Σχόλια
Ο πολίτης απέναντι στον Μινώταυρο μέσα στο κράτος - λαβύρινθο
15/5/2024

Έχω ανάλογη δυσάρεστη εμπειρία από την ΑΑΔΕ, την αυθαιρεσία των υπηρεσιών της, τις δυσλειτουργικές πλατφόρμες της ,τα ηλεκτρονικά αδιέξοδα και την "απρόσωπη" "από μηχανής" ταλαιπωρία που περιμένει τον

Γιώργος Θωμάκος
Τα Βριλήσσια στο μέτωπο των Δήμων που αντιδρούν
7/5/2024

Πρόκειται για ένα υδροκέφαλο κράτος και ένα επίσης υδροκέφαλο λεκανοπέδιο. Η ζήτηση κατοικιών είναι ασφυκτική και οι "αρμόδιοι" όπως πάντα καλούνται να την αντιμετωπίσουν άρον άρον, (τηρουμένου βεβαί

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
Εξαώροφα: Νέα δεδομένα απαιτούν επανεκτίμηση της κατάστασης
27/4/2024

Δυστυχώς έτσι είναι η κατάσταση...

Πόπη Αυγερινού
Εξαώροφα: Νέα δεδομένα απαιτούν επανεκτίμηση της κατάστασης
17/4/2024

Η "ΝΕΑ" δημοτική αρχή να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον με περισσότερο ζήλο και μαχητικότητα από εκείνη του ιδιώτη, προς όφελος των συντριπτικά περισσότερων ψηφοφόρων που την ψήφισαν!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Όχι και εξαώροφα στα Βριλήσσια!
4/4/2024

Εύστοχο σχόλιο!

admin

Για τις κυκλοφοριακές αλλαγές στις οδούς Κρήτης και Ηπείρου

Ή πώς να δυσκολέψετε την ζωή των δημοτών σας

Μερικές παρατηρήσεις: Χωρίς ειδοποίηση. Αξημέρωτα υπάλληλοι του δήμου έβαλαν τα σήματα, αρχικά σκεπασμένα με μαύρες σακούλες σκουπιδιών. Και άκουσαν αυτοί τις διαμαρτυρίες των περιοίκων. Διαμαρτυρίες που λογικά απευθύνονταν προς τη δημοτική αρχή. Αξημέρωτα έβγαλαν χτες τις σακούλες. Αξημέρωτα και χωρίς να προηγηθεί κάποια ενημέρωση. Μια γραπτή ανακοίνωση που να εξηγεί έγκαιρα στους κατοίκους και τους λίγους καταστηματάρχες το γιατί και το πως αυτής της αλλαγής. Αλήθεια είναι τόσο μεγάλο το κόστος ή πάμε με τη λογική «εμάς ψήφισε ο κόσμος, δικές μας οι αποφάσεις»; Η ακόμα χειρότερα δεν εξηγούμε, απλά γιατί δεν υπάρχει λογική και επαρκής εξήγηση; Δεν συζητάμε για το αν ζητήθηκε η γνώμη των περιοίκων. Είναι φανερό ότι δεν ζητήθηκε όπως προκύπτει από το γεγονός ότι όλοι είναι αντίθετοι! Τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Η οδός Κρήτης αλλάζει κατεύθυνση και τα οχήματα κινούνται από Σαλαμίνος προς Αγίου Αντωνίου, χωρίς κάποια επαρκή επιχειρήματα να στηρίζουν αυτή την αλλαγή. Μάλιστα έτσι, η οδός Σαλαμίνος, η οποία έχει πολύ κίνηση, ίσως «σπρώξει» περισσότερα αυτοκίνητα στην Κρήτης και μπροστά από τα σχολεία! Το μεγάλο πρόβλημα όμως προκύπτει από την αντιδρόμηση της οδού Ηπείρου, το τμήμα της οποίας από Ψαρών έως Κρήτης παραμένει άνοδος, ενώ το τμήμα της από Κρήτης έως 28ης Οκτωβρίου γίνεται κάθοδος. Συνεπώς μπροστά στην παιδική χαρά, ελάχιστα μόνον μέτρα από το σχολείο και το νηπιαγωγείο, συναντιούνται πλέον οχήματα που κινούνται σε τρεις κατευθύνσεις. Άρα και περισσότερα είναι και εντείνουν το κυκλοφοριακό κομφούζιο που παρατηρείται τις ώρες έναρξης και λήξης των μαθημάτων. Συνεπώς, αντί να αποσυμφορείται η κυκλοφορία, επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο αυξάνοντας τους κινδύνους για τους μαθητές και τα παιδιά που παίζουν στην παιδική χαρά, την ηχορύπανση και τη ρύπανση από τα καυσαέρια. Ταυτόχρονα οι κάτοικοι της Κρήτης πρέπει να κάνουν 3-4 κύκλους για να φύγουν ή να επιστρέψουν σπίτια τους. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και όλα αυτά με πρόσχημα ότι διευκολύνεται η κυκλοφορία και εμποδίζονται οι μη Βριλησσιώτες να μπουν στην Ιερή μας πόλη των Βριλησσίων. Αφήνω την τραγελαφική εικόνα που δημιούργησε η έλλειψη ενημέρωσης. Χθες και σήμερα επί της Κρήτης κινούνται οχήματα και προς τις δύο κατευθύνσεις, προκαλώντας εντάσεις και κινδύνους για τους ανυποψίαστους οδηγούς που βγαίνουν από τις πυλωτές τους, χωρίς να γνωρίζουν τις αλλαγές. Ανεξήγητη παραμένει και η σπουδή της απερχόμενης δημοτικής αρχής να προχωρήσει στο παραπέντε των δημοτικών εκλογών σε μια τέτοια αλλαγή. Αλήθεια γιατί τέτοια βιασύνη; Άλλωστε η Κρήτης είναι ένα μικρό στενό, δεν καθορίζεται από την κίνηση σε αυτό η γενική κυκλοφοριακή κατάσταση του προαστείου. Γιατί λοιπόν δεν έμενε το ζήτημα να αντιμετωπιστεί μετεκλογικά; Και κάτι τελευταίο: Η απόφαση για τις παραπάνω αλλαγές υπερψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, πλην της Δράσης για μια Άλλη πόλη, της Λαϊκής Συσπείρωσης και της δημοτικής συμβούλου Κατερίνας Χρυσοπούλου. Έτσι για να μην κοροϊδευόμαστε.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Δημοτικό Συμβούλιο
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Οι αριθμοί είναι λιγότερο αμφίσημοι από τις λέξεις, η φιλοσοφία υπερέχει γιατί είναι η μόνη που μπορεί να σκέφτεται κάτι και συνάμα να σκέφτεται ότι το σκέφτεται.

Κωστής Παπαγιώργης
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter