Σχόλια
Αλγηδόνα
26/5/2020

Κάποιοι μπερδεύουν τη διαβούλευση με την ανάκριση...

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
6 προαπαιτούμενα για μια ουσιαστική διαβούλευση
26/5/2020

Έχοντας παρακολουθήσει τη χθεσινή διαδικτυακή συνεδρίαση του ΔΣ, θα ήθελα να πω τα εξής: Πόσο δύσκολο είναι να ξεκινήσει σήμερα ένας διάλογος στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, στην υπάρχουσα ηλεκτρονική πλατφόρμα ‘Democracy values for Youth Participation’; Παρεμπιπτόντως, υπάρχει διαχειριστής της πλατφόρμας; Ποιο είναι το κείμενο των 91 σελίδων (κανονισμός διαβούλευσης) που κατατέθηκε χθες προς έγκριση; Δεν έχουμε δικαίωμα οι δημότες να γνωρίζουμε ή κάποιοι θεωρούν πως το πόπολο δεν είναι σε θέση να το καταλάβει; Υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας με αυτό τον τρόπο. Γιατί τέτοια πρεμούρα να περάσει ομόφωνα χωρίς να είναι γνωστό σε ποια σημεία υπάρχουν αντιρρήσεις; Το «ξεκινάμε με ένα πλαίσιο και το βελτιώνουμε στη συνέχεια» είναι κάτι που όλοι γνωρίζουμε ότι ενέχει κινδύνους και νομοτελειακά οδηγεί στην κατάργησή της ίδιας της ιδέας της διαβούλευσης, αφού ο καθένας θα μπορεί να το τορπιλίσει και να το ακυρώσει. Προσωπικά θα ήθελα να διαβάσω τον προτεινόμενο κανονισμό και να ακούσω όλες τις αντιρρήσεις των παρατάξεων, αλλά και απόψεις δημοτών, ούτως ώστε μέσω μιας διαλεκτικής συζήτησης να προκύψει ευρύτερη συνθετική πρόταση που θα προάγει τον ουσιώδη δημοκρατικό διάλογο. Με ευχολόγια, δίκη προθέσεων και βερμπαλιστικούς αφορισμούς δεν πρόκειται να προχωρήσουμε το ένα βήμα παραπέρα. Κάντε τη διαβούλευση πραγματικότητα, ας μη μείνει μια δημοκρατική επίφαση.

Δημήτρης Καλαμπούκας
Μνήμες
21/5/2020

Ο χρόνος εξισώνει!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος
Μνήμες
20/5/2020

Χριστακο. Ετσι οπως γνωριζεις ξεκινανε τα αδιαβαστα. Παρτο και προχωρα.

ΝΙΚΟΣ ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ
Οδός Ρόδων
13/5/2020

Μάνα! Ο πλαστουργός με τη μήτρα (καλούπι) και το αίμα της, μιας νέας ζωής, της καινούργιας δικής της συνέχειας, του δικού της νέου εαυτού! Δικά της τα λάθη, γενναία η παραδοχή, δικό της και το καθήκον να τα διορθώσει. Μακρύς ο δρόμος... Είναι αντίθετα μ' αυτά που μας έχουν ταΐσει, το πρώτο φύλο, το ισχυρό! Δεύτερο φύλο ο άντρας, βοηθητικό και αναλώσιμο... Πικρή η αλήθεια!

Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος

Άχρηστο, άσχημο και μια πρόταση!

του Μπάμπη Ευαγγελάτου

Αναφέρομαι στο σε εξέλιξη γκρίζο σαβάνωμα των υποστηλωμάτων του πάλαι ποτέ υδατόπυργου στη συμβολή των οδών Κύπρου και Γράμμου στην πόλη μας. Άχρηστο γιατί ο ρόλος της δεξαμενής έπαψε πλέον προ πολλού να υπάρχει και άσχημο γιατί ο υπερδιπλασιασμός του όγκου των κολονών που θα την στηρίζουν με διατομή 75 Χ 75 εκατοστόμετρων έναντι της αρχικής 50 Χ 50 αλλάζει αμετάκλητα οπτικά την αναλογία μεταξύ αυτών και του αμετάβλητου όγκου της δεξαμενής, σύμφωνα με τον πρώτο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του έργου. Φανταστείτε την προσβολή ενός καλλίγραμμου σώματος από ελεφαντίαση των κάτω άκρων. Πρώτη αντίδραση η κάλυψή τους με ένα φαρδύ παντελόνι ή μακρύ φόρεμα. Και η αντίδραση αυτή αβίαστα οδηγεί τη σκέψη μου στην ακόλουθη πρόταση για μία κάποια διόρθωση του λάθους, έτσι ώστε όχι μόνο να πάψει να είναι άσχημο αλλά να αποβεί διαχρονικά και αποδοτικό για τα χρήματα που ξοδεύονται. Πρόκειται απλά για μία πρόταση και ελπίζω αληθινά να βρεθούν άλλες καλύτερες, ομορφότερες και περισσότερο συμφέρουσες. Ασφαλώς και μπορούν να υπάρξουν! Εγώ απλά φαντάστηκα ένα μακρύ φόρεμα στο έργο με οδηγό την κυκλική μεταλλική περίφραξη του πάνω πλατύσκαλου του αμέσως κάτω από τη δεξαμενή μέχρι το έδαφος σαν μία πέργκολα σκίασης από ελαφρό υλικό κυκλικών δοκίδων παράλληλων, ομόκεντρων και ίσων με την αρχική μεταλλική περίφραξη που προανέφερα. Η στήριξή τους με τους απαραίτητους εσωτερικούς σιδερένιους κοιλοδοκούς οι οποίοι παράλληλα θα υποστήριζαν και τέσσερα ίσα μεταξύ τους τμήματα κύκλου για το καθένα από τα υπόλοιπα δύο πρώτα τετράγωνα πλατύσκαλα, για ισοφάριση του εμβαδού τους με το κάτω από την δεξαμενή το κυκλικό με τα προστατευτικά κάγκελα. Προστιθέμενα αυτά τα εμβαδά μαζί με το αντίστοιχο του εδάφους θα όριζαν τρεις κυλινδρικούς εσωτερικούς χώρους καθόλου αμελητέους και ευκαταφρόνητους για μία επωφελή χρήση του όλου έργου στον Δήμο μας. Ένα εξωτερικό ασανσέρ στην πίσω την βορεινή πλευρά του οικοδομήματος θα εξυπηρετούσε θαυμάσια τους χρήστες ενώ η σημερινή κεντρική μεταλλική και αέρινη σκάλα θα έπαιζε το ρόλο εξόδου διαφυγής και χρήσης για τους κλειστοφοβικούς. Και σαν κατακλείδα προσθέτω ότι η δεξαμενή το κύριο στοιχείο του τοπόσημου καλά στερεωμένη, θα παρέμενε στην περίοπτη θέση της για να μας θυμίζει την πρώτη μας δημοτική υδροδότηση... Μπάμπης Δαμουλιάνος Ευαγγελάτος, Βριλήσσια

ΣΧΕΤΙΚΑ: Συμβαίνουν στην πόλη μας
ΣΧΟΛΙΑ
Πείτε μας τη γνώμη σας
Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.
Τοιχο-διωκτικά

Ο άνθρωπος επέζησε ως τώρα επειδή αγνοούσε πώς να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες του. Τώρα που μπορεί να τις πραγματοποιήσει, είτε πρέπει να τις αλλάξει, είτε να αφανιστεί.

William Carlos Williams
Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες Δράσεις για τις επόμενες ημέρες...

Newsletter