Σχόλια
Αλγηδόνα
26/5/2020

Κάποιοι μπερδεύουν τη διαβούλευση με την ανάκριση...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
6 προαπαιτούμενα για μια ουσιαστική διαβούλευση
26/5/2020

Έχοντας παρακολουθήσει τη χθεσινή διαδικτυακή συνεδρίαση του ΔΣ, θα ήθελα να πω τα εξής: Πόσο δύσκολο είναι να ξεκινήσει σήμερα ένας διάλογος στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, στην υπάρχουσα ηλεκτρονική πλατφόρμα ‘Democracy values for Youth Participation’; Παρεμπιπτόντως, υπάρχει διαχειριστής της πλατφόρμας; Ποιο είναι το κείμενο των 91 σελίδων (κανονισμός διαβούλευσης) που κατατέθηκε χθες προς έγκριση; Δεν έχουμε δικαίωμα οι δημότες να γνωρίζουμε ή κάποιοι θεωρούν πως το πόπολο δεν είναι σε θέση να το καταλάβει; Υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας με αυτό τον τρόπο. Γιατί τέτοια πρεμούρα να περάσει ομόφωνα χωρίς να είναι γνωστό σε ποια σημεία υπάρχουν αντιρρήσεις; Το «ξεκινάμε με ένα πλαίσιο και το βελτιώνουμε στη συνέχεια» είναι κάτι που όλοι γνωρίζουμε ότι ενέχει κινδύνους και νομοτελειακά οδηγεί στην κατάργησή της ίδιας της ιδέας της διαβούλευσης, αφού ο καθένας θα μπορεί να το τορπιλίσει και να το ακυρώσει. Προσωπικά θα ήθελα να διαβάσω τον προτεινόμενο κανονισμό και να ακούσω όλες τις αντιρρήσεις των παρατάξεων, αλλά και απόψεις δημοτών, ούτως ώστε μέσω μιας διαλεκτικής συζήτησης να προκύψει ευρύτερη συνθετική πρόταση που θα προάγει τον ουσιώδη δημοκρατικό διάλογο. Με ευχολόγια, δίκη προθέσεων και βερμπαλιστικούς αφορισμούς δεν πρόκειται να προχωρήσουμε το ένα βήμα παραπέρα. Κάντε τη διαβούλευση πραγματικότητα, ας μη μείνει μια δημοκρατική επίφαση.

Δημήτρης Καλαμπούκας
Μνήμες
21/5/2020

Ο χρόνος εξισώνει!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Μνήμες
20/5/2020

Χριστακο. Ετσι οπως γνωριζεις ξεκινανε τα αδιαβαστα. Παρτο και προχωρα.

ΝΙΚΟΣ ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ
Οδός Ρόδων
13/5/2020

Μάνα! Ο πλαστουργός με τη μήτρα (καλούπι) και το αίμα της, μιας νέας ζωής, της καινούργιας δικής της συνέχειας, του δικού της νέου εαυτού! Δικά της τα λάθη, γενναία η παραδοχή, δικό της και το καθήκον να τα διορθώσει. Μακρύς ο δρόμος... Είναι αντίθετα μ' αυτά που μας έχουν ταΐσει, το πρώτο φύλο, το ισχυρό! Δεύτερο φύλο ο άντρας, βοηθητικό και αναλώσιμο... Πικρή η αλήθεια!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

"Στις εκλογές οι πολίτες πρέπει να λειτουργήσουμε ακηδεμόνευτα"

