη απεργία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης
21/9/2023

Επίσης, το νομοσχέδιο αυτό δίνει το πράσινο φως στις επιχειρήσεις να έχουν εργαζόμενους με ελαστικό ωράριο εργασίας ,ανάλογα με τις ανάγκες του εργοδότη. Τέτοιες πρακτικές πρωτοεφάρμοσε η κινεζική Cosco και στη συνέχεια άρχισαν να υιοθετούν και ευρωπαϊκές εταιρείες , με αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή Ένωση να δώσει το πράσινο φως ώστε αντιλαϊκές κυβερνήσεις ,όπως η ελληνική, να κατεβάζουν αυτές τις διευκολύνσεις προς την εργοδοσία μέσω νομοσχεδίων- εκτρωμάτων όπως αυτό. Μιλώ, δυστυχώς, εκ πείρας διότι η μικρή μου κόρη ( 30 χρονών) έχει την ατυχία να δουλεύει σε μια τέτοια εταιρία ( start up και με νέους σε ηλικία εργοδότες.....) ,που την προσέλαβαν πριν τρία χρόνια βαζοντάς την να υπογράψει μια σύμβαση εργασίας, παρόμοια με αυτές που θα επιτρέπει πλέον και με νόμο το ελληνικό κράτος!!!! Οι συνθήκες εργασίας ,που διαμορφώνονται για τα νέα παιδιά με τέτοια νομοσχέδια, θα τις χαρακτήριζε κανείς συνθήκες "γαλέρας" , γιατί -πάλι μιλώντας απο το παράδειγμα των εργασιακών συνθηκών της κόρης μου- η εταιρία νόμιμα προσλαμβάνει συνεχώς νέα παιδιά για την ίδια θέση εργασίας μειώνοντας τις ώρες παρεχόμενης εργασίας στους ...παλαιότερους, φτάνοντας στο σημείο κάποιους μήνες να προσφέρει ...0 ώρες εργασίας ( λόγω αναδουλιάς), και να κρατά εγκλωβισμένα τα εργαζόμενα παιδιά ,τα οποία με τις παραπανω τακτικές δε μπορούν να συμπληρώσουν ούτε τα απαραίτητα ένσημα για να μπούν στο ταμείο ανεργίας...... Και μόνο γι αυτό το λόγο, συμπαραστεκόμενη στη νέα γενιά ,ως συνταξιούχος εκπαιδευτικός, θα κατέβω στη σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 11:00, όπου με καλεί ευτυχώς το σωματείο μου ( Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών). Γιατί το σύνθημα "Στους δρόμους,στους δρόμους γεννιούνται συνειδήσεις " δυστυχώς είναι πάντα επίκαιρο και αληθινό......

Τασία Μάρη
Για ακόμη καλύτερες μέρες!
14/9/2023

Γι αυτο παλευουμε απο το 2006! Ως Κίνηση Ενεργών πολιτών για μια ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ! ( με μια άλλη φιλοσοφία και πραγματικό γνοιάξιμο για το δημότη!) Ο κόσμος, ανεξάρτητα με το αν τελικά μας δίνει την ψήφο του, αυτό μας το αναγνωρίζει και είναι προς τιμή μας Γιάννη!

Τασια Μαρη
«Με αξιοπρέπεια»: Και πρώτη προβολή και παρουσία του σκηνοθέτη
26/8/2023

ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΛΑΦΑΚΗΣ

Για τις κυκλοφοριακές αλλαγές στις οδούς Κρήτης και Ηπείρου

Ή πώς να δυσκολέψετε την ζωή των δημοτών σας

Μερικές παρατηρήσεις: Χωρίς ειδοποίηση. Αξημέρωτα υπάλληλοι του δήμου έβαλαν τα σήματα, αρχικά σκεπασμένα με μαύρες σακούλες σκουπιδιών. Και άκουσαν αυτοί τις διαμαρτυρίες των περιοίκων. Διαμαρτυρίες που λογικά απευθύνονταν προς τη δημοτική αρχή. Αξημέρωτα έβγαλαν χτες τις σακούλες. Αξημέρωτα και χωρίς να προηγηθεί κάποια ενημέρωση. Μια γραπτή ανακοίνωση που να εξηγεί έγκαιρα στους κατοίκους και τους λίγους καταστηματάρχες το γιατί και το πως αυτής της αλλαγής. Αλήθεια είναι τόσο μεγάλο το κόστος ή πάμε με τη λογική «εμάς ψήφισε ο κόσμος, δικές μας οι αποφάσεις»; Η ακόμα χειρότερα δεν εξηγούμε, απλά γιατί δεν υπάρχει λογική και επαρκής εξήγηση; Δεν συζητάμε για το αν ζητήθηκε η γνώμη των περιοίκων. Είναι φανερό ότι δεν ζητήθηκε όπως προκύπτει από το γεγονός ότι όλοι είναι αντίθετοι! Τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Η οδός Κρήτης αλλάζει κατεύθυνση και τα οχήματα κινούνται από Σαλαμίνος προς Αγίου Αντωνίου, χωρίς κάποια επαρκή επιχειρήματα να στηρίζουν αυτή την αλλαγή. Μάλιστα έτσι, η οδός Σαλαμίνος, η οποία έχει πολύ κίνηση, ίσως «σπρώξει» περισσότερα αυτοκίνητα στην Κρήτης και μπροστά από τα σχολεία! Το μεγάλο πρόβλημα όμως προκύπτει από την αντιδρόμηση της οδού Ηπείρου, το τμήμα της οποίας από Ψαρών έως Κρήτης παραμένει άνοδος, ενώ το τμήμα της από Κρήτης έως 28ης Οκτωβρίου γίνεται κάθοδος. Συνεπώς μπροστά στην παιδική χαρά, ελάχιστα μόνον μέτρα από το σχολείο και το νηπιαγωγείο, συναντιούνται πλέον οχήματα που κινούνται σε τρεις κατευθύνσεις. Άρα και περισσότερα είναι και εντείνουν το κυκλοφοριακό κομφούζιο που παρατηρείται τις ώρες έναρξης και λήξης των μαθημάτων. Συνεπώς, αντί να αποσυμφορείται η κυκλοφορία, επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο αυξάνοντας τους κινδύνους για τους μαθητές και τα παιδιά που παίζουν στην παιδική χαρά, την ηχορύπανση και τη ρύπανση από τα καυσαέρια. Ταυτόχρονα οι κάτοικοι της Κρήτης πρέπει να κάνουν 3-4 κύκλους για να φύγουν ή να επιστρέψουν σπίτια τους. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και όλα αυτά με πρόσχημα ότι διευκολύνεται η κυκλοφορία και εμποδίζονται οι μη Βριλησσιώτες να μπουν στην Ιερή μας πόλη των Βριλησσίων. Αφήνω την τραγελαφική εικόνα που δημιούργησε η έλλειψη ενημέρωσης. Χθες και σήμερα επί της Κρήτης κινούνται οχήματα και προς τις δύο κατευθύνσεις, προκαλώντας εντάσεις και κινδύνους για τους ανυποψίαστους οδηγούς που βγαίνουν από τις πυλωτές τους, χωρίς να γνωρίζουν τις αλλαγές. Ανεξήγητη παραμένει και η σπουδή της απερχόμενης δημοτικής αρχής να προχωρήσει στο παραπέντε των δημοτικών εκλογών σε μια τέτοια αλλαγή. Αλήθεια γιατί τέτοια βιασύνη; Άλλωστε η Κρήτης είναι ένα μικρό στενό, δεν καθορίζεται από την κίνηση σε αυτό η γενική κυκλοφοριακή κατάσταση του προαστείου. Γιατί λοιπόν δεν έμενε το ζήτημα να αντιμετωπιστεί μετεκλογικά; Και κάτι τελευταίο: Η απόφαση για τις παραπάνω αλλαγές υπερψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, πλην της Δράσης για μια Άλλη πόλη, της Λαϊκής Συσπείρωσης και της δημοτικής συμβούλου Κατερίνας Χρυσοπούλου. Έτσι για να μην κοροϊδευόμαστε.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Δημοτικό Συμβούλιο
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Είναι πάντα φρονιμότερο να σηκώνουμε εμείς τις κουρτίνες πριν τις σηκώσουν οι άνεμοι.

Οι κουρτίνες – Κώστας Μόντης
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Η Ρέα Γαλανάκη στα Βριλήσσια για το Cine - Δράση.

Newsletter