Γιάννης Τσούτσιας, στην εφημερίδα του Εμπορικού Συλλόγου Βριλησσίων

Με ένα δισέλιδο αφιέρωμα στις δημοτικές εκλογές κυκλοφόρησε το 43ο τεύχος της εφημερίδας Η Αγορά μας της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Βριλησσίων, όπου παρουσιάζονται τα μέλη της Ένωσης που θέτουν υποψηφιότητα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Συγκεκριμένα, παρουσιάζονται οι απόψεις των Γιάννη Τσούτσια, υποψήφιου δημάρχου με την «Δράση», Παν. Φυκίρη, αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Θ. Βαγενά, υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με τον «Δήμο Δημιουργίας» και των Γιάννη Ξενίδη και Κέλυς Τσιφτιδέλη υποψηφίων με την «Νέα Πνοή». Στην ιστοσελίδα μας αναδημοσιεύουμε το τμήμα του αφιερώματος που αφορά στην παρουσίαση της «Δράσης» και του επικεφαλής της. Η «ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη» από το 2006 έχει καταστεί συστατικό στοιχείο της πόλης μας. Με την αδιάλειπτη και ενεργό παρουσία της -όχι μόνο πριν τις εκλογές- στα θεσμικά όργανα του δήμου, με τις δεκάδες εκδηλώσεις της για την πολιτική και τον πολιτισμό, με τις προβολές του Cine-Δράση, με τις πρωτοβουλίες της (συμμετοχή στην πυρασφάλεια, λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης-ταινιοθήκης), με την ενημερωτική ιστοσελίδα της, η ΔΡΑΣΗ διαμορφώνει μια ανοιχτή δυνατότητα συμμετοχής και προσφοράς των δημοτών στα κοινά, παρακάμπτοντας το πολιτικό σύστημα και τους τοπικούς εκπροσώπους του. Σήμερα, εξακολουθούμε να αγωνιούμε για την προοπτική του δήμου και της χώρας μας. Δεν θέλουμε μια αυτοδιοίκηση αδιάφορη απέναντι στα μεγάλα προβλήματα, αδιάφορη απέναντι στις γεωπολιτικές απειλές, τα κοινωνικά αδιέξοδα. Ξέρουμε ότι «το πρόβλημα» (και) στα Βριλήσσια δεν είναι «εκεί» που δίνουν το βάρος τους οι κομματικές παρατάξεις. Όσα έργα κι αν μας υποσχεθούν, το πρόβλημα είναι στη λειτουργία της Πόλης. Στην αναιμική κοινωνικοποίηση του πολίτη. Στην κομματοκρατία που καταπνίγει κάθε πρωτοβουλία. Στον μηχανισμό που αδυνατεί να ανταποκριθεί και να αναλάβει τον ρόλο του. Φτάσαμε να πιστεύουμε ότι Πόλη είναι τα άψυχα, τα κτίσματα, οι υποδομές και όχι οι άνθρωποί της, οι διαθέσεις και το φρόνημά τους. Δυσκολευόμαστε και να φανταστούμε τον δήμο χωρίς την πατρωνία των τοπικών παραγόντων. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να δούμε την Πόλη αλλιώς! Με μια πρόταση που θα περιλαμβάνει τον ενεργό δημότη και θα θέτει στο επίκεντρό της την αναγέννηση του δήμου. Ζητείται μια νέα σχέση ανάμεσα στον Δήμο και τους δημότες, ώστε η κοινότητα να πάψει να αντιμετωπίζεται σαν χυλός ψηφοφόρων και δέκτης χειρισμών. Το δικό μας «πρόβλημα» δεν είναι αν το βράδυ των εκλογών θα βαφτούν οι δήμοι γαλάζιοι ή αν θα αντέξει η «κεντροαριστερά». Είναι αν θα λειτουργήσουν οι πολίτες ακηδεμόνευτα. Χωρίς στοιχίσεις γύρω από ηγήτορες και ιδιοτελή σχέδια. Για να παρακάμψουμε τα διλήμματα της κεντρικής σκηνής. Να εκφράσουν τη θέλησή τους οι απλοί άνθρωποι. Αυτοί που αντιλαμβάνονται ότι η αναγέννηση του Δήμου και της χώρας, τους περιλαμβάνει και τους αφορά. Τότε θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα...

ΣΧΕΤΙΚΑ: Δημοτικές Εκλογές 2019
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Ο άνθρωπος επέζησε ως τώρα επειδή αγνοούσε πώς να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες του. Τώρα που μπορεί να τις πραγματοποιήσει, είτε πρέπει να τις αλλάξει, είτε να αφανιστεί.

William Carlos Williams
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter